Re: Czy opłaca się założyć umowę oszczędnościową dla dzieci z korzystnym oprocentowaniem odsetek?
Napisany przez Martin79HN -
- czw sty 09, 2020 9:07 am
"Witaj,
Czy opłaca się oszczędzać na dzieciach (3 dzieci) umowę oszczędnościową z niskim oprocentowaniem zwrotnym?
Czy umowa będzie na rodziców czy dzieci?
Tło:
Suma oszczędności w Bausparvertrag wynosi 15t - 20t z niskim oprocentowaniem.
Umowy oszczędnościowe LBS z dobrymi stopami odsetkowymi osiągają przypisanie z bonusem w 4, 5, 6 latach. (3 dzieci) (Saldo 5t, 5t, 3t)
Dlatego każde dziecko ma wówczas saldo w wysokości około 8t €. (Dzieci będą miały około 13/14 lat przy przypisaniu!)
Umowy oszczędnościowe można teraz np. zawrzeć w latach 2020/2021 i wpłacić tylko minimalną kwotę, a następnie co 4, 5, 6 lat dokonywać dodatkowej wpłaty, np. 5T na każde dziecko.
Chodzi o to, aby każde dziecko miało możliwość otrzymania pożyczki do 10.000 € i bazowy kapitał do zakupu nieruchomości w wieku 25 - 30 lat.
Ponadto, aby nie można go było od razu przepuścić na zbędne rzeczy!
Czy moje myśli są zbyt wcześnie? (Dzieci obecnie mają 9,8,7 lat)
Jestem ciekawy opinii.
Pozdrowienia
Martin "
Czy opłaca się oszczędzać na dzieciach (3 dzieci) umowę oszczędnościową z niskim oprocentowaniem zwrotnym?
Czy umowa będzie na rodziców czy dzieci?
Tło:
Suma oszczędności w Bausparvertrag wynosi 15t - 20t z niskim oprocentowaniem.
Umowy oszczędnościowe LBS z dobrymi stopami odsetkowymi osiągają przypisanie z bonusem w 4, 5, 6 latach. (3 dzieci) (Saldo 5t, 5t, 3t)
Dlatego każde dziecko ma wówczas saldo w wysokości około 8t €. (Dzieci będą miały około 13/14 lat przy przypisaniu!)
Umowy oszczędnościowe można teraz np. zawrzeć w latach 2020/2021 i wpłacić tylko minimalną kwotę, a następnie co 4, 5, 6 lat dokonywać dodatkowej wpłaty, np. 5T na każde dziecko.
Chodzi o to, aby każde dziecko miało możliwość otrzymania pożyczki do 10.000 € i bazowy kapitał do zakupu nieruchomości w wieku 25 - 30 lat.
Ponadto, aby nie można go było od razu przepuścić na zbędne rzeczy!
Czy moje myśli są zbyt wcześnie? (Dzieci obecnie mają 9,8,7 lat)
Jestem ciekawy opinii.
Pozdrowienia
Martin