Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Trade Republic, Doświadczenia?

Napisany przez peer
Czy ktoś już korzystał z aplikacji Trade Republic? Znalazłem się na niej dopiero dzisiaj, ale po pierwszych badaniach w sieci jestem pod wrażeniem. Ekstremalnie niskie opłaty za handel, wykonanie planów oszczędnościowych z ETF-ami jest darmowe, tylko wybór jeszcze trochę ograniczony. Na przykład, brak ETF-ów Vanguarda, dostępne są tylko iShare i Wisdomtree. Co o tym sądzicie?

Napisany przez 2tneub
Zastanawiam się tylko, z czego oni żyją?

Napisany przez 2titan1981
opłata w wysokości 1€ za każdą transakcję + niewymienione dodatkowe koszty + usługi dodatkowe

Napisany przez 2tneub
titan1981 pisze:
od 1€ opłaty za każdą transakcję + nieokreślone dodatkowe koszty + usługi specjalne

1€ to oczywiście niewiele, a co do kosztów, oczywiście już wcześniej przyjrzałem się cennikowi na stronie internetowej.

@peer
Stiftung Warentest już zajmowała się tą aplikacją.

Rezultat:
bardzo korzystne
Funkcjonalność jest niższa niż w przypadku tradycyjnych banków internetowych / brokerów online
ograniczony wybór produktów
Spready poza godzinami handlowymi mogą być większe.

Napisany przez brainy
Ludzie ci utrzymujący się, zgodnie z praktyką handlu pozagiełdowego, zarabiają na różnicy spreadu.

I wszystko odbywa się wyłącznie za pomocą aplikacji wykorzystujących technologię podsłuchową Googlea lub Applea.

Napisany przez kub0185
W każdym przypadku, gdy potrzebujesz pomocy ze strony tej firmy, masz problem! Zainicjowałem transfer depozytu 14.12 zeszłego roku. Dzisiaj dostałem e-mail informujący, że transfer został przerwany z powodu braku współpracy ze strony Trade Republic. Nie otrzymałem również żadnej pomocy - w czacie zawsze jest 6 do 10 osób przed tobą, a przez telefon nie możesz się dodzwonić. A na e-maile również nie chcą odpowiadać.

Moje podsumowanie: najważniejsze, żeby było tanio, ale za to dostałem rachunek.

Napisany przez Dante
No cóż, w końcu wszystko sprowadza się do kuszenia ofertą. Patrz na Flatex lub Onvista. Na początku bardzo przystępna cena, aby pozyskać klientów, następnie utrzymywanie niskiej ceny, aby utrudnić życie konkurencji, a potem podnoszenie cen. To działa praktycznie w każdej branży. Patrz na Flixbus. Tylko szkoda, gdy konkurencja ma większą wytrzymałość. Oczywiście, przy wzroście cen wielu zmieni platformę, ale wydaje mi się, że zakłada się, iż wystarczająca liczba klientów pozostanie i dla TradeRepublik to się opłaci.

Napisany przez kub0185
Tak więc odchodzę stąd. To, że wisiałem w pętli telefonicznej przez 30 minut, było w porządku. Ale to, że nikt nie odbiera telefonu tylko w dzień w tygodniu, to już przesada.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata