- śr sty 22, 2020 4:35 am
Cześć,
chciałem się tylko zapytać, jakie możliwości mają emeryci, aby sfinansować swoje miejsce emerytalne. Pewien czas temu przeczytałem o przepisie, który praktycznie uniemożliwił udzielanie[url]kredytów[/url] seniorom.
Dom moich rodziców jest po prostu za duży, a z piwnicy na strych trzeba przejść 3 schody. Aktualnie nie stanowi to problemu, ale kto wie, jak będzie za 10 lat. Dlatego mieszkanie na parterze w mieście byłoby dobrym miejscem na emeryturę.
Emerytura/renta/wynajem netto około 6000[url]euro[/url] miesięcznie.
Spłacony[url]Dom[/url] , w którym mieszkają.
Połowa domu w spadku.
+ dostępny dodatkowy kapitał.
Nowe mieszkanie kosztowałoby około 300-400 tysięcy[url]euro[/url] , czy byłoby to możliwe do sfinansowania i w jaki sposób?
Innym pomysłem byłoby obciążenie zamieszkanego domu i zakup mieszkania za te pieniądze. Oprocentowanie[url]kredytu[/url] hipotecznego byłoby korzystne nawet dla późniejszego wynajmu.
Czy możliwe byłoby obciążenie nieruchomości na poziomie 60%?
chciałem się tylko zapytać, jakie możliwości mają emeryci, aby sfinansować swoje miejsce emerytalne. Pewien czas temu przeczytałem o przepisie, który praktycznie uniemożliwił udzielanie
Dom moich rodziców jest po prostu za duży, a z piwnicy na strych trzeba przejść 3 schody. Aktualnie nie stanowi to problemu, ale kto wie, jak będzie za 10 lat. Dlatego mieszkanie na parterze w mieście byłoby dobrym miejscem na emeryturę.
Emerytura/renta/wynajem netto około 6000
Spłacony
Połowa domu w spadku.
+ dostępny dodatkowy kapitał.
Nowe mieszkanie kosztowałoby około 300-400 tysięcy
Innym pomysłem byłoby obciążenie zamieszkanego domu i zakup mieszkania za te pieniądze. Oprocentowanie
Czy możliwe byłoby obciążenie nieruchomości na poziomie 60%?