Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: kredyt hipoteczny na nieruchomość zagranicą, w obszarze UE.

Napisany przez maxheadroom
Cześć i dzień dobry, szukam niemieckiego banku, który udzieli [url]kredytu[/url] hipotecznego na nieruchomość. Po własnych poszukiwaniach niestety nie znalazłem. Za granicą UE również jest trudno, ponieważ chodzi o drugi [url]Dom[/url], a nie chcę zrezygnować z mojego głównego miejsca zamieszkania tutaj w Niemczech. Byłbym także zainteresowany ewentualną sprzedażą dożywotniego użytkowania, ale nie wiem, kto byłby w Niemczech odpowiedzialny za przeprowadzenie tej transakcji dla zagranicznej nieruchomości. Na szczycie mojej listy życzeń jest jednak oczywiście instytucja, która udzieli [url]kredytu[/url] na ten [url]Dom[/url] (szacowana wartość około 150 000 €, pożądana kwota 35 000 €), aby spłacić zobowiązania tutaj w Niemczech. Będę wdzięczny za wskazówki. Pozdrowienia maxheadroom

Napisany przez bruno68
Nie sądzę, że bank z Niemiec zgodzi się na to!

W przypadku kasy oszczędnościowo-budowlanej jest to możliwe! Ale pytanie brzmi, ile czasu pozostało? Nie podano także informacji o dochodach, ....

Aby w ogóle przedstawić możliwą ofertę, potrzebne są dane, które po prostu brakuje!

bruno68

Napisany przez maxheadroom
Cześć i dzień dobry, dziękuję za odpowiedź, ale nie chcę umowy oszczędnościowej, po prostu potrzebuję [url]kredytu[/url] zabezpieczonego hipoteką, moje wynagrodzenie netto wynosi 2450€, więc przy wymienionych kwotach nie powinno być żadnego problemu.

Napisany przez bruno68
"maxheadroom,

wierzę Panu, jednak [url]kredyt[/url] wymaga określenia celu!

A kwota przekracza zakres dla [url]kredytu[/url] bez zabezpieczenia w wysokości 30 000 € i bezpieczeństwo znacznie zwiększa koszty [url]kredytu[/url]. Nie tylko odsetki, ale również [url]ubezpieczenie[/url] na wypadek niewypłacalności mogą być wymagane!

Wiek również stawia pewne ograniczenia! spłata [url]kredytu[/url] powinna być uregulowana przed przejściem na emeryturę. W przypadku ubezpieczenia na wypadek niewypłacalności nie ma ograniczenia wiekowego!

Za i przeciw muszą być dostosowane do potrzeb, inaczej może być drogo lub po prostu zawieźć.

Bruno68
"

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata