Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Oszustwo czy się mylę?

Napisany przez Norules
Moja matka ledwo mówi po niemiecku i chciałaby spłacić [url]kredyt[/url]. W związku z tym posłałem ją do banku, aby dowiedziała się, jaka jest wysokość kwoty spłaty. Bank obliczył kwotę spłaty [url]kredytu[/url] na dzień 13.12.2019. Matka była w banku 13.12.2019 po południu. Teraz przeczytałem ten dokument i zacząłem się zastanawiać. Załączam zdjęcie! Chce jedynie wiedzieć, jaka jest kwota spłaty. Dlaczego od 13.12.2019 mają być naliczane codziennie odsetki w wysokości 4,84? Czy to jest normalne? Chciałaby spłacić [url]kredyt[/url] za kilka tygodni, a jest wpisana data 13.12.2019 bez dodatkowego okresu, a jeśli te 4,84 zostaną naliczone dodatkowo do zwykłego [url]kredytu[/url], ponieważ nie został spłacony 13.12, to czy to nie jest jasna próba wyłudzenia pieniędzy? Nie znam się za bardzo na tym, proszę o pomoc.

Napisany przez Dante
Oczywiście, nie mam pojęcia, co powiedziała Twoja matka pracownikowi banku, ale dla mnie brzmi to tak, jakby złożyła wypowiedzenie na tę datę. Bank przyjął ten dzień jako dzień wypowiedzenia i spłaty. Każdy kolejny dzień jest dla nich dobrze opłacalny, ponieważ udzielili [url]kredytu[/url], którego umowa została wypowiedziana.

Napisany przez Norules
Ona zna niemiecki na tyle dobrze, że nie wspomniała o wypowiedzeniu umowy. Rozmawiałem z jednym z pracowników i powiedział, że wszystko jest w porządku. Bez względu na to, czy została już rozwiązana umowa czy nie, [url]kredyt[/url] będzie nadal obowiązywał. Mam nadzieję, że tak jest, w przeciwnym razie konieczne będzie złożenie wniosku o upadłość. Jeśli więc to nie zostanie cofnięte

Napisany przez Dante
No cóż, jak już powiedziałem, nie wiem, jak dobrze twoja matka mówi po niemiecku, ani co dokładnie powiedziała na miejscu. W końcu to zwykła zasada nadawca-odbiorca, gdzie przekazywana jest wiadomość. Oto co mówi nadawca, co ma na myśli, co słyszy odbiorca i co rozumie pod tym.

Ale bez względu na to. Czy w górnej części listu jest coś istotnego? I chciałbym, żeby wszystkie informacje na ten temat były udokumentowane tylko pisemnie, a nie ustnie.

Napisany przez Norules
U góry widnieje,

Szanowna Pani xxxx

Chciałaby Pani spłacić swój [url]kredyt[/url] przed czasem. Czy jej decyzja jest już ustalona? Jeśli mają Państwo jakieś sugestie dotyczące poprawek, prosimy o kontakt telefoniczny.

Proszą Państwo o obliczenie kwoty wymaganej do spłaty [url]kredytu[/url] na koncie do 13.12. Ta kwota zostanie obliczona na podstawie salda [url]kredytu[/url] z 13.12.
Przy pełnej lub częściowej spłacie przed czasem, naliczymy opłatę przedterminową, jak określono poniżej.

TABELA

Prosimy kontynuować regularną płatność, zgodnie z umową, do 1. dnia każdego miesiąca, dopóki kwota spłaty nie wpłynie na Państwa [url]konto[/url]. Jeśli termin spłaty, który Państwo chcą dokonać, przypada w tym samym dniu co ustalona raty, prosimy również opłacić ratę wymagalną tego dnia. Ta rata jest uwzględniona w powyższym rachunku w sekcji dokonywanych przez Państwa wpłat.

W przypadku późniejszej spłaty, kwota do spłaty zwiększa się o naliczone odsetki dziennie w wysokości 4,84 PLN.

Napisany przez Dante
Jak już wspomniałem, poproszę o to jeszcze raz na piśmie, aby potwierdzić, że umowa nie została wypowiedziana i nie powstaną dodatkowe koszty.

Napisany przez Norules
Dziękuję za Twoje odpowiedzi

Napisany przez Dante
I P.S. Nie ufaj zbytnio heltom internetowym na GuteFrage. Opowiedzą ci również, że w Wietnamie było inaczej.

Napisany przez Norules
Zauważyłem, że ostatnim razem zadałem tam pytanie

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata