- pt gru 27, 2019 3:19 pm
"Cześć wszystkim,
krótkie wprowadzenie: obecnie jestem w trakcie zakupu domu szeregowego w 58675 Hemer, który znajduje się na dzierżawionym gruncie (pozostały okres dzierżawy wynosi 58 lat).
Większość ceny sprzedaży plus dodatkowe koszty pokrylibyśmy z własnych środków, ja i moja partnerka, więc około 40 000 € musiałoby zostać sfinansowane przez osoby trzecie.
Warunki:
Dochód netto gospodarstwa domowego: 4 300 €
Dzieci: brak
Zatrudnienie: obydwoje na czas nieokreślony
Moje pytanie: czy mogę zrealizować całe finansowanie wyłącznie poprzez KfW i jeśli tak, która banki w ogóle się w to bawią? Obecnie stopa procentowa wynosi 0,85%.
Czy może lepszym rozwiązaniem byłby prywatny[url]kredyt[/url] , ponieważ nie trzeba dokonywać wpisów do księgi wieczystej itp., ani żądać opinii bankowej? Jestem świadomy, że warunki prywatnego [url]kredytu[/url] są mniej korzystne niż zabezpieczonego finansowania budowlanego, oscylują między 2,8 a 3,5%.
Jestem otwarty na wasze porady i cieszę się na wymianę poglądów.
Pozdrawiam
Pfennigfuchserr "
krótkie wprowadzenie: obecnie jestem w trakcie zakupu domu szeregowego w 58675 Hemer, który znajduje się na dzierżawionym gruncie (pozostały okres dzierżawy wynosi 58 lat).
Większość ceny sprzedaży plus dodatkowe koszty pokrylibyśmy z własnych środków, ja i moja partnerka, więc około 40 000 € musiałoby zostać sfinansowane przez osoby trzecie.
Warunki:
Dochód netto gospodarstwa domowego: 4 300 €
Dzieci: brak
Zatrudnienie: obydwoje na czas nieokreślony
Moje pytanie: czy mogę zrealizować całe finansowanie wyłącznie poprzez KfW i jeśli tak, która banki w ogóle się w to bawią? Obecnie stopa procentowa wynosi 0,85%.
Czy może lepszym rozwiązaniem byłby prywatny
Jestem otwarty na wasze porady i cieszę się na wymianę poglądów.
Pozdrawiam
Pfennigfuchserr