Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Szukam pożyczkodawcy.

Napisany przez Anni0506
Szanowni Państwo,
poszukuję osoby prywatnej, która mogłaby mi pomóc w mojej sprawie. Obecnie moje miesięczne dochody wynoszą 995,00 €, a czynsz za mieszkanie to 460,00 €. Ponieważ wyprowadziłem się wbrew mojej woli i nie miałem środków na zakup odpowiedniego umeblowania, szukam [url]kredytu[/url] w wysokości 5000,00 €, z miesięczną ratą w wysokości 100,00 € i wkładem własnym. Niestety, nie mam szansy na uzyskanie [url]kredytu[/url] tej wysokości ani żadnego poręczyciela w moim banku domowym ani w innych bankach, ponieważ nie mam żadnych rodzinnych powiązań. Dodatkowo przebywam w procesie restrukturyzacji długów (50,00 € miesięcznie), dlatego pewne rzeczy są obecnie poza moim zasięgiem. Jeśli ktoś mógłby udzielić mi rady lub nawet wesprzeć mnie finansowo, będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi!

Z poważaniem,
A.C.

Napisany przez 2utopus
Sprawdź najpierw w sklepach z używanymi artykułami oraz na Ebayu/Kleinanzeigen.
Zadłużanie się na przekupywanie przez 4 lata nie jest zbyt dobrym pomysłem.

Napisany przez Anni0506
Mogę zrozumieć Pani/Pana stanowisko. Jednak znalazłem/am mieszkanie, w którym chcę spędzić najbliższe 5-7 lat. Udało mi się kupić najpotrzebniejsze rzeczy co miesiąc na Ebay, ale mimo sprzątania i odświeżania, nadal nie czuję się zbyt komfortowo. Wybór [url]kredytu[/url] w wieku 21 lat może wydawać sie przypadkowy, ale wolę to niż rozłożone na raty w kilku sklepach, gdzie oprocentowanie jest różne. Wolałbym uzgodnić stałą stopę procentową, mieć pieniądze praktycznie do dowolnego wykorzystania, móc porównać ceny i nie być ograniczony/a do jednego sklepu meblowego. Pozdrawiam serdecznie A.C.

Napisany przez Dante
A może IKEA? Niskie ceny i finansowanie w 0%.

Napisany przez Anni0506
utopus pisze:
Na początek warto zajrzeć do sklepu z artykułami używanymi oraz na Ebay/Kleinanzeigen.
Zadłużać się na 4 lata dla celów konsumpcyjnych raczej nie jest dobrym pomysłem.

Ze względu na moją przeszłość obecnie nie mogę zaciągać żadnych kredytów. Jestem w poradni dla osób zadłużonych, ponieważ moi rodzice popełnili wiele błędów w przeszłości. Dodatkowy wydatek w wysokości 50,00 € miesięcznie.
Przyjaciel zaoferował pomoc, ale nie chcę z niej skorzystać.

Napisany przez 2utopus
Jak wysokie są dotychczasowe długi?
Co masz na myśli mówiąc zaliczkę? Czy spłacasz część 5000€ od razu?
Masz przychód w wysokości 995€, ile jeszcze płacisz oprócz 460€ za wynajem - 50€ długu (starego) i potem 100€ długu (nowego) -
pozostaje tylko 385€ na jedzenie/prąd/koszty dodatkowe/internet/telefon/mobilność/kulturę/ubezpieczenia/abonament radiowo-telewizyjny/ubrania/higienę itp. ...

Napisany przez Anni0506
utopus pisze:
Jak wysokie są dotychczasowe długi?
O co chodzi z zaliczką? Płacisz część 5000 € od razu z powrotem?
Masz 995 € dochodów, co jeszcze płacisz oprócz 460 € czynszu - 50 € długów (starych) i potem 100 € długów (nowych) -
zostaje tylko 385 € na jedzenie/prąd/opłaty dodatkowe/internet/komórkę/mobilność/kulturę/ubezpieczenia/radiowo-telewizyjny/nakrycie głowy/higienę itp. ...

Tak dokładnie, ale mam jeszcze chłopaka, który wspiera mnie w kwestiach jedzenia, opłat dodatkowych i internetu. Za moją komórkę płacę miesięcznie 10,00 €, nie mam już od dawna umowy.
Moje dochody podwoją się od sierpnia wraz z zakończeniem mojego szkolenia (w przyszłym roku).
Zaliczkę na kredyt chciałbym wpłacić 200,00 €.
Wiem, że nie powinno się liczyć pieniędzy, których jeszcze się nie zarobiło, jednakże zostało mi to zapewnione, że moje zatrudnienie po zakończeniu szkolenia będzie podniesione na czas nieokreślony.
Moje obecne długi wynoszą prawie 1000,00 € resztkę, W ramach regulacji długów.
Na podstawie moich i błędów moich rodziców nauczyłem się, że po prostu chcę zacząć nowe życie.

Napisany przez 2titan1981
I jesteś poniżej progu zajęcia komorniczego, więc nikt nie może nic u ciebie zabrać, jeśli nie zapłacisz.... bez dochodów, zabezpieczeń, będziesz musiał raczej zapytać swojego przyjaciela

Napisany przez StGe1973
"Anni,

Internet to niewłaściwa droga dla Twojego problemu. Z obiektywnych powodów nikt nie pożyczy Ci pieniędzy, ponieważ Twoje dochody są zbyt niskie, a nie masz żadnych zabezpieczeń. Ponadto 385 [url]euro[/url] na życie miesięcznie to już skrajnie mało, gdyż naprawdę nie może wydarzyć się nic nieprzewidywalnego, co niestety zdarza się czasami i (prawie) zawsze coś kosztuje.

Rozumiem, że nie chcesz pożyczać pieniędzy od chłopaka. To zawsze jest trudne w wieku 21 lat, związki często nie trwają długo i rozstanie z długami u (byłego) partnera zawsze jest dość negatywne.

Jedynym rozwiązaniem dla Ciebie jest moim zdaniem następujące: znajdź w realnym życiu kogoś z trochę pieniędzy i opowiedz mu swoją historię. Jeśli potrafisz go przekonać, istnieje możliwość, że ta osoba pożyczy Ci pieniądze. Przynajmniej ja bym o tym pomyślał, jeśli ktoś naprawdę wierzy w nowy początek itp. i ktoś mówi na poważnie. Ale trzeba patrzeć komuś w oczy i odpowiedzieć tak lub nie.

Twoją zaletą jest to, że 5000 [url]euro[/url] (w rzeczywistości powinno to być 6000 [url]euro[/url], aby spłacić stare długi) to nie tak dużo pieniędzy. Może jednak zdarzyć się, że ze względu na zmianę koniunktury nie zostaniesz zatrudniona, choć firma obiecuje Ci to na dzień dzisiejszy lub coś innego. Więc, choć się naprawdę starałaś, to może się nie udać. Ta osoba musi to wziąć pod uwagę, że te pieniądze w razie wątpliwości mogą być stracone albo nie może mieć bezsennych nocy, jeśli coś się nie uda.

W anonimowym internecie nie znajdziesz takiej osoby, przepraszam, ale niestety tak jest.
"

Napisany przez finanzierung
Cześć Anni,

powyżej już wspomniano o możliwości skorzystania z Sozialkaufhaus, gdzie można kupić używane sofy/łóżka/kuchnie za niewielkie pieniądze.

Na początek potrzebna jest materac, kuchenka indukcyjna i lodówka, oraz trochę naczyń/sztućców. Nie trzeba wydawać na to 5000 EUR. Jeśli popełniło się wcześniej błędy, trzeba się czasem po prostu zaciągnąć za ramię i wytrzymać z trochę mniejszym luksusem.

Inną opcją byłoby dorabianie sobie poprzez dodatkową pracę.

Napisany przez 2utopus
Jaki jest odsetek od 50 [url]euro[/url] miesięcznie?

Po co jest 200 [url]euro[/url] zaliczkę? Pożyczając po prostu 4800 [url]euro[/url], osiągniesz ten sam efekt.

Przy zadłużeniu 5800 [url]euro[/url] i oprocentowaniu 10% z powodu braku zabezpieczenia i wysokiego ryzyka byłoby to 580 [url]euro[/url] odsetek rocznie na początku.
Czyli prawie 50 [url]euro[/url] w pierwszym miesiącu - i tylko około 100 [url]euro[/url] spłaty długu. Będzie to trwać prawie 5 lat, jeśli przez cały ten czas płacisz 100+50 [url]euro[/url] miesięcznie.
(I nic nie zmieni się w trakcie trwania [url]kredytu[/url] i nie zwiększysz go ponownie ...)

Napisany przez Franziska
Cześć, nie chciałbym brać żadnych pożyczek na meble. Na platformie ebay Kleinanzeigen w kategorii - do oddania za darmo - w każdym możliwym obszarze znajdziesz meble do oddania. Nawet podczas likwidacji gospodarstw domowych można zdobyć, zwłaszcza większe części, za niewielkie pieniądze albo nawet za darmo. Wystarczy zapytać. Jednakże nigdy nie spotkałem na likwidacjach osób w potrzebie bez środków finansowych. Meble, akcesoria kuchenne, między innymi - ludzie często są zadowoleni, że w ogóle mogą się ich pozbyć. Pościel, ręczniki w nowych opakowaniach często kosztują zaledwie 1 [url]euro[/url], jeśli w ogóle. Większość rzeczy i tak ląduje na śmietniku.

Możesz także zamieścić ogłoszenie w poszukiwaniu na ebay-kleinanzeigen za darmo. Na pewno też na tablicy ogłoszeń w twoim sklepie spożywczym. Zapytaj ludzi rozwiązujących gospodarstwa domowe lub handlarzy z bazarów, czy coś mają. Nawet małe ogłoszenie poszukiwania za około 10 [url]euro[/url] w twoim bezpłatnym tygodniku byłoby lepsze niż [url]kredyt[/url].

Przykładowy tekst:

Sytuacja awaryjna, szukam mebli i innych rzeczy bardzo tanio lub jako darowiznę. Dziękuję!

Nie zaczynaj nowego życia od długów, zwłaszcza z powodu mebli. Co jest najbardziej ważne i pilne?

Powodzenia F.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata