Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Wczesna emerytura - co obecnie warto polecić?

Napisany przez ADMCI4
Po ukończeniu studiów mam (28 lat) od roku stałą pracę i samochód. Myślę, że nadszedł czas, aby poważnie zastanowić się nad dobrym zabezpieczeniem emerytalnym. Jaka byłaby obecnie najlepsza metoda? Pozdrowienia alpro

Napisany przez Dasdi1970
Twój podstawowy pomysł zaczynaj wcześnie jest oczywiście dokładnie właściwy. Kluczowe przy budowaniu kapitału nie jest suma wkładu, ale okres, w którym pieniądze mają możliwość pracować. Jednak radziłbym ci nie skakać na temat emerytury, renty, Riester itp. Jesteśmy tutaj na forum, które pozwala na udzielanie porad, których nie znajdziesz w każdym biurze ubezpieczeniowym. Jednak nie chcę tutaj prowadzić reklamy, dlatego proszę, napisz do mnie. Chętnie udzielę kilku wskazówek, dlaczego wymienione produkty są raczej postrzegane jako pochłaniacze pieniędzy i gdzie leżą alternatywy. PS: Więcej niż 10% nie jest niestabilne! ;-)

Napisany przez ADMCI4
Im wcześniej zacznie się zabezpieczać, tym łatwiej będzie później. W tej chwili powinieneś raczej oszczędzać pieniądze. Poproś swój bank o stworzenie planu oszczędnościowego, ponieważ jest to obecnie najkorzystniejsze rozwiązanie, ponieważ oprocentowanie jest wyższe niż w przypadku ubezpieczeń. W odpowiednim czasie powinieneś również rozważyć odpowiednie zabezpieczenie emerytalne, w którym połączone zostaną rentowność, państwowe dotacje i przyszłe obciążenia podatkowe. Pozdrawiam Hansi

Napisany przez Dasdi1970
Sapron pisze: Dzień dobry, jestem doradcą finansowym w SEB Banku w Hamburgu i mogę ewentualnie pomóc.
Hmm, czy to się nie wyklucza??? Nie bierz tego do siebie, Sapron, chodzi tylko o zawód pracownika banku związanego...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata