Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Zmiana sposobu płatności w moim ubezpieczeniu na życie.

Napisany przez ADMCI4
Czy mogę bez problemu zmienić sposób płatności mojego ubezpieczenia na życie? Chciałbym zmienić płatności z kwartalnych na miesięczne. Czy to spowoduje ewentualne zwiększenie składki?

Napisany przez ADMCI4
Alex76544 pisze: Czy mogę łatwo zmienić sposób płatności mojej polisy na życie? Chciałbym płacić składki miesięcznie, a nie co kwartał. Czy w związku z tym składka może wzrosnąć?
Złóż pisemne wniosek do swojego ubezpieczyciela o zmianę na płatność składek miesięcznych, nie powinno być z tym problemu. Jednakże należy się spodziewać dodatkowej opłaty, większość ubezpieczeń podnosi stawkę składki przy płatnościach miesięcznych. Leo

Napisany przez PI112
Cześć Alex, w tym przypadku decydujący jest rodzaj ubezpieczenia na życie. W przypadku ubezpieczeń na życie łączących oszczędzanie z ubezpieczeniem postępuje się zazwyczaj inaczej niż w przypadku czystych polis na życie. Oznacza to, że w przypadku ubezpieczeń ryzyka zazwyczaj nalicza się niewielką dopłatę do rat, która w Twoim przypadku nie powinna przekraczać 1%, natomiast w przypadku polis kapitałowych ostateczna suma wypłaty jest minimalnie niższa, a składki pozostają takie same. Ma to głównie związek z tym, że odsetki są zazwyczaj naliczane miesięcznie. Jeśli na przykład wpłacasz 120 € jednorazowo co kwartał, od razu otrzymasz odsetki od całości kwoty, natomiast jeśli wpłacasz 40 € miesięcznie, odsetki będą naliczane proporcjonalnie do wpłacanych sum. Pozdrowienia, Christian

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata