Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy za pośrednictwem banku DSL.

Napisany przez xxrolandxx
Cześć wszystkim, jesteśmy trochę niecierpliwi. Znaleźliśmy Dom, który chcemy kupić, podpisaliśmy w sobotę, 15.02.2020 r., wniosek u doradcy finansowego - jeden dla banku dsl, drugi dla Hanseatic na kredyt pomocniczy. Wszystkie dokumenty były kompletnie, nasz doradca finansowy teraz złożył wszystko, nie wiemy, czy online czy pocztą, otrzymał od nas wszystko w formacie PDF. Zgodnie z informacjami z Biura Informacji Kredytowej, już zostało sprawdzone. Raz warunki kredytu dsl bank, raz Hanseatic. Dzisiaj, 21.02.20, po zapytaniu o stan rzeczy, otrzymałem odpowiedź od doradcy: Obiekt jest jeszcze oceniany, jak tylko otrzyma informację zwrotną, się odezwie. Teraz zastanawiamy się, czy bank nie odrzuci i nie powie, że Dom jest za drogi. Dom został zbudowany w 2004 roku, dobrze utrzymany, nie wymaga remontu, 450-metrowa działka, 110 metrów powierzchni mieszkalnej, garaż, ocieplony stelaż dachu, certyfikat energetyczny C, okna z roletami. Cena 298 000 została podana przez pośrednika nieruchomości Sparkasse. Co myślicie, czy to jest warte tych pieniędzy, czy Sparkasse oznaczyła to za drogo. Jesteśmy teraz trochę niecierpliwi, czy się uda czy nie.

Napisany przez NaTwoim13
Otóż, należałoby założyć, że Twój doradca finansowy dokładnie oszacował nieruchomość z góry oraz dlatego też wybrał dla Ciebie DSL Bank - doskonałego partnera bankowego. Jeśli odpowiesz na następujące pytania (chętnie drogą mailową), mogę dla Ciebie ocenić wartość zastawu - która będzie decydująca, ponieważ nie masz lub masz bardzo niewielki kapitał własny - w postaci darmowej ekspertyzy wartości. Powierzchnia działki? Powierzchnia mieszkalna? Adres? Ile kondygnacji, czy na 1 lub 1 1/2 kondygnacji poddasze jest wykończone? Piwnica? Garaż? Stan domu określony jako zły | średni | dobry | bardzo dobry? Ile planujesz pożyczyć i jakie są elementy finansowania (HB i DSL Bank) pod względem kwoty? W ciągu 5 dni roboczych - otrzymanie 17.2. - dzisiaj 21.2. - należy również oszacować wartość nieruchomości. W Berlinie odbywa się to w dniu otrzymania!! W której placówce DSL Bank zostało złożone wniosek kredytowy?

Napisany przez NaTwoim13
Jesus pisze: Po prostu poczekaj. Mało lub żadnych własnych środków z powodu Hanseatic Bank. Provisionskoffer już się toczy. Ja bym poczekał i nie szukał innych opcji. Tylko niszczysz swoją historię kredytową w Biurze Informacji Kredytowej. Nie wiem też, dlaczego opinia w wiadomości prywatnej miałaby być ważna. Dokumenty są w banku i są sprawdzane. To jest to, co się liczy.
Znowu więcej błędów niż wartości dodanej! 1) kredyt Hanseatic Bank nie ma wpływu na wyższą prowizję! 2) kredyt Hanseatic Bank może skutkować niższym oprocentowaniem przy wysokich kwotach kredytu 3) Zapytanie o warunki kredytowe jest neutralne dla Biura Informacji Kredytowej! Twierdzenie, że kolejne zapytania, których nie było, niszczą historię kredytową, świadczy o braku wiedzy na temat i niewielkiej wartości komentarzy dla konsumentów! 4) Co sądzicie, czy to jest warte tego, czy Sparkasse ustawiła to zbyt drogo. Aby móc odpowiedzieć na to konkretne pytanie, potrzebne są informacje, takie jak adres, którego tu naprawdę nie trzeba podawać, myślę, że PN jest na to doskonałe 5) Aktualnie tylko jedno oddział banku DSL Bank ma czas oczekiwania dłuższy niż 5 dni roboczych, zwłaszcza po otrzymaniu dokumentów, które są sprawdzane, a wartość jest ustalana jako pierwsza. Ponieważ minęło już 5 dni roboczych, a dokumenty mogą być przesłane do systemu w tym samym dniu, zaczyna się rodzić uzasadnione obawy, ponieważ ocena powinna już dawno zostać wykonana.

Napisany przez xxrolandxx
Cześć Panie Buhmann Mail został wysłany

Napisany przez NaTwoim13
Jesus pisze: I już walizka z pieniędzmi zmierza do Brunszwiku
O wiele ważniejsze jest to, że US został pomocy w sobotę przez całą dobę. Jezus!! Już zniszczyłeś konto Pomocy i konto Boga, Powody są ci znane, możliwe do sprawdzenia oraz zrozumienia. To jest forum finansowe, z obszarem poświęconym finansowaniu! Twoje konto Jezusa jest na warunkowym zawieszeniu, jeśli będziesz przestrzegał zasady, nie będziesz szargał i nie irytował, oraz nie będziesz nadużywać forum do wyżywiania się swoją chorobą, to zostanie zachowane. Jeśli ci się nie uda i będziesz kontynuował tam, gdzie skończyłeś, zdarzy się to samo z twoim kontem! Jeszcze jedno, mam dość ciebie, zwłaszcza w dzisiejszych czasach społecznych, pozostała ci jeszcze ohydna oszczerstwa, które pozwolą każdemu namierzyć cię i postawić Cię przed sądem! Więc myślisz, że możesz tu dalej grać Zampano i przede wszystkim mnie denerwować, a do tego każdorazowo pokazywać twoje oblicze za pomocą nowych kont, to wyciągam atut! Weź mnie za słowo, skończ z twoim zachowaniem i ignoranckim stylem!

Napisany przez Tomek0815
Jesus pisze: I już walizka z pieniędzmi jedzie do Brunszwiku
dlaczego też nie? Ten, kto pracuje/pośredniczy, powinien otrzymać za to wynagrodzenie/procent.

Napisany przez finanzierung
Tomek0815 pisze: dlaczego nie? Ten, kto pracuje/pomaga w pośrednictwie, powinien także otrzymać swoje wynagrodzenie/procent.
No cóż, czy zawsze trzeba oczerniać innych ludzi? Noelmaxim ciągle podkreśla, że jest Jedynym i Najlepszym Pośrednikiem i że wszyscy inni robią tylko kuku...….

Napisany przez NaTwoim13
Finansowanie, o kim mówisz z innymi? Tutaj są ci, którzy nie tylko są źli, ale którzy przede wszystkim zupełnie się tym nie przejmują! Czy nie zauważasz tego w ogóle, zwłaszcza że wszystko to już mieliśmy? Tak czy inaczej, zawsze staję po stronie tych, którzy szukają pomocy i rad. Tak jak zawsze, żadne z waszych pomysłów nie przekłada się na to, co udało mi się osiągnąć dla konsumentów. Czy w ogóle tego nie widzisz?? Tego zawodzenia, także twojego, nikt już nie chce czytać i słuchać, a niewłaściwe i nieistotne dla sprawy komentarze docierają ode mnie jedynie wtedy, gdy jestem znowu zdenerwowany tym, jak chcecie pogrążyć ludzi tutaj, bo to nie działa ze mną. Chętnie podam moje imię

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata