Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: W przypadku bezrobocia: Zmniejszyć wysokość raty kredytu.

Napisany przez juri
Mam pożyczkę na Dom, którą zaciągnęłam około 2 lata temu na kolejne 10 lat. Raty spłaty są dość wysokie. Istnieje możliwość, że wkrótce stracę pracę i nie będę w stanie dalej spłacać kredytu. Czy ktoś ma jakiś pomysł, co mogę zrobić, żeby bank nie wykorzystał tej sytuacji? Czy mogę zmniejszyć ratę spłaty w trakcie trwania umowy kredytowej? Dziękuję.

Napisany przez MThiemann
Istnieją banki, które w umowie kredytowej dla swoich klientów umożliwiają zmianę harmonogramu spłaty kredytu w trakcie okresu wiązania oprocentowania. W takim przypadku nie musieliby Państwo informować swojego banku o nadchodzącym bezrobociu, a jedynie wyrazić życzenie obniżenia raty kredytu. Proszę więc sprawdzić w swojej umowie kredytowej, czy przewidziano takie postanowienie w Państwa przypadku. Jeśli tak nie jest, uważam za korzystne podjęcie przez Państwa proaktywnej rozmowy z bankiem. Żaden bank nie ma interesu w tym, aby nie wspierać swoich klientów - zwłaszcza w sytuacji nadchodzącego bezrobocia, lecz prawdopodobnie zawrze z Państwem porozumienie. W końcu kontaktują się Państwo z nimi, zanim pojawią się trudności z płatnościami i podejmują działania prewencyjne. Pozdrawiam M. Thiemann www.BaufiService24.de

Napisany przez juri
Dziękuję Panu Thiemann. W mojej umowie kredytowej nie znalazłem żadnych informacji na temat możliwości zmiany harmonogramu spłaty. Najlepiej będzie, jeśli udam się na rozmowę do mojego banku.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata