Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy - Umowa kupna z wyprowadzką właścicieli dopiero za 6 miesięcy.

Napisany przez JaneW
Cześć,

otrzymaliśmy potwierdzenie finansowania od banku oraz zgodę pośrednika na nasz wymarzony [url]Dom[/url]. Jednak obecna właścicielka chce wyprowadzić się dopiero 1.03.20. Notarialna umowa powinna zostać podpisana w najbliższym czasie.

Jak działa finansowanie budowy? Czy musimy zapłacić pełną cenę od razu czy dopiero 1.03? Jeśli nie, czy można skorzystać z 6-miesięcznego okresu bezpłatnego udostępnienia środków?

Będziemy bardzo wdzięczni za jakiekolwiek wskazówki.

Re: Finansowanie budowy - Umowa kupna z wyprowadzką właścicieli dopiero za 6 miesięcy.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Czy trzeba zapłacić pełną kwotę od razu czy dopiero do 1.3?

To negocjuje się z obecnym właścicielem i zawiera w umowie notarialnej...

Napisany przez JaneW
Jeśli w umowie notarialnej ustalono, że płatność ceny zakupu nastąpi dopiero 1.03.20 r., to czy teraz mogę zaciągnąć [url]kredyt budowlany[/url] i skorzystać z bezpłatnego okresu czekania przez 6 miesięcy, aby uniknąć podwójnych kosztów?
Czy jak to jest z kredytem budowlanym?

Napisany przez brainy
Mamy wolność umów. Wszystko można ustalić. W tym przypadku można by było ustanowić karę umowną w przypadku nieterminowego wyprowadzenia się.

Napisany przez JaneW
Okej, zrozumiałem sprawę z indywidualną umową u notariusza. Ale jak przebiega cała sprawa z finansowaniem budowy?

Napisany przez brainy
Również w kwestii finansowania budowy mamy swobodę umów.

Zazwyczaj w umowie określony jest termin 6 miesięcy na zakończenie udzielenia [url]kredytu[/url]. Termin ten jest wystarczający.

Zdarzało mi się, że [url]kredyt[/url] terminowy był znacznie droższy niż opłaty za przygotowanie. Oczywiście zależy to od okresu czasu.

Napisany przez JaneW
Ok, to wystarczy na te 6 miesięcy. Dzięki, teraz jestem mądrzejszy

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata