Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Wskazówka oszczędnościowa - Więcej przejrzystości dzięki modelowi 3 kont

Napisany przez TomTuckero
Cześć wszystkim,
stworzyłem wideo na temat modelu 3-kontowego i uważam, że może pomóc wielu osobom lepiej zapanować nad własnymi finansami i dzięki temu oszczędzać więcej każdego miesiąca. Na czym polega całość? Idea polega na podziale wszystkich wydatków na 3 kategorie: Koszty stałe, Koszty zmienne i Inwestycje, a następnie na początku każdego miesiąca przekazanie budżetu dla każdej kategorii na osobne [url]konto[/url]. Zalety są oczywiste. Zwiększona przejrzystość i automatyzm prowadzą do tego, że miesięcznie odkładamy więcej:

Napisany przez 2titan1981
Fajny pomysł, aby umieścić to online, wystarcza na początkowym etapie.

Ja znacznie rozwinąłem ten pomysł, ale prawdopodobnie dlatego, że miesięcznie napływają większe kwoty pieniędzy, które również muszą być dokładniej przeanalizowane.

Napisany przez 2tneub
Nie sądzę, że zaoszczędza się pieniądze tylko dzięki modelowi 3 kont. Moim zdaniem oszczędza się poprzez zwracanie uwagi na temat pieniędzy i kwestionowanie sensowności wydatków. Ale można to zrobić także bez trzech kont, na przykład za pomocą programu Excel lub kategoryzacji w programie do bankowości internetowej. Ważne jest regularne poświęcanie czasu na te sprawy i ich monitorowanie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata