Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie poprzez kredyt hipoteczny lub kredyt prywatny.

Napisany przez Pfennigfuchserr
"Cześć wszystkim,

krótkie wprowadzenie: obecnie jestem w trakcie zakupu domu szeregowego w 58675 Hemer, który znajduje się na dzierżawionym gruncie (pozostały okres dzierżawy wynosi 58 lat).

Większość ceny sprzedaży plus dodatkowe koszty pokrylibyśmy z własnych środków, ja i moja partnerka, więc około 40 000 € musiałoby zostać sfinansowane przez osoby trzecie.

Warunki:

Dochód netto gospodarstwa domowego: 4 300 €

Dzieci: brak

Zatrudnienie: obydwoje na czas nieokreślony

Moje pytanie: czy mogę zrealizować całe finansowanie wyłącznie poprzez KfW i jeśli tak, która banki w ogóle się w to bawią? Obecnie stopa procentowa wynosi 0,85%.

Czy może lepszym rozwiązaniem byłby prywatny [url]kredyt[/url], ponieważ nie trzeba dokonywać wpisów do księgi wieczystej itp., ani żądać opinii bankowej? Jestem świadomy, że warunki prywatnego [url]kredytu[/url] są mniej korzystne niż zabezpieczonego finansowania budowlanego, oscylują między 2,8 a 3,5%.

Jestem otwarty na wasze porady i cieszę się na wymianę poglądów.

Pozdrawiam

Pfennigfuchserr
"

Napisany przez Dante
Zanim weźmiesz prywatny [url]kredyt[/url] w wysokości 3,5%, lepiej udaj się do banku i weź [url]kredyt[/url] konsumencki w wysokości 3% lub mniej. Jeśli chodzi o KFW, to nie mam pojęcia, co inni mogą powiedzieć na ten temat.

Napisany przez Klafius
lub ewentualnie dwa konta oszczędnościowo-budowlane jako [url]kredyty[/url] bez zabezpieczenia + [url]kredyty[/url] z zawieszeniem spłaty kapitału. W ten sposób możesz ominąć księgę wieczystą i uzyskać lepsze oprocentowanie niż w przypadku [url]kredytu[/url] prywatnego.
—> W razie potrzeby możesz skonsultować się z użytkownikiem C. Andreas w tej kwestii.

Napisany przez kub0185
Sprawdź [url]kredyt[/url] modernizacyjny w Psd Bank West. Może uda Ci się dostać 5-letni [url]kredyt[/url] na 1,8% także przy zakupie. Być może warto rozważyć opcję wzięcia 50 000 i od razu przeprowadzenia remontu, jeśli to konieczne, wtedy prawdopodobnie otrzymacie lepsze warunki.

Napisany przez bruno68
"Ptennigfuchserr,

leider muss ich ihnen mitteilen das so nicht finanziert wird!

So bedarf es oberhalb von 30.000 € eine Sicherheit, bis 29.999 € keine! Da Sie 40.000 € benötigen spielt dies keine Rolle mehr!

Dante Vorschlag wird mit schöner Regelmäßigkeit eine Restschuldversicherung mit irren Nebenkosten beinhalten! Ob da es mit 3 % auskommt, mehr als fraglich.

Was Klaflus vorschlägt ist teilweise gesetzlich unzulässig! Und wird grundsätzlich der Anfechtung geahndet!(Rückabwicklung)

Allerdings wäre hier mit einem BSV es möglich.

Beispiele:

a) BSV mit 100.000 €, sofort mit 10.000 Guthaben auffüllen, Finanzierung einen nicht zugeteilten BSV bis 5 Jahre durch ein Darlehen vorfinanzieren, 1,05 % p.a. Zinsen lassen ca. 1.050 € Zinsen jährlich!

Den Restbetrag von 20.000 oder 30.000 € in den nächsten 60 Monaten, mit 350 € oder 500 € nachsparen.

b) BSV Riester über 100.000 € als Sofortdarlehen abschließen, Nachsparen bis zu Zuteilung ca. 10 Jahre, danach nur tilgen!

Auch Kub0185 Vorschlag scheitert weil es keine 50.000 € Kredit ohne Sicherheit gibt! Kauf man ein Auto auf Kredit wird ja auch einen nicht der KfZ Brief ausgehängt! Das gleiche gilt auch beim Darlehen auf das Haus, nichts Darlehen wegen fehlender Sicherheit einer Grundschuld.

Über die Nebenkosten wurde aber bisher nicht geredet! Daher bitte die Darlehen AGBs beachten!

bruno68
"

Napisany przez Klafius
bruno68 pisze:
Ptennigfuchserr,

Was Klaflus vor schlägt ist teilweise gesetzlich unzulässig! Und wird grundsätzlich der Anfechtung geahndet!(Rückabwicklung)
Allerdings wäre hier mit einen BSV es möglich bruno68

Cześć Bruno,
Chciałbym wiedzieć, co jest częściowo niezgodne z prawem? Czy mógłbyś to wyjaśnić? Dzięki!

Czy jest również niezgodne z prawem, jeśli
ON zawiera BSV A
ONA BSV?

Przeczytałem, że finansują wspólnie ze względu na
„dochód netto domowy 4300, wiek 31/29 lat, oboje zatrudnieni na czas nieokreślony”

Pozdrowienia

Napisany przez kub0185
To nieprawda, Bruno68, granica 30 000 dotyczy tylko kasy oszczędnościowej. Bank może udzielić mi pożyczki nawet bez zabezpieczenia hipotecznego na wyższą kwotę. Wygląda na to, że mur dźwiękochłonny wynosi 50 000.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
@Bruno

I można zrezygnować z ubezpieczeń, o których wspomniałeś w umowach kredytowych.......

Znowu 90% bzdur z Twojego pióra.....

Napisany przez bruno68
Do Klaflusa,

być może sam na to wpadniesz! Czy kiedykolwiek słyszałeś o poręczeniach małżonków?
W ramach małżeństwa każde z małżonków może w dowolnym momencie:

Obciążyć, zwolnić z opłat, zabezpieczyć i/lub wypowiedzieć [url]ubezpieczenie[/url]!

Co warte podkreślenia: „Bez konieczności zgody drugiej osoby!“

W konsekwencji możliwe jest w ramach ustawowego małżeństwa korzystanie z poręczeń małżonków w celu wzięcia pożyczki w dowolnym momencie, bez podawania powodów!
W tym przypadku nie jest wymagana zgoda współmałżonka!

Bardzo dobrze nadają się do tego umowy oszczędnościowe, zawarte przed małżeństwem!
Dopóki są one wpłacane, nie ma problemu. Jednak gdy zostaną przypisane, deficyt w 100% jest zaliczany na poczet drugiego małżonka po zawarciu małżeństwa!

To się nazywa wspólnota majątkowa!

W przypadku rozdzielności majątkowej, niezbędne jest jednorazowe podpisanie przez małżonka w celu trwałego unieważnienia rozdzielności majątkowej! Dotyczy to oczywiście także dzikich małżeństw!

Dlatego jako małżonkowie powinniśmy bardzo oszczędnie podchodzić do swojego podpisu! Szczególnie jeśli ten podpis jest zdygitalizowany i jest dostępny drugiemu małżonkowi!
Ponieważ w takiej sytuacji drugi małżonek faktycznie posiada białą kopię podpisu swojego małżonka!

Jeszcze jakieś pytania?

Oznacza to, że jeśli obaj małżonkowie wezmą pożyczki, oboje poniosą wzajemną odpowiedzialność wobec pożyczek drugiego w 100%, co oznacza łączny dług w wysokości 200%!
Ponieważ każdy małżonek zadłuża się wobec wierzycieli [url]kredytu[/url] w wysokości 100%, na mocy małżeństwa lub podpisu!
Jeśli jeden z małżonków nie zarabia, to jego pragnienie wzięcia [url]kredytu[/url] staje się raczej marzeniem niż rzeczywistością.

O tym zadbał już Bundesgerichtshof w swoich wyrokach z 14.05.2002, Az. ZR 50/01 i AZ. 81/01!
Wyłączenie poręczenia z powodu rażącego obciążenia drugiego małżonka!

Jeśli jednak małżonek roztrwoni pieniądze drugiego małżonka, to mimo to ponosi odpowiedzialność, ponieważ w ten sposób przyczynił się do nadmiernego zadłużenia!
Jako dowód mogą posłużyć tutaj wyciągi z konta bankowego, karty kredytowej i/lub wypłaty gotówki z konta! Szczególnie z ostatnich 3 lat (patrz także § 199 BGB przedawnienie) przed bankructwem!

Jest to również dobra ochrona przed tym, zanim małżonek zdecyduje się na ucieczkę, co może zapewnić złote gody! To nie obrączka ślubna łączy, ale grozi całkowite zniszczenie ekonomiczne w przypadku rozwodu przez drugiego małżonka!
Podczas gdy ten po rozwodzie wyemigruje do Szwajcarii i z milionami zapewni sobie przyjemne życie, drugi mimo wszystko pozostanie na poziomie zasiłku dla bezrobotnych albo nawet będzie więdł!

Jeszcze jakieś pytania?

bruno68

Napisany przez NaTwoim13
Bruno68, pomijając fakt, że odpowiadasz na pytania, których nikt nie zadał, jak można pisać tyle nonsensu i głupot?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata