Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: szukam pożyczki lub kredytu???

Napisany przez ADMCI4
Cześć drodzy członkowie.... Szukam kredytu lub pożyczki.... Niestety nie wiem, jaka jest różnica między nimi!! Proszę, po prostu spróbujcie mi odpowiedzieć... ponieważ nie jestem zbyt dobry w tej dziedzinie!!! Nie wiem, czy w ogóle dostanę, ponieważ jestem jeszcze na okresie próbnym i mam tylko półroczną umowę.... dalsze zatrudnienie zależy od sytuacji gospodarczej!! Dzięki za wasze wysiłki

Napisany przez MThiemann
Cześć Eddy, to zależy od celu, jaki określisz dla twojego potrzebnego kapitału. Jeśli chodzi o kredyt budowlany na zakup nieruchomości, powinieneś zaplanować dłuższy kredyt z 1-2% spłaty. Ten kredyt zostałby zabezpieczony hipoteką na nieruchomości. Kupno samochodu lub inne prywatne zakupy zazwyczaj finansuje się poprzez kredyt ratalny lub prywatny kredyt. Oprocentowanie tutaj często jest wyższe niż w przypadku kredytu budowlanego, jednak ze względu na również wyższą spłatę, okres kredytowania jest znacznie krótszy (zazwyczaj 6-7 lat). kredyty ratalne zazwyczaj udzielane są bez żadnych zabezpieczeń. Jeśli jesteś wciąż na okresie próbnym, większość banków wymaga wcześniejszego zakończenia tego okresu, co musiałby potwierdzić twój pracodawca. Warunkiem nie stanowi terminowa umowa o pracę, jeśli pracujesz w branży, w której zatrudnienie na czas określony jest powszechne (np. lekarze w klinikach). Banki w takich przypadkach zakładają, że umowa o pracę zostanie zazwyczaj przedłużona. Aby się upewnić, warto również poprosić pracodawcę o takie pisemne potwierdzenie, aby mieć większą pewność co do planowania. Pozdrowienia, M. Thiemann

Napisany przez ADMCI4
Dziękuję, to brzmi dobrze..... Mam w planach kredyt na auto i mniejsze zakupy. Ponieważ mam córkę, chcę bezpiecznego samochodu, który posłuży jeszcze przez kilka lat!! Więc używany od dealera z gwarancją... trochę droższy... niż coś ze skomplikowanymi poprawkami!! A także zakup mebli i sprzętów elektrycznych. Niestety, w mojej branży nie jest zbyt powszechne przyznawanie tylko półrocznych umów. To ze względu na kryzys gospodarczy! Ale mam 23 lata, jeśli nie będzie kontynuacji, będę szukać pracy gdzie indziej. Dziękuję bardzo

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata