- sob lut 01, 2020 7:55 pm
"Cześć wszystkim,
Moja kuzynka i jej chłopak od około 3 lat szukali domu. Od kilku miesięcy stoi puste sąsiednie[url]Dom[/url] przyjaciółki mojej kuzynki. Byli już go zwiedzać i moja kuzynka była zachwycona.
Jednak ma dwa problemy, dlatego sądzę, że uzyskanie pozwolenia na[url]kredyt[/url] będzie trudne, a nawet niemożliwe. Po pierwsze, jej chłopak właśnie tydzień temu się z nią rozstał. Ona jednak nadal chce ten [url]Dom[/url] .
Moja kuzynka pracuje na czas nieokreślony w służbie publicznej, ale obecnie pobiera zasiłek chorobowy. Nie wiadomo jeszcze, czy i kiedy wróci do pracy. Dotąd nie rozpoczęto procedury BEM.
Przed chorobą moja kuzynka zarabiała 2977,92€ brutto i 1.824,94€ netto. Teraz otrzymuje zasiłek chorobowy w wysokości 1.865,10€ brutto lub 1.633,50€ netto. Jest teraz już ponad 6 miesięcy chora i mogła złożyć wniosek o prywatną rentę z tytułu niezdolności do pracy. Gdyby została ona przyznana, otrzymałaby około 850€ miesięcznie. Chce wnosić około 80.000€ wkładu własnego.
Obecnie moja kuzynka wynajmuje mieszkanie za 460€ zimno lub 587€ ciepło.[url]Dom[/url] ma około 110m2 i kosztuje 150.000€ od osoby prywatnej plus 2.250,00€ na notariusza i wpis do księgi wieczystej, oraz
7.500,00€ podatku od nabycia nieruchomości. Nie ma innych[url]kredytów[/url] ani zobowiązań. Nie ma również dzieci i niekoniecznie potrzebuje samochodu, który mogła przekazać mojej mamie. Wszystkie swoje rachunki zawsze opłacała natychmiast.
Twierdzi, że jako długoletnia klientka Sparkasse i pracująca na czas nieokreślony w służbie publicznej, mimo zasiłku chorobowego, otrzyma[url]kredyt[/url] . Dodatkowo ma przecież wkład własny.
Ja jednak jestem raczej sceptyczny. "
Moja kuzynka i jej chłopak od około 3 lat szukali domu. Od kilku miesięcy stoi puste sąsiednie
Jednak ma dwa problemy, dlatego sądzę, że uzyskanie pozwolenia na
Moja kuzynka pracuje na czas nieokreślony w służbie publicznej, ale obecnie pobiera zasiłek chorobowy. Nie wiadomo jeszcze, czy i kiedy wróci do pracy. Dotąd nie rozpoczęto procedury BEM.
Przed chorobą moja kuzynka zarabiała 2977,92€ brutto i 1.824,94€ netto. Teraz otrzymuje zasiłek chorobowy w wysokości 1.865,10€ brutto lub 1.633,50€ netto. Jest teraz już ponad 6 miesięcy chora i mogła złożyć wniosek o prywatną rentę z tytułu niezdolności do pracy. Gdyby została ona przyznana, otrzymałaby około 850€ miesięcznie. Chce wnosić około 80.000€ wkładu własnego.
Obecnie moja kuzynka wynajmuje mieszkanie za 460€ zimno lub 587€ ciepło.
7.500,00€ podatku od nabycia nieruchomości. Nie ma innych
Twierdzi, że jako długoletnia klientka Sparkasse i pracująca na czas nieokreślony w służbie publicznej, mimo zasiłku chorobowego, otrzyma
Ja jednak jestem raczej sceptyczny.