Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Poprawny przebieg wniosku o kredyt hipoteczny w banku

Napisany przez JaneW
Cześć,

mój mąż i ja chcemy kupić [url]Dom[/url] jednorodzinny po jego obejrzeniu. Jest kilku konkurentów - kto pierwszy ten lepszy.

Co teraz?

W przyszłym tygodniu udajemy się do banków, aby sprawdzić, czy i pod jakimi warunkami będą chcieli nas sfinansować. Czy zawsze od razu zostaje zrobione zapytanie do Schufy? Jak szybko można otrzymać decyzję kredytową na budowę?

Jak szybko działa ING DiBa, jeśli złożę wniosek online?

Co się stanie, jeśli otrzymamy zgodę, umowa kredytowa zostanie sporządzona (ale niepodpisana), a potem ktoś wydzierżawi nam [url]Dom[/url]?

Jesteśmy zupełnymi amatorami i nie do końca wiemy, co robić dalej.

Czy ktoś może nam pomóc?

Napisany przez NaTwoim13
JaneW pisze:
Witaj,

mój mąż i ja chcemy kupić Dom jednorodzinny po jego obejrzeniu. Istnieje kilku konkurentów - kto pierwszy ten lepszy.

Szybko uzyskaj potwierdzenie finansowania. Zawsze wystawiamy naszym klientom rodzaj potwierdzenia finansowania, w którym odnosimy się do tego i potwierdzamy, że zdolność kredytowa jest odpowiednia.

Co się teraz dzieje?

W przyszłym tygodniu udajemy się do banków, aby sprawdzić, czy i pod jakimi warunkami mogą nam udzielić finansowania.
Czy od razu zostanie przeprowadzona weryfikacja w Biurze Informacji Kredytowej? Jak szybko można otrzymać decyzję o kredycie hipotecznym?

Nie, zazwyczaj - po wyborze oferty - składane są zapytania o warunki, które nie mają wpływu na wycenę w Biurze Informacji Kredytowej.

Decyzja zazwyczaj trwa - w zależności od banku - od 3 do 10 dni roboczych.

Jak szybko działa to w ING DiBa, jeśli złożę wniosek online?

3 dni robocze, ale Ing (DiBa już nie istnieje) nie powinno być pierwszym wyborem.

Co się stanie, jeśli otrzymasz decyzję o kredycie, umowa kredytowa zostanie sporządzona (jeszcze niepodpisana), a potem ktoś wykupi nam ten Dom?

Wtedy bank pracował na nic. Nawet jeśli podpisaliście (procedura decyzji kredytowej), to nie będzie obowiązującej umowy w ciągu 14-dniowego okresu odstąpienia od umowy.

Jesteśmy zupełnymi laikami i nie bardzo wiemy, co robić teraz.

Czy ktoś może nam pomóc?

Mam nadzieję, że pomogłem na razie.

Napisany przez JaneW
Oczywiście. Teraz jestem mądrzejszy - dziękuję bardzo ??

Napisany przez Aipnos
Cześć JaneW,

w ING często dostaję odpowiedź za pośrednictwem FastLine w ciągu 24 godzin (w dni robocze).
W Nadrenii (Kolonia/Bonn i powiat Rhein-Sieg-Kreis, a także w Düsseldorfie...) w lokalnym banku również w ciągu kilku godzin można dostać zgodę na finansowanie (przy kompletnych dokumentach, i jeśli nie potrzebne jest opiniodawstwo, czyli dla kwot poniżej 400 000 EUR!).

Dzięki zgodzie można szybciej otrzymać przetarg. Obecnie wszystko zależy od szybkości, a jeśli trzeba czekać 1-2 tygodnie na zgodę banku, wtedy często [url]Dom[/url] jest już sprzedany!

Jeśli jesteś zainteresowany/a, daj znać!

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć JaneW, otrzymasz teraz natychmiastowe potwierdzenie finansowania lub opcjonalnie przepustkę finansową dla pośrednika lub sprzedawcy. Powodzenia.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata