Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Jak mogę się chronić przed dewaluacją pieniądza?

Napisany przez Lothar233
Jakie są sposoby ochrony oszczędności przed dewaluacją pieniądza? Myślę tutaj o wyjątkowo silnej inflacji, aż po reformę walutową. Jako odpowiednie formy inwestycji znam aktywa rzeczowe, takie jak nieruchomości i złoto. Jakie inne możliwości istnieją? Słyszałem o następujących produktach: - Inflacyjne obligacje skarbu państwa - Fundusze inwestycyjne nieruchomości Na ile ochronne i bezpieczne są te inwestycje w przypadku silnej dewaluacji pieniądza? Czy istnieje 100% ochrona? Jakie są stopy zwrotu przy normalnym przebiegu (niska inflacja) lub w przypadku deflacji.

Napisany przez ADMCI4
zamknięte fundusze statków i słoneczne. Pozdrowienia, marketmaker2

Napisany przez Andreas
Cześć Lothar233, Twoje obawy są słuszne i ważne. Załączyłem nasze wczorajsze oświadczenie prasowe oraz nasze konto wartości rzeczowych. To może być dla Ciebie alternatywa. Ciao. Andreas

Napisany przez Dasdi1970
Jeśli chodzi o aktywa rzeczowe, poleciłbym inwestycję w fundusze private equity. Należy jedynie zadbać o szerokie rozproszenie w ramach funduszu, aby zminimalizować potencjalne ryzyko. Proszę napisać, jeśli są państwo zainteresowani bardziej szczegółowymi informacjami.

Napisany przez ProperSoul
Cześć Lothar, lepiej trzymać się z dala od funduszy itp. Zamiast tego, lepiej zainwestować w nieruchomości lub złoto/srebro/palad. Według mnie to najbezpieczniejsza opcja. Możesz np. spojrzeć tutaj: Złote sztabki, Zakup złota, Krugerrand, Monety złote, Monety srebrne, Handel monetami, Skup złota, Szlach.... Pozdrawiam

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata