Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Problemy z Schufą

Napisany przez Norules
Cześć wszystkim, miałem wynik w Schufie na poziomie 5% ze względu na fałszerstwo dokumentów przez osobę, która zawierała umowy na mój identyfikator i dane osobowe. Teraz wszystko zostało załatwione i usunięte z Schufy. Mój wynik skacze o około 30% co 3 miesiące. Miałem wynik około 88% i wziąłem [url]kredyt[/url]. Mój wynik spadł do 84%. [url]kredyt[/url] jest jednak zbyt drogi - 10%, zawsze płacę wszystko punktualnie i wynik kilka dni temu wzrósł do ponad 90%. W związku z tym otworzyłem nowe [url]konto[/url] w innym banku, który nie pobiera opłat. Następnie złożyłem wnioski o [url]kredyt[/url] poprzez check24 z pomocą pracownika - wszystkie zostały zatwierdzone!!! Teraz dostałem sms od Schufy, że mój wynik został ponownie obliczony, ale bardzo prawdopodobne, że spadł i nie jestem już wiarygodny kredytowo. To po prostu boli, jak oni stawiają kamienie na drodze. Obecnie mam 900 [url]euro[/url] stałych opłat związanych z kredytami itp. we współpracy z matką. Mogłem je wszystkie teraz spłacić i miałbym tylko 400 [url]euro[/url] kosztów. Jaki jest sens działania Schufy? Byłbym finansowo o wiele bardziej elastyczny, gdybym otrzymał [url]kredyt[/url]. Bank sprawdził i zaakceptował informacje od Schufy, teraz chcą mojego dowodu tożsamości i podpisanych dokumentów. Czy teraz jeszcze raz sprawdzą Schufę? Czy to było wszystko? Czy dostanę [url]kredyt[/url]? Jeśli tak, będę najszczęśliwszą osobą na świecie, bo miałbym więcej pieniędzy na oszczędności. Proszę odpowiedzcie, droga społeczności.

Re: Problemy z Schufą

Napisany przez WolfofFinance
[url]pożyczka[/url] do oszczędzania? Czy to naprawdę jest konieczne? Zawsze biorę pożyczkę tylko wtedy, gdy jest to konieczne. Bo gdzie pójdą oszczędności, jeśli trzeba spłacić pożyczkę? Z odsetkami? Czy nie wychodzisz na tym na minusie, czy może coś źle zrozumiałem?

No cóż, Schufa to doskonały przykład stawiania kłód pod nogi... Niestety, nie można bez niej. Można co prawda usunąć wszystkie swoje dane stamtąd (każdy ma do tego prawo), ale wtedy jeszcze trudniej otrzymać [url]kredyt[/url], a w niektórych bankach w ogóle nie, ponieważ nie mają wtedy logicznie rzecz biorąc zabezpieczeń.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata