Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Jak pożyczyć pieniądze?

Napisany przez Bardgott
Więc moim problemem jest następujące: Obecnie jestem debetowy na kwotę 2000 [url]euro[/url] i muszę uiścić dopłaty w wysokości 800 [url]euro[/url]. Ponieważ byłem bezrobotny w zeszłym miesiącu, a moje obecne wynagrodzenie brutto wynosi 977 [url]euro[/url], nie mogę otrzymać żadnego [url]kredytu[/url]. Ani w smava, ani w auxmomey. Moje pytanie brzmi, czy istnieją inne możliwości pożyczenia takiej sumy pieniędzy, i jeśli tak, gdzie? Naprawdę boję się, że Sparkasse anuluje mój debet, co doprowadziłoby do mojego bankructwa...

Napisany przez 2titan1981
Z pensji nie można niczego zająć. W związku z tym nie jesteś wiarygodny kredytowo. Jedyne rozwiązanie to znaczący wzrost PENSJI NETTO, aby wydostać się z pułapki długów. [url]kredyt[/url] może być udzielony tylko przez krewnych lub pracodawcę.

Napisany przez 2utopus
Lombard?

Napisany przez Bardgott
Załóżmy, że miałbym możliwość zarabiania dodatkowych 500 monet miesięcznie pod stołem (to pytanie retoryczne)
Czy to zwiększyłoby moje szanse w banku?

Nie, tylko oficjalne stałe wynagrodzenie (czas nieokreślony) jest uznawane. Musisz więc mieć wynagrodzenie brutto, z którego zostanie znacznie więcej niż 1.100€, co bank może pobrać.

Rodzina może być twoją szansą.

Napisany przez Banker_mit_Herz
Jeśli chodzi o Twój problem, niestety nie mogę Ci pomóc, ale jeśli chodzi o Twoje obawy.

Bank nie zwraca na Ciebie uwagi, dopóki nic nie zrobisz.
Oznacza to, że jeśli pozostaniesz w swoim limicie kredytowym -2000,00€ i nie przekroczysz go, bankowi jest to zupełnie obojętne.

Natomiast jeśli z tych 800€ opóźnień wyniknie negatywny wpis w bazie dłużników lub zajęcie komornicze, wtedy bank musi zerwać limit debetowy...

To oznacza, że powinieneś naprawdę pożyczyć te 800€ od znajomych/rodziny, aby zapobiec zerwaniu debetu przez bank...

I nie ma sensu składać oświadczenia majątkowego i ogłaszać upadłości z powodu 2800€...
Pożycz te pieniądze i zwróć je, gdy Twoja sytuacja finansowa się poprawi.

Mała uwaga: Banka nie interesuje brutto, liczy się tylko to, ile netto jest wypłacane.

Napisany przez Banker_mit_Herz
@titan1981:

Befristet/Unbefristet ma nie mają znaczenia dla debetu. Na [url]konto[/url] muszą wpłynąć trzy wpływy z wynagrodzenia, a średnia z nich pomnożona przez trzy daje maksymalną kwotę debetu. W przypadku banków prywatnych przy dochodzie netto rzędu 5 000 € może być nawet pięciokrotnie wyższa.

Przypuszczam, że przy 1100 € wspominałeś o kwocie wolnej od zajęcia na koncie z ochroną przed zajęciem? [url]konto[/url] z ochroną przed zajęciem może być prowadzone tylko na zasadzie salda dodatniego, co oznacza, że najpierw należy spłacić długi. Innymi słowy, jeśli u Bardgott wpływa zajęcie na [url]konto[/url] a bank odwołuje debet, to osoba ta zaciąga zadłużenie w wysokości 2000 €. Technicznie rzecz biorąc [url]konto[/url] można przekształcić w [url]konto[/url] z ochroną przed zajęciem, ale można korzystać z pieniędzy dopiero gdy saldo będzie dodatnie...

Każdy nowy bank w zasadzie może odrzucić wniosek o [url]konto[/url] z ochroną przed zajęciem. Istniejący bank musi je jednak przekształcić. [url]konto[/url] podstawowe, do którego każdy ma prawo, będzie otwarte tylko wtedy, gdy nie istnieje inne [url]konto[/url]...

Dlatego należy unikać wspominania o zajęciach lub problemach finansowych przy zakładaniu nowego konta i w najlepszym wypadku unikać banków prywatnych (mają bardzo wysoki wskaźnik odrzuceń).

Oznacza to, że jedyną możliwością zabezpieczenia jest otwarcie dodatkowego konta w innym banku, które będzie miało saldo dodatnie. Gdy przyjdzie zajęcie na to [url]konto[/url], można je przekształcić w [url]konto[/url] z ochroną przed zajęciem i przekierować na nie wpływy z wynagrodzenia. Ważne jest, aby pamiętać: Ustawowo ma się 4 tygodnie (od otrzymania zajęcia) na przekształcenie konta. Transformacja musi nastąpić dopiero po otrzymaniu zajęcia (jeśli takie nastąpi), ponieważ samo określenie [url]konto[/url] z ochroną przed zajęciem jest już negatywnym sygnałem i skutkuje natychmiastowym odwołaniem debetu.

Czym jest posiadanie niewystarczającego dochodu na dłuższą metę? Niczym, jeśli chcesz mieć [url]kredyt[/url]. Żadne banki nie chcą pożyczać ludziom, którzy nie są w stanie spłacić [url]kredytu[/url].

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata