Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Mało pieniędzy - dużo żądań.

Napisany przez Brego81
Jestem prokurentem w naszej firmie i w związku z tym prawą ręką szefa. Generalnie dobrze się rozumiemy (oprócz jego typowych manier szefa, ale są gorsze przełożeni!). Tylko czasami ma tak nierzeczywiste oczekiwania, których jakoś mam je zrealizować.. Na przykład teraz chce zatrudnić dodatkową siłę roboczą do obsługi ERP, na którą na pewno nas nie stać.. Czy on nie wie, ile kosztuje wykwalifikowany informatyk z dyplomem w rok?? Obawiam się, że nie da się go od tego pomysłu odwieść. Ale gdy staniesz w obliczu problemu finansowego, to ja będę winny. Na razie on tego nie rozumie. Co mogę zrobić?

Napisany przez 2tneub
Pokaż mu statystyki wynagrodzeń i porozmawiaj z nim o tym, czy jest gotów to zapłacić.
W zamian, powinieneś wcześniej sprawdzić, jakie oszczędności uzyskaliście dotychczas poprzez zewnętrzne udzielanie usług.

Napisany przez BenniG
Z ogłoszenia o pracę możesz kontrolować, kto ubiega się o stanowisko. Jeśli znajdziesz tam kogoś odpowiedniego, zawsze można go wyeliminować podczas praktyk ;-)

Napisany przez Projekt84
Ile zarabia taki technik informatyk?

Napisany przez Leberwurstliebe
Twoje zarobki zależą oczywiście od regionu, posiadanych kwalifikacji (wyższego wykształcenia), wieku, doświadczenia zawodowego itp. Jednak specjaliści IT są bardzo poszukiwanymi pracownikami, zwłaszcza w metropoliach, dlatego wynagrodzenia dla informatyków będą prawdopodobnie nadal rosły. Na przykład eksperci ds. bezpieczeństwa obecnie otrzymują średnio 75 600 [url]euro[/url], a tendencja jest wzrostowa (źródło: https://www.computerwoche.de/a/der-g...rmatik,3218378)

Zaleciłbym Twojemu szefowi najpierw zastanowić się nad możliwościami zlecenia zadania zewnętrznym firmom. Samo skonfigurowanie, programowanie i wprowadzanie danych do systemu ERP dla jednego pracownika trwa wieki! W firmie skorzystaliśmy więc z pomocy ekspertów spoza firmy, ponieważ próby samodzielnego rozwiązania problemu prowadziły do błędów systemu i luk w zabezpieczeniach. Szczególnie z nowym RODO należy zachować ostrożność.

Przedstaw to swojemu szefowi: https://www.fuchsedv.de/erp-deluxe/

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata