- ndz sty 12, 2020 10:35 am
Cześć,
planowany jest przeprowadzka z stolicy do Szlezwiku-Holsztynu. Chciałbym tam nabyć następującą nieruchomość:
Cena 189 000 €
Podatek od nabycia: 6,5 %
Pośrednik: 3,57 %
Notariusz i księga wieczysta 2 %
Kod pocztowy 25xxx, powierzchnia mieszkalna 200 m², działka 1000 m²
Konieczne są jedynie prace remontowe. 20 000 € własnego kapitału.
Jestem urzędnikiem na próbę (2 lata pozostałego okresu próbnego), wynagrodzenie netto 2390 € pomniejszone o 300 PKV. 204 € zasiłek rodzinny.
1 dziecko, jeden samochód, brak innych zobowiązań finansowych. Chcę być jedynym kredytobiorcą.
Dążę do wiązania oprocentowania na 20-25 lat. Moja historia kredytowa w Schufa jest czysta.
Jaki stopa procentowa jest możliwa do uzyskania? Czy finansowanie jest w ogóle możliwe? Jakie wiązanie oprocentowania jest sensowne?[url]kredyty[/url] KfW odstraszają mnie ze względu na krótką okresowość oprocentowania i brak możliwości dodatkowej spłaty. Spłata 3% lub, jeśli to możliwe, wyższa.
Miesięczna rata do 900 € jest możliwa.
Będę wdzięczny za wszelkie porady. Pozdrowienia
planowany jest przeprowadzka z stolicy do Szlezwiku-Holsztynu. Chciałbym tam nabyć następującą nieruchomość:
Cena 189 000 €
Podatek od nabycia: 6,5 %
Pośrednik: 3,57 %
Notariusz i księga wieczysta 2 %
Kod pocztowy 25xxx, powierzchnia mieszkalna 200 m², działka 1000 m²
Konieczne są jedynie prace remontowe. 20 000 € własnego kapitału.
Jestem urzędnikiem na próbę (2 lata pozostałego okresu próbnego), wynagrodzenie netto 2390 € pomniejszone o 300 PKV. 204 € zasiłek rodzinny.
1 dziecko, jeden samochód, brak innych zobowiązań finansowych. Chcę być jedynym kredytobiorcą.
Dążę do wiązania oprocentowania na 20-25 lat. Moja historia kredytowa w Schufa jest czysta.
Jaki stopa procentowa jest możliwa do uzyskania? Czy finansowanie jest w ogóle możliwe? Jakie wiązanie oprocentowania jest sensowne?
Miesięczna rata do 900 € jest możliwa.
Będę wdzięczny za wszelkie porady. Pozdrowienia