Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Bank bierze KFW 124 na zakup domu i tym samym naraża nas na wyższe odsetki za udostępnienie środków.

Napisany przez Heiku
Cześć,

finansujemy zakup naszego domu + planowane prace remontowe za pośrednictwem [url]kredytu[/url] hipotecznego i pożyczki KFW 124. W przypadku [url]kredytu[/url] hipotecznego płacimy od 3. miesiąca odsetki od kwoty udostępnienia. W przypadku KFW płacimy odsetki dopiero od 14. miesiąca.

Teraz nadszedł termin zapłaty ceny zakupu. W związku z tym [url]kredyt hipoteczny[/url] wykorzystał całą pożyczkę KFW i mniej z naszych środków kredytowych, przez co teraz musimy płacić wyższe odsetki od kwoty udostępnienia.

To dość nieuczciwe postępowanie! Znam zasadę wkładu własnego przed kapitałem obcym, przy płaceniu ceny zakupu, ale [url]pożyczka[/url] KFW nie jest przecież kapitałem własnym. Co możemy zrobić?

Re: Bank bierze KFW 124 na zakup domu i tym samym naraża nas na wyższe odsetki za udostępnienie środków.

Napisany przez Hilfe
Nie ma nic! Program dofinansowania w dostępności mieszkaniowej KfW nie może być nawet wykorzystany do remontu. Dlatego jest to prawidłowe.

Napisany przez bruno68
"Otóż Heiku, jak już wiecie, DSL to internetowy oddział Deutsche Bank! Każdy kto kiedykolwiek miał do czynienia z DB, miał zawsze doświadczenia negatywne. Powinien unikać świeżo narodzonego dziecka DB.

To, co napisałaś o pomocy, niestety jest prawdą, możecie przetransferować pozostałą kwotę z DSL natychmiast, w innym przypadku zapłacicie dodatkowo odsetki za udostępnienie w wysokości 0,25% miesięcznie. Mam nadzieję, że nie w tej samej banku?

Najlepiej przenieść pieniądze na osobne [url]konto[/url] i przeznaczyć je na prace remontowe!

W 2028/29, zgodnie z § 489 Abs. 2 BGB, ponownie spotkamy się na forum w sprawie refinansowania!

Bruno68
"

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć bruno68, Pieniądze przeznaczone na koszty remontu nie mogą zostać po prostu wypłacone i przelane na specjalne [url]konto[/url]. Tutaj nie znamy szczegółów, ale z doświadczenia wypłata środków na remont odbywa się stopniowo. Na przykład, jeśli potrzebne są 10 000 EUR, otrzymuje się 10 000 EUR wypłacone i trzeba złożyć rachunki przed następną wypłatą. Jeśli faza budowy przekracza początek płatności odsetek kredytowych, zgadzam się z Tobą, że należy wypłacić jak najwięcej [url]kredytu[/url]. Jednakże, jak opisano, możliwe będzie tylko stopniowe wypłacanie. To zależy również od ogólnego limitu zastawu. Jeśli jest bardzo dobry, można uzyskać więcej [url]kredytu[/url] niż 100% finansowanie.

Napisany przez Heiku
Tak dokładnie jest. Pozostałe pieniądze na remont możemy niestety wyciągać tylko stopniowo.

To, że KFW 124 nie może być używane na prace renowacyjne itp., jest dla mnie nowością. KFW pisze: „Koszt zakupu, w tym koszty dodatkowe oraz ewentualne koszty modernizacji, naprawy i przebudowy”
Wygląda więc na to, że jest to kwestia interpretacji.

Co mnie również interesuje: czy postępowanie DSL jest „powszechną praktyką”? Czy jako kredytobiorca nie ma się prawa decydować, na co chce się użyć pożyczkę KFW? (W ramach warunków korzystania?)

Napisany przez NaTwoim13
Znowu same błędne i głupie komentarze!

Od kiedy DSL Bank jest bankiem online Deutsche Bank? DSL Bank jest córką Postbank, która z kolei należy do Deutsche Bank, ale na pewno DSL Bank nie jest bankiem online Deutsche Bank!

Oczywiście [url]kredyt[/url] DSL Bank mógłby zostać wypłacony najpierw, a środki KfW mogłyby być również wykorzystane na remonty, ale wówczas należało by uzupełnić polecenie zapłaty, co skłoniłoby mnie do kwestionowania pośrednika.

Pomoc i Bruno, proszę, trzymajcie się z daleka, jeśli nie macie pojęcia, a raczej biorąc pod uwagę, że nie macie żadnej wiedzy. DSL Bank z pewnością nie wypłaca środków w taki sposób, jak sugerujecie absolutnie błędnie!!!

Napisany przez bruno68
Oto moja odpowiedź na Twoją odpowiedź!
Sprawdź też w Wiki!

Bank DSL
Bank DSL - oddział DB Privat- und Firmenkundenbank AG (Niemiecki Bank Osiedlowa i Rentowa) był do 1999 roku specjalistycznym bankiem publicznym.
W 1999 roku został zprywatyzowany i sprzedany przez Republikę Federalną Niemiec do Postbank.
Deutsche Postbank AG połączyła się z tym przedsiębiorstwem w roku 2000, zachowując nazwę Bank DSL jako markę.
Bank DSL działa na rynku jako oddział DB Privat- und Firmenkundenbank i specjalizuje się w finansowaniu nieruchomości i kredytach prywatnych.
Finansowania są udzielane wyłącznie przez niezależnych pośredników finansowych i powiązane salony samochodowe.

W dniu 25 maja 2018 r. Deutsche Postbank AG została połączona z Deutsche Bank Privat- und Geschäftskunden.

Do fuzji z DB Privat- und Firmenkundenbank w maju 2018 roku Deutsche Postbank AG była w 100% spółką zależną Deutsche Bank od roku 2015.

Masz jeszcze pytania dotyczące tego, do jakiego związku teraz należy ten sklep!

I wszystkie drogi prowadzą znowu do problemowego banku w Niemczech! Nie ma się co dziwić problemom w relacjach biznesowych!
Ponadto wiele kas oszczędności and Bausparkassen wymaga tylko 50% potwierdzenia wykorzystania środków do wypłaty pełnej kwoty. Pozostała suma nie obchodzi.

No cóż, jak zostało uzgodnione, to zostało uzgodnione, więc zapłaci Pan po prostu 0,25% miesięcznie od kwoty [url]kredytu[/url] do pełnej wypłaty. Ktoś musi w końcu zapłacić miliardy kar finansowych, nawet jeśli to będzie tylko mały klient taki jak Pan!

bruno68

Napisany przez NaTwoim13
bruno68 pisze:
Nun ja Heiku,

jak wiesz, DSL to bank online Deutsche Banku! Każdy, kto miał styczność z DB, zawsze doświadczał czegoś negatywnego. Powinien trzymać się z daleka od nowego oddziału Deutsche Banku.

Bruno, ty gadatliwy głuptasie! Bank DSL nie jest onlinedarlehensbankiem Deutsche Bank! Żaden konsument nie może online bezpośrednio ubiegać się o kredyt w Banku DSL.

Poza tym, Bank DSL nie ma absolutnie nic wspólnego z Deutsche Bank ani pod względem obsługi ani polityki biznesowej! Przy wyborze Banku DSL za pośrednictwem doświadczonego pośrednika, mogę jedynie gorąco polecić zarówno obsługę, warunki, kryteria kredytowe i czas obsługi!

Napisany przez 6Bankkaufmann
bruno68 pisze:
W przeciwnym razie wiele kas oszczędności mieszkaniowych potrzebuje jedynie potwierdzenia przeznaczenia środków w wysokości 50% do pełnej wypłaty, reszta sumy jest im obojętna!
bruno68

Cześć Bruno, może to być prawda przy 50% zasady w przypadku czystych pożyczek remontowych lub na modernizację.
Jednak tutaj wszystko zależy również od stopnia obciążenia nieruchomości.
Przez moje doświadczenie jako osoby decyzyjnej w zakresie udzielania kredytów, niestety widziałem wiele finansowań, w których zawsze występowały kolejne dopłaty.
Dlatego istnieje system krok po kroku.

Napisany przez NaTwoim13
Bankkaufmann pisze:
Cześć Bruno, może to zdarzać się w przypadku czystych kredytów hipotecznych lub kredytów na modernizację z regułą 50%.
Jednak tutaj wszystko zależy od stopnia obciążenia nieruchomości.
W moim czasie jako decydent kredytowy niestety widziałem wiele finansowań, gdzie dochodziło do wielu późniejszych finansowań.
Dlatego właśnie istnieje system rozliczeń.

Nie chodzi nawet o ewentualną potrzebę późniejszego finansowania, a raczej o to, aby uwzględnione, podnoszące wartość działania modernizacyjne - które wpłynęły na stopień obciążenia nieruchomości dla warunkowania - zostały też zrealizowane!

Według słów Bruna, kupuję Dom za 100 000 euro, wydaję 100 000 euro na modernizacje, biorę 100 000 euro kredytu i potem tego nie wykonuję, i wszystko jest w porządku?

Bankkaufmann, w tym przypadku procentowe obciążenie w wysokości 50% nie ma znaczenia, bo do czego służy, jeśli modernizacje nie zostaną wykonane, a początkowe 50% na papierze w efekcie stają się 100%, a warunki - które są mierzone na ryzyko - są w umowie i zapisane na 50%!!!

Nigdy nie rozumiałem tych wszystkich fałszywych twierdzeń! To ma niewiele wspólnego ze stopniem obciążenia, ponieważ ten jest lub zostaje potwierdzony dopiero wtedy, gdy działania podnoszące wartość zostały zrealizowane i rzeczywiście podniosły wartość nieruchomości. Może się zdarzyć, że bank dla klientów, którzy są trzecim pokoleniem od dziesięcioleci i/lub posiadają inne aktywa w depozytach, wypłaci mniejszą kwotę lub większą na konto budowlane, ale wypłacić z góry koszty modernizacji, gdzie posiadacz pieniędzy może wyjechać do kasyna, to musi być jasne, że to nie może być norma z powodów bezpieczeństwa i kontroli/mechanizmów!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata