Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Wybór depozytu dla funduszy akcyjnych i mieszanych.

Napisany przez SimonFritz
Cześć wszystkim,
chciałbym regularnie inwestować w akcje i fundusze mieszane. Wciąż nie znalazłem odpowiedniego depozytu.

Moje bankowości, bank spółdzielczy w Hanowerze, naturalnie chciałby, żebym to robił za pośrednictwem ich Uniwersytetu Inwestycyjnego. Jednak oferują tylko swoje własne fundusze oraz kilka zewnętrznych. Jeśli zechce się korzystać z tych zewnętrznych funduszy, opłaty za depozyt wzrosną do 33 € rocznie. W porównaniu z innymi dostawcami jest to bardzo dużo.

Dodatkowo mam [url]konto[/url] w DKB. Oferują oni liczne ETF-y, ale nie moje ulubione fundusze.

Więc szukam depozytu, który jest tani i który umożliwia mi dostęp do jak największej liczby różnych funduszy.

Czy możecie mi polecić jakiegoś dostawcę?

Dziękuję!

Napisany przez 2titan1981
Wybierz fundusze, które Twoim zdaniem są Ci potrzebne. Dla małych portfeli

Napisany przez Cici
Zamiast korzystać z aktywnych funduszy, które co kilka tygodni przestawiają swoje portfele, aby gonić trendów na rynku, ja sam skomponowałbym sobie po prostu fundusz mieszany: MSCI World/EM + depozyt terminowy/[url]lokata[/url]. Długoterminowo będzie to zdecydowanie tańsze niż inwestowanie w aktywne fundusze. Korzyścią jest również możliwość indywidualnego dostosowania portfela do swojego poziomu ryzyka.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata