Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: kredyt KfW 124 - wypłata i wynajem

Napisany przez mawashi
Kochane Forum,

zakupiliśmy mieszkanie na własność za pomocą [url]kredytu[/url] KfW 124 we współpracy z pożyczką od zwykłego banku. Teraz, po miesiącu mieszkania we własnym lokum, przeprowadzamy się i chcielibyśmy wynająć nabyte mieszkanie.
Czy może to spowodować problemy z kredytem KfW 124? Przedstawiliśmy wszystkie dowody i korzystaliśmy z mieszkania na własne potrzeby przy wypłacie. Przeczytałem w internecie, że trzeba mieszkać w lokalu co najmniej 12 miesięcy. Jednak nie mogłem znaleźć żadnych oficjalnych dokumentów potwierdzających ten fakt.

Dziękuję za Wasze komentarze

Napisany przez NaTwoim13
KfW informuje, że zostanie znalezione rozwiązanie!

Napisany przez mawashi
Cześć noelmaxim,

Dziękuję za szybki komentarz. Wiadomo, że musimy powiadomić KfW. Jesteśmy do tego zobowiązani. Ale jak myślisz, jaka będzie rozwiązanie? Czy trzeba uzasadnić dlaczego wyprowadzamy się?
To oczywiste, że jakieś rozwiązanie zostanie znalezione. Pytanie brzmi, jakie będzie to rozwiązanie. Może ono być pozytywne lub negatywne dla nas.

Pozdrowienia

Napisany przez NaTwoim13
Nie, KfW nie odwróci transakcji, [url]pożyczka[/url] pozostanie ważna. Musisz ją po prostu zgłosić lub im o tym powiedzieć.

Napisany przez j2da
@mawashi

Czy mógłbyś krótko opowiedzieć, jak ostatecznie się to potoczyło?

Napisany przez BenniG
Cześć,
więc około 4 lata temu całkowicie sfinansowałem swoje mieszkanie za pomocą programu KfW-124. Poinformowałem BHW o moim przeprowadzce i nic się nie stało. Wszystko tak jak powiedział noelmaxim.
Pytanie, czy dokonuje się oszustwa meldunkowego, gdy jest się zarejestrowanym tylko miesiąc, jest oczywiście delikatne. Ale tam, gdzie nie ma skarżącego, tam nie ma sędziego.
Pozdrowienia
BenniG

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata