- czw sty 30, 2020 9:53 pm
"Cześć wszystkim,
nie do końca rozumiem informacje JustETF dotyczące podatku od źródeł dochodów.
Czy podatek od źródeł dochodów obejmuje wszystkie dochody kapitałowe? W moim przypadku więc dywidendy i dochody z sprzedaży jednostek ETF. Czy to dotyczy również mojego przypadku?
Jeśli tak, to w jakiej wysokości? Jak to jest obliczane i czy mogę uniknąć tego za pomocą swappera, ponieważ nie ma bezpośredniego zakupu jednostek? Czy opłaca się zmienić?
Mój portfel jest obecnie w TradeRepublic, bo obecnie nie ma na rynku tańszego. Mam jednak również[url]konto[/url] w Comdirect. Na Nasdaqu pobierają tam 1,5% wartości zamówienia, ale korzystam tam z Comstage i swappera. Co jest lepsze pod względem kosztów i zysków?
Wiele pytań, ale może ktoś mi pomoże. Już teraz wielkie dzięki za wspaniałe forum tutaj.
ETF A0F5UF NASDAQ 100 Ishares
Pozdrawiam
Fabian "
nie do końca rozumiem informacje JustETF dotyczące podatku od źródeł dochodów.
Czy podatek od źródeł dochodów obejmuje wszystkie dochody kapitałowe? W moim przypadku więc dywidendy i dochody z sprzedaży jednostek ETF. Czy to dotyczy również mojego przypadku?
Jeśli tak, to w jakiej wysokości? Jak to jest obliczane i czy mogę uniknąć tego za pomocą swappera, ponieważ nie ma bezpośredniego zakupu jednostek? Czy opłaca się zmienić?
Mój portfel jest obecnie w TradeRepublic, bo obecnie nie ma na rynku tańszego. Mam jednak również
Wiele pytań, ale może ktoś mi pomoże. Już teraz wielkie dzięki za wspaniałe forum tutaj.
ETF A0F5UF NASDAQ 100 Ishares
Pozdrawiam
Fabian