- pn lis 25, 2019 2:29 pm
Cześć,
Chcielibyśmy kupić starą posiadłość i w przyszłości ją odnowić.
Moja żona jest urzędniczką, ja prowadzę własną działalność.
Z powodu spadku w rodzinie 6 miesięcy temu mamy do spłacenia kwotę w wysokości 130 tys.[url]euro[/url] .
Jednakże do wypłaty pieniędzy może minąć jeszcze 2-6 miesięcy, jak sugeruje nasza prawniczka od spraw spadkowych.
Chcielibyśmy teraz już kupić starą posiadłość, którą uważamy za bardzo atrakcyjną. Ze względu na związane obecnie środki finansowe, nie jesteśmy w stanie zabezpieczyć dodatkowego kapitału własnego. Moi rodzice byliby gotowi zaciągnąć zabezpieczenie hipoteczne na ich wolny od zadłużenia[url]Dom[/url] , abyśmy mogli już teraz kupić ten [url]Dom[/url] . Jednakże niekoniecznie chcę skorzystać z tej propozycji.
Czy istnieje inna możliwość uzyskania[url]kredytu[/url] w banku na akceptowalnych warunkach odsetkowych w opisanej wyżej sytuacji?
Byłbym bardzo wdzięczny za porady i wskazówki.
Z góry dziękuję
Chcielibyśmy kupić starą posiadłość i w przyszłości ją odnowić.
Moja żona jest urzędniczką, ja prowadzę własną działalność.
Z powodu spadku w rodzinie 6 miesięcy temu mamy do spłacenia kwotę w wysokości 130 tys.
Jednakże do wypłaty pieniędzy może minąć jeszcze 2-6 miesięcy, jak sugeruje nasza prawniczka od spraw spadkowych.
Chcielibyśmy teraz już kupić starą posiadłość, którą uważamy za bardzo atrakcyjną. Ze względu na związane obecnie środki finansowe, nie jesteśmy w stanie zabezpieczyć dodatkowego kapitału własnego. Moi rodzice byliby gotowi zaciągnąć zabezpieczenie hipoteczne na ich wolny od zadłużenia
Czy istnieje inna możliwość uzyskania
Byłbym bardzo wdzięczny za porady i wskazówki.
Z góry dziękuję