Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Potrzebne są pilnie 1000€. Pomoc!

Napisany przez Flekkz
Szanowni Państwo,
z desperacji trafiłem teraz na to forum. Moja sytuacja finansowa jest.. no, można sobie wyobrazić. Moim życzeniem byłoby pożyczenie 1000€. To znacząco poprawiłoby moją obecną sytuację. Od przyszłego miesiąca znów będę zatrudniony, ale pieniądze będą dostępne dopiero 15 stycznia. Byłem już także w urzędzie, ale wniosek był błędny i teraz powiedzieli, żebym wrócił za 3 tygodnie. Tak.. po prostu zostaje się samemu. Teraz muszę oczywiście opłacić czynsz, dlatego 1000€ to moje życzenie, moje jedyne życzenie. Jestem też winny swojej opresji, ale lepiej późno zmienić coś, niż wcale. W przyszłym tygodniu udaję się również do doradcy ds. zadłużenia. Niestety, obecnie żadne z tych kroków mi nie pomaga. Naprawdę próbowałem wykorzystać każdą możliwość, nawet kupić telefon na abonament, aby potem go sprzedać. W chwili obecnej po prostu nic nie działa. Może tutaj są ludzie pełni empatii, którzy chcą i są w stanie mi pomóc. Jestem bardzo wdzięczny za każdą odpowiedź.

Pozdrowienia

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Porozmawiałbym z właścicielem i zapytał, czy mogę spłacić jedno wynajem w ratach.

Napisany przez Flekkz
Jestem już zaległy z pierwszym czynszem. Chciałbym nawet przyjąć prywatne pożyczki, gdzie spłacam więcej niż 20% rzeczywistej sumy. To pilne.

Napisany przez 2titan1981
Czy masz dyspozycję? Pokrewieństwo? [url]kredyt[/url] prywatny otrzymasz tylko na zabezpieczenie podlegające zajęciu/lub zbywalne.

Napisany przez Flekkz
Czy powinienem tu zapytać? Nie sądzę.

Napisany przez 2titan1981
Wtedy już otrzymałeś swoją odpowiedź.

Flekkz pisze:
Jestem już zaległy z pierwszym czynszem. Chciałbym wziąć prywatne pożyczki, gdzie spłacę więcej niż 20% pierwotnej sumy. To pilne.

I czy rozmawiałeś już z wynajmującym o swojej sytuacji?

Napisany przez StGe1973
"Flekkz,

tak więc najpierw postępuj zgodnie z radą pana Müllera i porozmawiaj z właścicielem. Jeśli dotychczasowy stosunek najmu był pozytywny, najprawdopodobniej będzie on wykazywał wyrozumiałość w ustalaniu terminów płatności.

Nawet jeśli nada uporem, to jeszcze nie jest to dramatyczne. Po pierwsze musi on wypowiedzieć umowę bez terminu wypowiedzenia, co może zrobić w przypadku zaległości w płatnościach 2 czynszów, czyli w normalnej umowie najmu byłby to 4. dzień roboczy w grudniu. Musi ustawić na to termin 3 dni. Następnie może złożyć pozew o eksmisję, co jednak stanowi również ryzyko dla właściciela. Musi on ponieść koszty sądowe i do terminu rozprawy (u nas około 6 tygodni) zawsze możesz (nawet w dniu rozprawy gotówką) uregulować zaległości czynszowe i wniosek o eksmisję staje się bezprzedmiotowy.

Tylko dla ostrzeżenia dla osób, które to czytają i mówią: Fajnie, mogę zirytować właściciela kilka razy, nie narażając się na nic. Jeśli to nie będzie pojedynczy przypadek, właściciel może również wypowiedzieć umowę bez wypowiedzenia z powodu ciągłych opóźnień w płatności czynszu. Dlatego w sytuacji awaryjnej można tak postąpić, ale nie powinno stać się to regułą.
"

StGe1973 pisze:
Jeśli to nie pozostanie pojedynczym przypadkiem, właściciel mieszkania może również wypowiedzieć umowę bez wypowiedzenia z powodu ciągłego opóźniania płatności czynszu. Tak więc w

Usunięte, ponieważ zawierało błędne informacje, Przepraszam !!

Napisany przez StGe1973
Herrmueller pisze:
Mała korekta:
Właściciel może wtedy wypowiedzieć umowę z powodu nieregularnych płatności czynszu, nie natychmiastowo.... !

Moim zdaniem możliwe jest natychmiastowe wypowiedzenie umowy z powodu ostrzeżenia... ale nie jestem specjalistą od prawa najmu i nie mieliśmy z tym do czynienia w praktyce.

Napisany przez hanes
Poza tym, pieniądze leżą na ulicy, jeśli chodzi o odsetki....

Napisany przez 2utopus
Przy 11 butelkach/puszkach zwrotnych dziennie, uzbiera się 1000 € w ciągu roku ...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata