Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Przeszeregowanie pożyczki podrzędnej

Napisany przez Eigentuemer
Cześć wszystkim,

ja i moja żona kupiliśmy mieszkanie 2 lata temu. Ponieważ mieliśmy bardzo niewiele własnego kapitału, wzięliśmy dwa [url]kredyty[/url]: [url]kredyt hipoteczny[/url] (235 000 - DSL Bank) i [url]kredyt[/url] subordynowany (54 000 - Hanseatic Bank), aby sfinansować koszty dodatkowe.

Niedawno mój ówczesny [url]doradca[/url] z Postbank zadzwonił, aby przenieść [url]kredyt[/url] Hanseatic. Obecnie oprocentowanie: 6,3%. Później 4,3%. W międzyczasie dwukrotnie wpłaciliśmy dodatkowe spłaty do Hanseatic (mamy zgodę na 1 raz w roku). Następną wpłacilibyśmy w styczniu i mielibyśmy do spłacenia tylko 40 000 [url]euro[/url].

Jeśli teraz przenieślibyśmy [url]kredyt[/url], musielibyśmy wziąć [url]kredyt[/url] w wysokości 44000 [url]euro[/url], ponieważ w tym roku nie możemy już dokonywać dodatkowych spłat. [url]doradca[/url] chce jednak, żebyśmy zawarli umowę w tym roku, ponieważ odsetki w przyszłym roku mogą być znowu wyższe, a w nowym prywatnym kredycie DSL moglibyśmy właśnie wpłacić tę dodatkową spłatę. Według jego słów po tej dodatkowej spłacie można byłoby określić nową miesięczną ratę, która byłaby niższa. Czy to w ogóle jest możliwe?

Czy ma sens zawarcie umowy teraz i nie czekanie do stycznia? Czy coś sugeruje, że odsetki mogą wzrosnąć/powinny wzrosnąć?

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Właściciel pisze: doradca jednak chce, abyśmy w każdym przypadku sfinalizowali kredyt w tym roku, ponieważ odsetki mogą być wyższe w przyszłym roku, a w nowym prywatnym kredycie DSL będziemy mogli wpłacić tę dodatkową spłatę.
Podaj mi te dane kontaktowe, takie informacje o zmianach w odsetkach są bezcenne... Raczej sądzę, że jego gwarancja anulowania z pierwszej umowy wygasła, a ponowna prowizja jest na wyciągnięcie ręki... Jeśli już, to bardziej skłaniałbym się ku kredytowi mieszkaniowemu INGDiBa, 2,99% RRSO...

Napisany przez peer
Czy możesz w ogóle wcześniej spłacić [url]kredyt[/url] hanzeatycki bez konieczności zapłacenia odszkodowania za wcześniejszą spłatę?
A jeśli tak, to na pewno nie chodzi o [url]kredyt[/url] DSL, ale o [url]kredyt mieszkaniowy[/url] ING, jak pisze pan Herrmüller. Elastyczny, korzystny, z możliwością dokonywania dodatkowych spłat lub pełnej spłaty w dowolnym momencie.

Napisany przez Hilfe
on ma koniec roku i chce sprzedać finansowanie. r
r n 4,3% jest zdecydowanie za drogie w obecnych warunkach rynkowych. Poczekaj i skorzystaj z oferty ING.

Napisany przez 2utopus
Tak, zgadzam się - na pewno ma odpowiednie cele sprzedania [url]kredytów[/url] jeszcze w tym kwartale/roku i za to otrzyma premię.

Napisany przez kub0185
W moim banku PSD Rheinneckarsaar płaci się 2,49%.

Napisany przez Eigentuemer
peer pisze:
Czy w ogóle można wypłacić się wcześniej z kredytu Hanseatic Kredit bez kary za wcześniejszą spłatę?

Odpowiedź brzmi, że istniałaby kara za wcześniejszą spłatę, ale wynosiłaby tylko 1%, czyli maksymalnie 400 euro. Mimo że pozostało mi jeszcze 2,5 roku (5 lat okresu obowiązywania oprocentowania), to i tak warto.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
4,3% eff. jest jednak niską stopą procentową......

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata