Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: refinansowanie. Kilka pytań!

Napisany przez Roman308
Cześć,

Chciałem zwiększyć moje [url]kredyt[/url] w banku, aby móc sprowadzić saldo mojej karty kredytowej do zera.
Jednak moje wniosek zostało odrzucone z powodu informacji, że kilka lat temu wystąpił zwrot przelewu.
Zgodnie z wytycznymi bank nie może zgodzić się na zwiększenie mojego [url]kredytu[/url].

Moje pytanie brzmi, czy istnieje możliwość wzięcia całkowicie nowego [url]kredytu[/url] w innym banku. Spłacenie bieżącego [url]kredytu[/url] i ponowne sprowadzenie salda karty kredytowej do zera.
Jednak obawiam się, że jeśli złożę wniosek [url]kredytowy[/url] w innym banku, czy może on być zaakceptowany lub (jeśli zobaczą informacje o zwrocie przelewu) odrzucony.

Dziękuję z góry za wasze odpowiedzi i wskazówki.

Napisany przez Dante
Ogólnie rzecz biorąc, jest możliwe wzięcie [url]kredytu[/url] w innym banku w celu spłacenia istniejącego oraz uzyskania dodatkowej kwoty. Jednakże decydujące jest tutaj Twoje wyniki w systemie oceny kredytowej (Schufascore). Oczywiście nie wiem, jak bardzo zwrócenie przekroczenia limitu miało wpływ na twoje wyniki oraz jak sytuacja wygląda w innych obszarach. Najlepiej jest zamówić bezpłatne sprawdzenie swojej oceny kredytowej i zobaczyć, jak to wygląda, zanim zdecydujesz się złożyć wniosek o [url]kredyt[/url].

Napisany przez Roman308
Dziękuję za odpowiedź.

Czy wiesz przypadkiem, jaka minimalna wartość powinna być osiągnięta, aby to mogło się udać?

Napisany przez 2titan1981
Wynik jest tylko wskaźnikiem dla banku. Każdy bank może mieć ustalony wynik, przy którym udziela [url]kredytów[/url], ale nie musi. Może się także zdarzyć, że wynik jest używany tylko jako kolejne narzędzie wsparcia.

Wynik powyżej 97% zazwyczaj nie prowadzi do odrzucenia [url]kredytu[/url].

Pamiętaj jednak, że zaciągnięcie nowego [url]kredytu[/url] sprawi, że Twój wynik spadnie, i potrwa długo, zanim się zregeneruje. Zwłaszcza jeśli chcesz wcześniej spłacić inny.

Napisany przez Gregor123
Przetarg zamiany [url]kredytu[/url], czyli spłata [url]kredytu[/url] jest możliwa. Nie zawsze jednak, nie zawsze w dowolnym momencie i nie zawsze opłacalna (https://www.bonify.de/kreditabloesung). Jeśli chcesz zmienić [url]kredyt[/url], możesz również podać to jako cel, co jest jasne dla banku - nie będziesz otrzymywać nowego [url]kredytu[/url], ale stary zostanie spłacony. W przeciwnym razie byłoby trudniej go dostać.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Albo po prostu skorzystaj z raty kredytowej za pomocą karty kredytowej i spłać ją jak najszybciej ??

Jak wysokie jest zadłużenie na karcie kredytowej, rata bieżącego [url]kredytu[/url] i Twoje dochody netto?

Napisany przez marinapecunia
Cześć, Sposób w jaki BIK działa zwykle nie pomaga laikowi. Czy dostaniesz nowy [url]kredyt[/url] w inny banku pod tymi warunkami, dowiesz się tylko, gdy zapytasz inny bank! Ostatecznie każdy bank decyduje na gorąco, a tylko jedna oferta daje Ci informacje na temat warunków, wszystko inne to sugestie i nie są wiarygodne. Dlatego doradztwo przez pośrednika zawsze jest bardzo pomocne, mamy programy porównawcze i kontakty, aby zapytać od razu kilka banków, nie obciążając BIK. To działa szybko, zajmuje tylko kilka godzin, no właściwie minut.

Napisany przez Roman308
Dzień dobry,

Titan1981: jest mi już jasne, że wówczas wynik mógłby spaść. Ale lepiej tak, niż spłacać kartę kredytową przez wiele lat z wysokimi odsetkami (moim zdaniem).

Gregor123: tak, właśnie dlatego wprowadziłem informację, że to ma być [url]refinansowanie[/url], i także podczas rozmów telefonicznych specjalnie o tym mówiłem. Ale mimo wszystko...

Herrmueller: więc karta kredytowa wynosi 7 tysięcy, aktualny [url]kredyt[/url] to 380 [url]euro[/url] miesięcznie, a dochód zawsze się zmienia, ponieważ pracuję jako monter i zależy to od ilości przepracowanych godzin, ale na pewno nie mniej niż 1800. Zazwyczaj trochę ponad 2000

Marinapecunia: tak dokładnie, ponieważ w moim banku nie udało się z powodu nieudanej płatności, chciałbym zapytać w innym banku.
Jeśli to zrobię, czy każde zapytanie zostanie odnotowane w Schufa lub gdzieś indziej, czy to nie ma znaczenia, ile wniosków o [url]kredyt[/url] składam?

Pozdrawiam

Napisany przez 2titan1981
Pytanie brzmi, jak można zgromadzić 7 000 EUR na karcie kredytowej przy dochodzie w wysokości 1 800 EUR miesięcznie. Prawdopodobnie poprzez pracę poza domem. Ale w takim przypadku pracodawca musiałby wszystko pokryć...1800-380 EUR = 1420 EUR pozostaje jeszcze 380 EUR na spłatę [url]kredytu[/url] w wysokości 7 000 EUR, jeśli nie zostaną one już wykorzystane na inne rzeczy.

Najlepiej byłoby, gdybyś wziął prywatny [url]kredyt[/url] od rodziny, aby sprowadzić saldo karty do 0 EUR i najlepiej nie przekraczać swoich comiesięcznych środków (1 800 EUR). Jeśli będziesz mieć nadwyżkę, będziesz mógł spłacić [url]kredyt[/url] rodzinie. Wtedy twoje wyniki w rejestrze kredytowym mogą się poprawić, a w końcu staniesz się znowu godny [url]kredytu[/url]...

A co powiesz na [url]kredyt[/url] ramowy na przyszłość, gdy twoje dane w rejestrze kredytowym zostaną odpowiednio poprawione? Czy znasz już swoje wyniki w rejestrze kredytowym? W takim przypadku musisz płacić odsetki tylko wtedy, gdy korzystasz z [url]kredytu[/url] i możesz w dowolnym momencie go spłacić. Będzie to widoczne w rejestrze kredytowym tylko raz, a potem będziesz mógł z niego skorzystać w razie potrzeby, a jeśli nie, to dane w rejestrze kredytowym tego nie uwzględnią.

Napisany przez marinapecunia
Ja Roman308 - to jednak możesz zapobiec poprzez skorzystanie z usług pośrednika.

Banki nie lubią, gdy klienci chodzą od domu do domu i proszą o oferty, do ofert wymagane jest sprawdzenie w rejestrze SCHUFA, dlatego nie chcą takich klientów - obiecują tylko stres w oczach banków. Nie podawaj w internecie zbyt wielu indywidualnych danych ;-)

Dlatego znajdź w internecie pośrednika lub zapytaj znajomych. ALBO:

Możesz też śmiało się do mnie zgłosić, wypełnij oświadczenie o sobie, a ja sprawdzę, czy ma to dla Ciebie sens i czy jest to możliwe. Wszystko to za pośrednictwem internetu!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata