Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy to możliwe?

Napisany przez Peto
Cześć wszystkim... Mam pytanie do wszystkich specjalistów tutaj. Mam negatywną ocenę w Biurze Informacji Kredytowej, która w następnym miesiącu zostanie zamknięta. Wiem, że nadal będzie ona widoczna w Bik. Chcę kupić [url]Dom[/url] dla mojej rodziny. Jakie są szanse w bankach? Żonaty, 2 dzieci, zatrudniony na czas nieokreślony z 14 pensjami plus coroczny udział w zyskach... Żona 2300 netto, ja 450... Czynsz miesięczny 759 (z opłatami) ... Stałe koszty około 500 miesięcznie... Wkład własny 30000 (powinien pozostać jako rezerwa) Dzięki z góry....

Napisany przez NaTwoim13
Peto pisze:
Cześć wszystkim... mam pytanie do wszystkich profesjonalistów tutaj. Mam negatywny wpis w rejestrze dłużników, który zostanie uznany w przyszłym miesiącu. Jestem świadom, że pozostanie on najpierw w rejestrze. Chcę kupić Dom dla mojej rodziny. Jakie są szanse na uzyskanie kredytu w bankach?
Żonaty, 2 dzieci, umowa na czas nieokreślony z 14-stoma pensjami i corocznym udziałem w zyskach... Żona zarabia netto 2300, ja 450 ...
Czynsz miesięczny 759 (wszystkie opłaty) ...
Stałe koszty około 500 miesięcznie...

Wkład własny 30000 (ma pozostać jako rezerwa)

Z góry dziękuję....

Zasadniczo można uzyskać finansowanie wraz z kosztami dodatkowymi (30 000 euro do ceny zakupu) pomimo negatywnego wpisu w rejestrze dłużników, ale z oprocentowaniem z siedmioma przed przecinkiem!

Jaka jest cena zakupu, jak wysokie są koszty dodatkowe (wliczając ewentualnego pośrednika)?

Napisany przez bruno68
"Peto,

czy twoje pytanie jest poważne? Gospodarstwo domowe czteroosobowe? Granica zwolnienia z zajęcia wynosi tu już 2.300 € plus 450 € = 2.750 € przy dwójce dzieci, po odjęciu granicy zwolnienia z zajęcia pozostaje 358 € plus wynajem 760 € to 1.117 €.

Twoja żona powinna zarabiać co najmniej 1.200 € miesięcznie! W przeciwnym razie nic z tego nie będzie!

Albo przeliczcie 14 pensji na miesięczną bazę, dodajcie do tego zysk! Musieliście zarabiać dodatkowe 1.000 € miesięcznie, które teraz brakuje!

bruno68
"

Napisany przez Peto
Cześć ... dziękuję za odpowiedź. Ceny domów tutaj wahają się w przedziale 250 000-300 000.

Napisany przez Peto
noelmaxim pisze:
Zasadniczo finansowanie wraz z kosztami dodatkowymi (30 000 euro do ceny zakupu) przy negatywnym wpisie w Schufa jest możliwe, ale po stawkach procentowych z 7 przed przecinkiem!

Jaka jest cena zakupu, jak dużo (w tym możliwy prowizję dla pośrednika) wynoszą koszty dodatkowe?

Cześć ... dziękuję za odpowiedź. Ceny domów tutaj wahają się w granicach 250 000-300 000

Napisany przez Peto
bruno68 pisze:
Peto,

twoje pytanie poważnie? Gospodarstwo domowe 4-osobowe? Granica zwolnienia od zajęcia komorniczego wynosi tu już 2.300 € z dwójką dzieci plus 450 € = 2.750 €, po odjęciu granicy zwolnienia od zajęcia komorniczego pozostaje 358 € plus czynsz 760 €, co daje 1.117 €.
Twoja żona powinna zarabiać co najmniej 1.200 € miesięcznie! W przeciwnym wypadku nic z tego nie będzie!
Albo policz swoje 14 pensji na miesięczną podstawę, dodaj zysk! Brakuje 1.000 €, to powinno być dodawane miesięcznie!

bruno68

Czy mam teraz płacić 759 € czynsz co miesiąc czy lepiej spłacać mieszkanie miesiąc w miesiąc ... żeby moje dzieci miały coś w przyszłości ...

Napisany przez 2utopus
Chcesz więc sfinansować 110% kwoty 250 000 € + ~30 000 € NK = 280 000 € z miesięczną ratą około 750 €, mając negatywną historię kredytową w Schufa? 750 € * 12 = 9000 € rocznie -> 3,21% (odsetki + kapitał) od 280 000 € Powiedziałbym, że to nie do zrealizowania.

Napisany przez NaTwoim13
Kwota finansowania powyżej 180 000 [url]euro[/url] nie jest możliwa ze względu na wymaganą roczną ratę w wysokości 8,8%.

Napisany przez Peto
noelmaxim pisze:
Nie możemy udzielić finansowania w kwocie powyżej 180 000 euro z uwagi na wymaganą ratę stałą w wysokości 8,8%.

Czy możesz przesłać mi informacje na temat tego, co i jak jest możliwe? Byłoby miło ...

Napisany przez 2utopus
Stawka 1320€ miesięcznie?
Dla domu o wartości około 160 tys. € + 20 tys. € kosztów zakupu?

Przy dochodzie gospodarstwa domowego 2750€ pozostaje 1430€ - po odliczeniu kosztów dodatkowych w wysokości 500€ -> 930€
Czy zasiłek rodzinny jest już uwzględniony w kwocie netto? Można doliczyć dodatkowo korzyści z programu budowy domów dla rodzin z dziećmi?
Wygląda jednak dość ciasno - do tego dochodzą rezerwy na utrzymanie, koszty nieuwzględniane w rozliczeniach, transport, prąd/telefon/komunikacja internetowa/ubezpieczenia/jedzenie/napoje/ubrania/koszty opieki nad dziećmi/...

Napisany przez Peto
utopus pisze:
Kwota raty w wysokości 1320€ miesięcznie?
Dla domu o wartości około 160t€+20t€ koszty dodatkowe związane z zakupem?

Przy dochodzie gospodarstwa domowego w wysokości 2750€ pozostaje 1430€ - po odliczeniu kosztów dodatkowych w wysokości 500€ -> 930€
Czy zasiłek na dzieci jest zawarty w kwocie netto? Być może można dodać do tego dodatek mieszkaniowy dla rodzin budujących Dom?
Wygląda to trochę ciasno - trzeba jeszcze doliczyć rezerwy na utrzymanie, koszty niepodlegające podziałowi, mobilność, prąd/komórkę/internet/ubezpieczenia/jedzenie/picie/ubrania/koszty opieki nad dziećmi/...

Zasiłek na dzieci nie jest uwzględniony. Dodatek mieszkaniowy jest planowany. Być może jeszcze dofinansowanie z nrwbank?! Pamiętam, że czytałem coś na ten temat ...

Napisany przez NaTwoim13
2.683 [url]euro[/url] plus 450 [url]euro[/url] plus około 400 [url]euro[/url] wyniku łącznej kwoty wynoszącej 3.533 [url]euro[/url].

Biorąc pod uwagę około 1.300 [url]euro[/url] zwrotu za gospodarstwo domowe (wyliczone jako średnia) oraz około 350 [url]euro[/url] - 400 [url]euro[/url] kosztów utrzymania (2,50 [url]euro[/url] za metr kwadratowy), teoretycznie mogłabyś przeznaczyć około 1.800 [url]euro[/url] na odsetki i spłatę - zakładając, że nie ma rat kredytowych do spłacenia (można je by dodać i sprawdzić).

W takim razie moje stwierdzenie, że kwota powyżej 180.000 [url]euro[/url] jest niemożliwa, byłoby zasadniczo obalone. Niemniej jednak należałoby rozważyć, jakie raty kredytowe trzeba spłacać, ponieważ faktycznie wiedząc o ewentualnych ratach kredytowych, moje twierdzenie mogłoby być ponownie prawdziwe.

Napisany przez Peto
pisze:
2 683 euro plus 450 euro plus około 400 euro KG daje sytuację dochodową na poziomie 3 533 euro.

Biorąc pod uwagę około 1 300 euro kwotę na prowadzenie gospodarstwa domowego (przy założeniu wartości średniej) oraz około 350 euro - 400 euro koszty zarządzania (2,50 euro za metr kwadratowy), teoretycznie możesz przeznaczyć około 1 800 euro na odsetki i spłatę.

W ten sposób moje stwierdzenie, że kwota przekraczająca 180 000 euro nie jest możliwa, podstawowo zostało obalone, jednak należałoby zadać pytanie, jakie raty kredytowe trzeba spłacać, być może moje stwierdzenie przy założeniu ewentualnych rat kredytowych znowu się potwierdzi.

Tak więc, od marca nie ma już żadnych rat kredytowych. Będzie spłacone w jednej transzy. A w bazie danych SCHUFA zostanie oznaczone jako uregulowane.

Napisany przez bruno68
"Peto,

Pomimo zapłaty Schufa, wpis będzie nadal obecny przez co najmniej 3 lata! Choć znaczenie tego będzie stopniowo maleć wraz z upływem czasu, to mimo wszystko wpis w Schufa jest uszkodzony. Powinniście zrobić samodzielne sprawdzenie Schufa i zorientować się, co tam dokładnie jest napisane!

Sprawdźcie sobie również prawdopodobieństwo niewypłacalności, jako firma mamy prawdopodobieństwo niewypłacalności na poziomie 1,37% (średnia 1,41%) co oznacza tylko średnią zdolność kredytową! Indeks wiarygodności kredytowej wynosi 281 według Creditreform. Masz jeszcze jakieś pytania, jak nam źle idzie?

To jak ze skokiem ze spadochronem: szybkie opadanie i bardzo trudne wznoszenie, nawet z pomocą osób trzecich!

Lepiej poczekaj jeszcze pół roku, oszczędzaj mocno, ogranicz konsumpcję i przygotuj się na wydatek około 1,500 € miesięcznie, ponieważ muszą zostać opłacone podstawowe koszty, jak [url]ubezpieczenie[/url] działki, [url]ubezpieczenie[/url] budynku oraz [url]ubezpieczenie[/url] na wypadek śmierci lub [url]ubezpieczenie[/url] RSV. Roczne opłaty za działkę, oświetlenie, śmieci, odprowadzenie ścieków również się pojawią! A te koszty można przerzucić finansowo tylko na Ciebie, więc nie są one odliczalne w 100%!

Moim zdaniem Pańska żona również powinna podjąć pełny etat, jeśli nie zarabia tych brakujących dodatkowych 1,000 € netto!

bruno68
"

Napisany przez 6Bankkaufmann
noelmaxim pisze:
Zasada finansowania obejmuje koszty związane z nabyciem (30 000 euro do ceny zakupu) możliwe jest nawet z negatywnym wpisem w Schufa, jednakże stosowane są stopy procentowe z 7 na początku przecinka!

Napisanie, że są tylko stopy procentowe wynoszące 7,xx% nie jest poprawne.
To zależy od tego, jak wysoka była opłacona zakończona wierzytelność w pierwotnej sumie.
I zależy od tego, jak długo w historii w Schufie od początku do spłaty wierzytelności trwało czasowo.
W zależności od konfiguracji przypadku istnieje także warunek 3,xx% dla 100% finansowania, nawet jeśli w Schufie było oznaczone jako spłacone.
Jednak zawsze zależy to indywidualnie od tego, jak wysoka była opłacona zakończona wierzytelność.
Różnicę robi to, czy żądanie wynosiło 1000 euro.
Czy też opłacona wierzytelność wynosiła 9000 euro.
Mówimy, powiedzmy, w zakresie do opłaconej wierzytelności 1000 euro, jest możliwe do zbadania finansowanie na okres 10 lat z warunkami 3xx%.
Jednak tutaj zależy to od tego, kiedy wierzytelność została zgłoszona i kiedy została oznaczona jako opłacona w Schufie.
Różnica polega na tym, czy to trwało kilka miesięcy czy kilka lat w Schufie.
Z niższym zakresem wierzytelności i szybką spłatą oraz zgłoszeniem w Schufie można czasami sfinansować cenę zakupu i koszty związane z zakupem.
Czyli finansowanie w wysokości 110%.

Napisany przez NaTwoim13
Bankkaufmann pisze:
Pisanie, że istnieją tylko stopy procentowe na poziomie 7.xx% jest niepoprawne.
Zależy to od tego, jak wysoka jest uregulowana zapłata w pierwotnej sumie.
I zależy to od tego, jak długo w historii danych w Schufa od samego początku do uregulowania zapłaty trwało czasowo.

W zależności od przypadku, nawet w przypadku uregulowanej płatności w Schufa, istnieje warunek w wysokości 3.xx% dla finansowania w 100%.
Zawsze jednak zależy to indywidualnie od tego, jak wysoka była uregulowana płatność.
Istnieje różnica między tym, czy płatność wynosiła około 1 000 EUR.
Czy uregulowana płatność wynosiła 9 000 EUR.
Można powiedzieć, że finansowanie w zakresie do uregulowanej zapłaty w wysokości 1 000 EUR jest możliwe w okresie 10 lat przy warunkach 3xx%.
Jednak tutaj zależy to od tego, kiedy została zgłoszona zapłata i kiedy została oznaczona jako uregulowana w Schufa.
Jest to różnica, czy to zajęło kilka miesięcy, czy cała sprawa w Schufa trwała kilka lat.

Z niskim zakresem płatności i szybkim uregulowaniem i zgłoszeniem w Schufa można czasami także sfinansować cenę zakupu i koszty związane z zakupem.
Więc finansowanie w 110%.

Witaj Bankkaufmann, chciałbym naprawdę wiedzieć, gdzie możemy przedstawić pośrednikom konsumentów z taką historią do wspomnianych stóp procentowych, mając nadzieję na pozytywne głosowanie kredytowe!?!?

Napisany przez NaTwoim13
Jeśli chodzi o to ...

To, powiedzmy, w zakresie do wymagalnej kwoty 1 000 EUR zasady można rozważyć finansowanie na okres 10 lat z oprocentowaniem w wysokości 3xx%.

...nie jest zgodne z tym ...

Mając na uwadze niski poziom długu, szybką spłatę i wpis do Schufa, czasami można sfinansować cenę zakupu oraz koszty dodatkowe.
Więc można uzyskać finansowanie w wysokości 110%.

Komunikat!

Zatem: do 1 000 [url]euro[/url] negatywny wpis, wpis i potwierdzenie powinny być dokonane natychmiast, do 80% wartości pożyczki, niskie marże

BKM: do 80% sumy pożyczki, wpisy mogą być większe niż 1 000 [url]euro[/url], niskie marże

Consors: a) Oprocentowanie w okolicach 3,5%, brak nowo budowanych nieruchomości, brak negatywnego wpisu, KP plus 50 000 [url]euro[/url] [url]kredytu[/url] czystego jest możliwe
b) Oprocentowanie w okolicach 7%, brak nowo budowanych nieruchomości, negatywny wpis - nawet większa suma - może istnieć i może zostać spłacona z funduszy kredytowych, KP plus 30 000 [url]euro[/url].

Który zarządzasz bankiem lub na jaki celu się skupiasz? 100% plus ENK, to z negatywnym wpisem do Schufa i oprocentowaniem 3%! Jaki to bank?

Napisany przez NaTwoim13
@Pracownik banku

Czy masz coś jeszcze do dodania?

Napisany przez Peto
Cześć ... jako krótka informacja o aktualnym stanie rzeczy. Znaleźliśmy [url]Dom[/url] kosztujący 250 000 [url]euro[/url]. Dzisiaj mieliśmy spotkanie w Gelsenkirchen w magistracie. Finansowanie wydaje się być możliwe, jeśli wpis w rejestrze dłużników zostanie uznany za uregulowany. Wysokość wsparcia jest obecnie obliczana. Według urzędniczki wynosi ona około 120 000 [url]euro[/url]. Rejestr dłużników zostanie teraz wyrównany, a potem zobaczymy, co dalej... Co mówią profesjonaliści?!

Napisany przez NaTwoim13
To, ile kosztuje [url]Dom[/url], jest na początku nieważne, liczą się ogólne koszty.

Proces mógłby być nieco uproszczony, gdyby te krajowe środki pomocowe działały jak obce kapitału własnego zmniejszającego stopę obciążenia hipotecznego, zmniejszające ryzyko związane z głównym kredytem. Nadal trzeba znaleźć bank, który sfinansuje resztę pomimo negatywnej historii kredytowej, a większość banków (prawie wszystkie) postępuje w ten sposób, traktując 1 [url]euro[/url] tak samo jak 200 000 [url]euro[/url].

Jesteśmy w kontakcie i na pewno znajdziemy rozwiązanie, poczekajmy teraz, jak omówiliśmy, aż będą zakończone kolejne dwa procesy: ocena przez Schufę i wnioskowanie o krajowe środki pomocowe.

Napisany przez ticuta1
noelmaxim pisze:
Z zasady finansowanie, wraz z kosztami dodatkowymi związanymi z nabyciem (30 000 euro do ceny zakupu), jest możliwe nawet z negatywnym wpisem w Schufa, ale przy stopach procentowych z siódemką przed przecinkiem!

Siódemka przed przecinkiem? Przy finansowaniu nieruchomości! Lepiej tego unikać, przy kwocie 200 000 to 14 000 rocznie tylko na odsetki => z 1% spłatą kapitału zostanie też trochę na jedzenie.
O rany! O rany!

Napisany przez 6Bankkaufmann
@ticuta1, mogę cię uspokoić, finansowanie budowy z negatywnym wpisem w Schufa nie można uogólnić.
W każdym razie stwierdzenie Noelmaxima o 7% jest po prostu błędne.
Wszystko zależy jak zawsze od ogólnej sytuacji.
Finansowanie budowy z negatywną historią kredytową jest moim codziennym zajęciem od lat.
Rozróżnia się między uregulowanymi wpisami w Schufa a jeszcze otwartymi roszczeniami.
Spektrum cen wynosi od 3% przy 10-letnim ciągu oprocentowania do rzeczywistych 7%, ale tylko w bardzo trudnych przypadkach z bardzo wysokim obciążeniem hipotecznym.
Jednak uogólnianie tego z ogólnymi 7% jest po prostu błędne.

Napisany przez NaTwoim13
noelmaxim pisze:
Cześć Doradco Bankowy, chciałbym naprawdę wiedzieć, gdzie możemy przedstawić pośrednikom konsumentów z taką historią i oprocentowaniem, z możliwością pozytywnej decyzji kredytowej!?!?

Doradco Bankowy, nie przyczyniasz się w żaden sposób! Nie pomagasz kompletnie nic!

Ta postawa jest po prostu nie do zaakceptowania!!!!

Jeśli się mylę, co jest możliwe i biorąc pod uwagę, że pytam, że chcę coś wiedzieć od Ciebie, dlaczego nie ma odpowiedzi? Nic w ogóle? Jaką wartość dodaną przynosisz mi/nam tutaj?

To irytujące, niesamowicie irytujące. doradca bankowy pod podpisem, moje codzienne zajęcie, ale nic nie przychodzi, nic!!

Napisany przez NaTwoim13
Proszę powtórz post nr 17 raz jeszcze z moim pytaniem!!! Tam opisuję możliwości, co jeszcze można zrobić???

Ponadto, to tutaj....

To jest, powiedzmy, w zakresie do spłaconej kwoty 1.000 [url]euro[/url] z zasady możliwe do zaciągnięcia finansowanie na okres 10 lat z oprocentowaniem na poziomie 3xx%.

...nie idzie w parze z tym...

Przy niskiej kwocie do spłaty i szybkiej spłacie oraz zgłoszeniu w Schufa można czasem również sfinansować cenę zakupu i koszty dodatkowe.
Czyli finansowanie 110%.

Wniosek!

W związku z tym: do 1.000 [url]euro[/url] negatywnego wpisu, wpis i zgłoszenie wykonania powinny być dokonane w krótkim czasie, do 80% wartości lombardowej, niewielkie dopłaty

BKM: do 80% sumy lombardowej, wpisy mogą być większe niż 1.000 [url]euro[/url], niewielkie dopłaty

Consors: a) Oprocentowanie w okolicach 3,5%, brak nowej budowy, brak negatywnego wpisu, 50.000 [url]euro[/url] dodatkowo do spłaty możliwe
b) Oprocentowanie w okolicach 7%, brak nowej budowy, negatywny wpis - nawet większa suma - może być obecna i może być spłacana i rozliczana ze środków pożyczki, 30.000 [url]euro[/url] dodatkowo do spłaty.

Tylko którego banku masz na myśli w tym wszystkim? 100% plus ENK, to wszystko z negatywnym wpisem w Schufa i oprocentowaniem 3% !? Który to bank?

Napisany przez NaTwoim13
[quote=Bankkaufmann]
@ticuta1, mogę Cię uspokoić, udzielenie [url]kredytu[/url] hipotecznego z negatywnym wpisem w Schufa nie może być uogólnione.
W każdym przypadku stwierdzenie Noelmaxima o 7,xx% jest po prostu fałszywe.
Jak zwykle, wszystko zależy od ogólnej sytuacji.
Udzielaniem [url]kredytów[/url] hipotecznych klientom z negatywnym rekordem w Schufa zajmuję się od lat.
Rozróżnia się między uregulowanymi wpisami w Schufa a jeszcze otwartymi zobowiązaniami.
Zakres stóp procentowych wynosi od 3,xx% przy 10-letnim okresie wiązania oprocentowania do faktycznych 7,xx% w bardzo trudnych sytuacjach z wysokim łącznym obwodem obciążenia.
Jednak uogólnianie tego na ogólne 7,xx% jest po prostu błędne.

Bankkaufmann, jeszcze jedno, informacje dotyczące użytkownika są mi indywidualnie znane, nie napisałem niczego ogólnego, jedynie zasady!

Kwota zobowiązania wynosi ponad 10 000 [url]euro[/url], wpis i wpis o uregulowaniu są oddalone od siebie o 6 lat, gdyby został teraz uregulowany!!! Pomimo tego, nie znam banku, który udzieliłby finansowania na 100% kwoty z dodatkowymi kosztami przy negatywnym wpisie w Schufa, nawet jeśli nie jest to bank macierzysty, a nawet tutaj, prawie niemożliwe!

Poprosiłem Cię o pomoc, co zrobiłeś? Nie odpowiadasz, pytam Cię, czy coś jeszcze ma przyjść, nic nie przychodzi, ale inny użytkownik pisze, że masz uspokoić!

Kiedy wreszcie pojawi się coś konkret, merytorycznego, zrozumiałego??

Możesz zyskać poparcie, jeśli przedstawisz coś konkretnego, ale nic nie ma! Zamiast tego ciągle kwestionujesz moje konkretne i trwałe stwierdzenia! Przedstawiłem możliwości, jeśli istnieje coś dla nowych klientów, a nie dla obecnych (tutaj również możliwe tylko w indywidualnych przypadkach), dlaczego nie podzielisz się tym informacją?!?!?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata