Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: Zakup miejsc parkingowych w garażu podziemnym

Napisany przez Adelbert
Cześć,

moja żona i ja rozważamy zakup kilku miejsc parkingowych w podziemnym garażu w Niederrad we Frankfurcie i ich wynajęcie. Garaż jest właśnie kończony i jest częścią tego projektu budowlanego: https://www.project-immobilien.com/s...IaArHoEALw_wcB. Na razie nie mam żadnych danych technicznych, ale powiedziano mi, że miejsce parkingowe jest dostępne za pomocą podnośnika i nie są to miejsca parkingowe typu duplex. Cena jednego miejsca parkingowego wynosi 28 000€. Wiem, że na razie to niewiele informacji, ale być może ktoś ma doświadczenie w tej dziedzinie i wie, czy cena mieści się w rozsądnym zakresie. Obecnie nie mogę znaleźć porównywalnych projektów.

Dziękuję z góry.
Bert

Napisany przez Joern
Istnieją trzy kluczowe punkty do rozważenia: 1. Jakie zyski oczekujesz? Z mojego punktu widzenia, przy kwocie 28 tys. [url]euro[/url], potrzebujesz co najmniej 120 [url]euro[/url] miesięcznie z wynajmu. 2. Ile kosztują porównywalne garaże w okolicy? 3. Jak oceniasz popyt na garaże? Sam jestem aktywnym inwestorem w nieruchomościach i nie wydałbym 28 tys. [url]euro[/url] na coś takiego. Ale każdy może mieć inne zdanie... Więcej informacji można znaleźć na stronie www.hauskaufprivat.de Pozdrowienia Jörn

Napisany przez 2utopus
I jeśli nie chcesz tego robić komercyjnie, musisz zwrócić uwagę na zasadę 3-objektów ...

Napisany przez Adelbert
Dziękuję najpierw za wskazówki.

1. Tak, myślę o czynszu w wysokości 120 - 150€.
2. Na razie nie znalazłem nic porównywalnego. Tylko ten sam sprzedawca - także we Frankfurcie - za 25.500€.
3. Aby ocenić, jak duże jest zainteresowanie, prawdopodobnie zobaczymy dokładną okolicę w ten weekend. Cena wydaje mi się wysoka, ale w przeciwnym razie znalazłem tylko prywatne osoby sprzedające pojedyncze miejsca postojowe w granicach 10.000€. Oczywiście wolałbym mieć wszystko w jednym miejscu.

Sprawdzę tę zasadę dotyczącą 3 obiektów.

Mam dodatkowe pytanie - czy w ogóle można zakładać wzrost wartości w przypadku miejsc parkingowych?

Napisany przez 2utopus
Podwyżki cen można spodziewać się, jeśli w przyszłości nadal będzie się liczyć z wysokim udziałem samochodów osobowych w danym obszarze -
jeśli w przyszłości będzie większe wykorzystanie transportu publicznego lub samochodów autonomicznych / carsharingu lub rowerów / hulajnóg elektrycznych i korzystanie z własnego samochodu będzie maleć, ceny mogą również spaść.

Napisany przez Zare
Co było dalej?

Napisany przez Adelbert
Najpierw nie skorzystałem z tej oferty. Na razie znalazłem coś, co uważam za bardziej atrakcyjne. Kilka garaży na jednym podwórku garażowym w Koblencji.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata