Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Nowa budowa i koszty w skrócie.

Napisany przez Bitte
Czy rozumiem to dobrze w skróconej formie. Planowanie tego, czego się chce i na co stać, włącznie z doradztwem bankowym w zakresie informacji, która firma to oferuje.
Kupno działki budowlanej, na której można budować.
Należy pokryć koszty notarialne i podatków gruntowych, które można opłacić ze oszczędności.
Koszty wykopu zależą od metrażu (w zależności od landu i klasy ziemi od 9 do 100 [url]euro[/url]/m²).
Koszty płyty fundamentowej o grubości 25 cm z deskowaniem zależą od metrażu plus beton w zależności od metrażu (od 100 do 140 [url]euro[/url]/m²).
Budowa bungalowu (np. Vario Haus) „pod klucz” (czyli meble wchodzą i można się od razu czuć dobrze).
Czy są jeszcze jakieś koszty, które warto uwzględnić i których zapomniałem??

Napisany przez BenniG
To zależy od tego, jakie rurociągi znajdują się na twojej działce i jakie masz wymagania. Chcesz mieć wodę, kanalizację, prąd, internet, dostęp do drogi? Jeśli takie przyłącza nie istnieją, to również wiąże się to z dodatkowymi kosztami.

Napisany przez Bitte
Urząd mi powiedział, że firma, która buduje ten [url]Dom[/url], zajmuje się również tym, że muszą być w kontakcie z gminą (dlaczego ??) Kanalizacja i prąd są już przygotowane na działce, w dzisiejszych czasach standardem jest również Internet, który trzeba tylko podłączyć. Przyłącze drogowe istnieje już przez ulicę boczną, więc muszę po prostu wyłożyć kostkę chodnikową od działki do ulicy.

Napisany przez kub0185
Bitte pisze:
Internet w dzisiejszych czasach jest standardem, wystarczy je tylko odblokować.

Ja również bym to sprawdził, na przykład skorzystał z infolinii dla budujących oferowanej przez Telekom.

Napisany przez peer
Raport geotechniczny, w zależności od wyniku możliwe konieczność budowy zaawansowanej płyty fundamentowej lub fundamentów palowych, Przygotowanie placu budowy (prąd budowlany, woda budowlana), przygotowanie gruntu budowlanego, toaleta przenośna, kontener na odpady budowlane Pomiar i ustalenie lokalizacji budynku itp............

Napisany przez 2tneub
Po pierwsze, kluczyk w drzwiach nie oznacza gotowego do zamieszkania. Kluczyk w drzwiach oznacza, że drzwi są zamontowane i można je zamykać. W zależności od opisu technicznego budowy, reszta wykończenia może być różna. Zazwyczaj brakuje wykończenia podłóg i malowania. Ale mogą również brakować innych rzeczy (typowym przykładem jest ściana prysznicowa). Wiele rzeczy można jeszcze doposażyć (np. gniazdka elektryczne, włączniki, sieć LAN, zabezpieczenie przed włamaniem, instalacja sanitarna itp.)Podłączenia na działce uzbrojonej znajdują się na działce, przy ulicy. Jednakże rurociągi muszą być doprowadzone do budynku i podłączone. Deszczówka z rynien dachowych musi również być odprowadzona. Wszystko to jest zadaniem inwestora. Wykop o głębokości 20-30 cm zazwyczaj jest wliczony w cenę. Jeśli według ekspertyzy gruntowej trzeba zrobić więcej, to znowu jest to ryzyko inwestora. Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji, mogę polecić Ci forum Hausbau-Forum.de lub Hausbauhilfe-Forum.de.

Napisany przez Bitte
Dziękuję za informacje

Osobiście muszę powiedzieć, że budowa domu nie jest łatwa, zwłaszcza gdy nie ma się zbyt dużo pojęcia na ten temat. Cały czas poświęcony na zdobywanie informacji, informacji i jeszcze więcej informacji w krótkim czasie jest ogromny. Istnieje wiele innych rzeczy, o których trzeba pamiętać, niewielkie zmiany wiążą się z dodatkowymi kosztami. Inwestor musi wykupić [url]ubezpieczenie[/url] budowy, o czym do tej pory nigdy nie słyszałem ani nigdzie nie widziałem na forum!!

Kwestia finansowania poprzez bank lub brokera.

Będę w miarę upływu czasu relacjonować różne aspekty i później podsumować, ile kosztował własny [url]Dom[/url] wraz z wszystkim. Nadal wydaję się taniej niż kupno gotowego domu.

Napisany przez 2utopus
Prace zewnętrzne/ogród/zadaszenie na samochód/garaż mogą również sporo kosztować i często są zapominane.

Jak jest z ogrzewaniem? Jaki nośnik energii ma być użyty? (Ciepłownictwo/gaz/drewno/geotermia/itp.)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata