Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Zatwierdzenia wspólnoty spadkowej vs. Podpisanie umowy dzierżawy.

Napisany przez NinaK
Witajcie,

mam następujący problem: Wspólnota spadkobierców chce sprzedać mieszkanie w drodze przetargu. Złożyłem najwyższą ofertę, a wspólnota spadkobierców zaakceptowała moją ofertę. Otrzymałem z banku zatwierdzenie [url]kredytu[/url] hipotecznego, ale jeszcze go nie podpisałem (mam na to jeszcze tydzień). Następnie odbywa się spotkanie z notariuszem, jednak na nim obecny jest tylko przedstawiciel prawnika wspólnoty spadkobierców. Po spotkaniu notarialnym spadkobiercy muszą jeszcze wyrazić zgodę - oznacza to, że umowa sprzedaży pozostaje tymczasowo nieważna.
Mam teraz jeszcze tydzień na podpisanie umowy kredytowej, a następnie 2 tygodnie na jej odstąpienie. Co się stanie, jeśli procedura uzyskania zgody potrwa dłużej niż ten termin, a jeden z spadkobierców nie wyrazi zgody? W takim przypadku pozostanę z kredytem bez mieszkania.
Czy ktoś z was zna się na tym? Jakie mam możliwości, aby się zabezpieczyć? Zapytałem już w banku - nie mam tutaj możliwości (poza późniejszą zmianą zabezpieczeń, czyli kupnem innego mieszkania). Czy mogę coś dodać do umowy kupna?

Ten przypadek jest mało prawdopodobny, ponieważ spadkobiercy już raz wyrazili zgodę - ale nigdy nie wiadomo...

Dzięki za pomoc!

Napisany przez NaTwoim13
Cześć NinaK, o jakim banku mówimy?

Zazwyczaj odwołuję wtedy [url]kredyt[/url] i składam ponownie wniosek lub podpisuję nowy [url]kredyt[/url], jeśli została udzielona zgoda.

Napisany przez NinaK
Cześć noelmaxim,

dzięki za odpowiedź! Chodzi o bank Volksbank Ortenau.
Czy to oznacza, że proces udzielania [url]kredytu[/url] zacznie się od nowa i bank teoretycznie mógłby go odrzucić (oraz nałożyć na mnie inne odsetki)?

Napisany przez NaTwoim13
Tak, wygląda na to.

Jednak Volksbank Ortenau jest dość dobrą opcją, bardzo niezawodną i zrównoważoną dla nas, pośredników finansowych.

Chociaż obecnie nie plasuje się pod względem warunków w górnej części. Czy wybrali Państwo ten bank za pośrednictwem pośrednika?

Napisany przez Gott
noelmaxim pisze:
Tak to wygląda.

Jednak Volksbank Ortenau jest dość dobrym wyborem, bardzo niezawodnym i zrównoważonym dla nas, pośredników finansowych.

Chociaż obecnie nie plasuje się pod względem warunków w górnej trzeciej części. Czy wybrali Państwo ten bank za pośrednictwem pośrednika?

Co ma do tego znaczenia, czy za pośrednictwem pośrednika czy bez?! Szybko umieścić Cię jeszcze jako pośrednika!!? Do pytającej: jeśli zakup nie dojdzie do skutku, zgłoście się do banku i omówcie dalsze kroki. W razie potrzeby zrezygnujcie. Dlaczego? Właśnie spółki spadkowe zawsze niosą ryzyko. Im większa, tym gorzej. Powodzenia. Na pewno się uda.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata