Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy w Berlinie zrealizowane - Schufa podniosła stopy procentowe

Napisany przez berline
Witaj, wszystkim razem, zarejestrowałem się tutaj nowy, ponieważ tutaj już zostało rozwiązanych kilka podobnych przypadków. Znaleźliśmy bardzo ładną nieruchomość i chcielibyśmy ją nabyć, zarezerwowaliśmy ją również kosztem. Otrzymujemy doradztwo od DR Klein, ale nie jestem do końca przekonany, ponieważ bardziej polega to na wpisywaniu danych niż na faktycznej ocenie modeli finansowania. Informacje o domu: 14085 Berlin Dom jednorodzinny Nowe budownictwo - KFW Całkowita powierzchnia 192 mkw Działka ok. 480 mkw Cena 799.900,-- euro O nas: Oboje mamy stałe umowy o pracę Dochód gospodarstwa domowego 7.100 netto plus premia (18.000 - 30.000 EUR rocznie przy wypłacie co 2 miesiące) mojego (męża) Aktualny czynsz wynosi 2020 euro (zostanie zlikwidowany przy zakupie) Wkład własny, który chcemy wnosić, to 100.000 - 120.000 EUR (dostępne około 160.000) Teraz wyzwanie w obecnej fazie. Wykres w Schufie z maja 2017 roku został oznaczony jako zakończony, a został wniesiony w 2011 roku. Ta sprawa jest teraz bardzo uciążliwa. Niestety bardzo trudno to wyjaśnić. Kwestia ta dotyczyła mojego starego adresu, a poczta tam została zatrzymana lub na początku 2017 roku odkryłem ten wpis w mojej Schufie i od razu go opłaciłem. Wtedy było jeszcze otwartych 259 euro. Do tego momentu nie wiedziałem o żądaniu zapłaty ani o tytule. Nie ma innych wpisów oprócz dostawcy prądu, mojego telefonu komórkowego i mojego bieżącego kredytu samochodowego (20.000 EUR) Wynik bazowy wynosi 92,06% i wynik branżowy (żądany) dla banków to G Zapytanie o warunki w ING (0,81 nominalne na 10 lat + KFW 120.000) zostało odrzucone, więc doradca zmienił na alternatywę. Deutsche Bank z wyższymi oprocentowaniem (1,11% + 0,75% KFW stopa mieszana 1,06%) Jest to oczywiście znacznie więcej niż w ING. Wczoraj rozmawiałem również z moim bankiem domowym (Commerzbank), którzy teraz chcą sprawdzić tę sprawę i doradzić mi, czy będzie to możliwe z nimi lub ich bankami partnerskimi. Jakie są doświadczenia ekspertów tutaj? Niestety mogę trzymać Dom tylko do 10.04.2020 (+ maksymalnie tydzień) rezerwację i nie mogę jej zatrzymać do końca maja... Czy będziemy musieli ponieść znaczne dodatkowe koszty? Jednocześnie napisałem również do Schufy, z wnioskiem o indywidualną ocenę. (Wiem, małe szanse na powodzenie) Dzięki Wam!

Re: Finansowanie budowy w Berlinie zrealizowane - Schufa podniosła stopy procentowe

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Berline, jak są rozłożone dochody? Czy uwzględniłeś również krajowe fundusze pomocowe Inwestycyjnego Banku Berlina? Czy doradca wiedział o tym wpisie i mimo to złożył wniosek w ING?

Napisany przez berline
noelmaxim pisze: Cześć Berline, jak dochody są rozkładane? Czy uwzględniliście środki krajowe Inwestycyjnego Banku Berlińskiego? Czy doradca wiedział o wpisie i mimo to złożył wniosek w ING?
Cześć, Dochody są rozdzielone następująco: 5800 euro mąż (ja) 1220 euro żona (20 godzin) 204 euro zasiłek rodzinny Bonus jest zmienny, jak wyżej wspomniano, i nie jest uwzględniony w moich obliczeniach. - Bank Inwestycyjny nie został wspomniany. - Dotychczas złożył tylko zapytanie o warunki w ING. Nic więcej.

Napisany przez NaTwoim13
Czy zgodzili się państwo jedynie z Panią lub swoją żoną i dopiero potem dowiedzieli się o negatywnym wpisie?

Napisany przez NaTwoim13
Rejestr Schufa dotyczy głównego zarabiającego, tak mi się wydaje. Czy możesz bliżej oszacować koszty? Cena zakupu? Koszty dodatkowe (podatek od nabycia nieruchomości, notariusz, księga wieczysta, pośrednik)? Inne koszty? Wymagane finansowanie?

Napisany przez berline
Dokładnie, wpis w SCHUFA dotyczy mnie (głównego żywiciela), ING z moją żoną, przy czym w jej przypadku nie przeprowadzono żadnych zapytań, ale dane zostały wprowadzone.

Napisany przez berline
O negatywnym wpisie wiedziałem wcześniej i otwarcie się tym zajmowałem. Mam też dostępne aktualne informacje, w tym wyniki branżowe.

Napisany przez NaTwoim13
Czy doradcy był znany ten wpis i mimo tego zapytał w ING??

Napisany przez berline
Tak, zapytanie o warunki. ING-DiBa AG Pytanie zwrotne Zapytanie dotyczące warunków kredytu hipotecznego Numer konta Data zapytania 26.02.2020

Napisany przez berline
[QUOTE=noelmaxim;184797]Rejestr Schufa dotyczy głównego zarabiającego, tak mi się wydaje. Czy możesz bliżej oszacować koszty? Cena zakupu = 799.900 Koszty dodatkowe przy nabyciu: 64.000 (podatek od nabycia nieruchomości, notariusz, księga wieczysta) Potrzebne finansowanie 745.000 Potrzeby mogą się różnić, ponieważ chcemy wprowadzić od 100.000 do 120.000 przed kosztami dodatkowymi.

Napisany przez NaTwoim13
berline pisze: Tak, zapytanie o warunki. ING-DiBa AG Zapytanie zwrotne Zapytanie o warunki kredytu hipotecznego Numer konta Data zapytania 26.02.2020
Ojej, to wymaga kary Skąd oni wzięli pośrednika??

Napisany przez berline
noelmaxim pisze: Auć, to wymaga ukarania Skąd masz pośrednika??
Wszystko to powyżej. Ale to mi w niczym nie pomaga. Pytam o Twoje doświadczenia. Mamy oprócz kredytu KFW. Teraz 1,11 na 10 lat i 1,4 na 4 lata przez Deutsche Bank w okolicy. ING i inne wydają się wykluczone z powodu warunków

Napisany przez 6Bankkaufmann
@berline, skąd masz warunki niemieckiego? Bezpośrednio od Deutsche Bank po zapytaniu w Schufa czy poprzez pośrednika?

Napisany przez berline
@berline, skąd masz warunki niemieckiego? Bezpośrednio od Deutschen Bank po zapytaniu w Schufa czy za pośrednictwem pośrednika? Przed zapytaniem w Schufa za pośrednictwem pośrednika. Była tylko rozmowa/ wymiana informacji między pośrednikiem a Deutschen Bank. Nie jestem pewien co do porady i naturalnie chcę uniknąć zbyt wielu zapytań... Możliwe, że moje główne bank poinformuje mnie najwcześniej jutro, czy udzielą mi finansowania.

Napisany przez NaTwoim13
berline pisze: Wszystko podane powyżej. Ale to mi nie pomaga. Pytam o doświadczenia. Mamy obok kredytu KFW. Teraz 1,11 na 10 lat i 1,4 na 4 lata przez Deutsche Bank w grze. ING i inne są wykluczone z powodu warunków.
Dlaczego 4 lata? Nie znam żadnego oddziału Deutsche Bank w Niemczech, który finansowałby negatywną historię kredytową! Żaden! Prawie żadnego banku nie zezwoli na ten wniosek z powodu negatywnej historii kredytowej i polecam skorzystać z pomocy profesjonalisty, a nie kogoś, kto składa go w DiBa i w DB i myśli, że ćwiczy lub bezcelowo marnuje czas, czekając z nadzieją na werdykt.

Napisany przez NaTwoim13
berline pisze: Przed zapytaniem do Schufy przez pośrednika. Była tylko jedna rozmowa telefoniczna/wymiana informacji między pośrednikiem a Deutsche Bank. Nie jestem pewny co do porady i oczywiście chciałbym uniknąć zbyt wielu zapytań... Moje główne konto bankowe prawdopodobnie da mi odpowiedź najwcześniej w poniedziałek, jeśli będzie finansować mnie.
Commerzbank również nie będzie chciała towarzyszyć w tym przedsięwzięciu, technicznie niemożliwe w koncernie. Pojawia się czerwony ekran i nie można kontynuować przetwarzania. Istnieje mała szansa, ponieważ są już tam klientem, ale muszą się wydarzyć bardzo, bardzo wiele rzeczy, jeśli się mylę, zwłaszcza że już tam siedziałem przez wiele lat i tam się uczyłem

Napisany przez NaTwoim13
Bankkaufmann pisze: @berline, gdzie zdobyłeś warunki od Niemców? Bezpośrednio od Deutsche Bank po zapytaniu w Schufa czy przez pośrednika?
Co to za pytanie, nie mogło być po zapytaniu w Schufa, bo wtedy już wiedziałby, że tam nie przejdzie! I nie rozumiem tego pośrednika, zupełnie nie!

Napisany przez berline
Commerzbank również nie chce uczestniczyć w tym przedsięwzięciu, ponieważ technicznie w koncernie nie jest to możliwe. Pojawia się czerwony ekran i nie można kontynuować przetwarzania. Istnieje niewielka szansa, ponieważ już jesteś klientem tam, ale wiele rzeczy musiałoby się zbiec, jeśli się nie mylę, szczególnie że tam pracowałem i uczyłem się przez wiele lat. Tak też myślałem. doradca, zastępca kierownika oddziału, zauważył, że jest to zasadniczo problem, ale że mimo to mogłoby to być możliwe, i zajmie się tym. W przeciwnym razie nie rozumiem, dlaczego się zaangażował, jeśli nie widzi żadnej możliwości. Jestem w banku od około 2010 roku i powinni mieć dobrą wiedzę na temat moich finansów.

Napisany przez berline
noelmaxim pisze: dlaczego 4 lat? Nie znam żadnego oddziału Deutsche Bank w Niemczech, który finansuje negatywną Schufę! Żaden! Prawie żadne instytucje bankowe nie zezwolą na składanie takiego wniosku, ponieważ zostanie on odrzucony z powodu negatywnej Schufy. Zalecam szukać pomocy u profesjonalisty, a nie u kogoś, kto składa dokumenty w DiBa i DB, myśląc, że ćwiczy lub marnuje czas, czekając z nadzieją na decyzję.
4 lata to literówka. Powinno być 15 lat. Pytanie brzmi, kto jest profesjonalistą, a kto nie?

Napisany przez 6Bankkaufmann
@berline Bank domowa (Coba) nie robi tego, podobnie jak DIBA albo DB. Z drugiej strony 92% wynik też nie jest zły.

Napisany przez NaTwoim13
berline pisze: Tak myślałem również. doradca, zastępca kierownika oddziału, zauważył, że to w zasadzie problem, ale możliwe, że mimo to może to być możliwe i że się tym zajmie. Nie rozumiem zaangażowania, jeśli nie widzi szans. Jestem w banku od około 2010 roku, a oni powinni mieć dobre zrozumienie moich finansów.
Życzę im tego, naprawdę i czasem wiewiórka jest diabłem Ale zasada wygląda zupełnie inaczej, polega na skoncentrowaniu się na bankach, które akceptują tę grupę docelową ze względu na swoje kryteria wyboru.

Napisany przez NaTwoim13
@berlin Bank domowa (Coba) tego nie robi, podobnie jak DIBA ani DB. 92% wynik z drugiej strony też nie jest zły. CoBa ma szansę!

Napisany przez finanzierung
berline pisze: 4 lata to byl blad w pisowni. Powinno byc 15 lat. Pytanie brzmi, kto jest profesjonalista, a kto nie?
Ale serio, czy nie zauważasz, jak tu ktos tak sie usilnie usiluje podlizac?? Noelmaxim jest tutaj zdecydowanie PROfesjonalista, przeciez juz pokrytykowal waszych obecnych partnerow bez liku, czemu chyba ??? Bo ma potrzebe zdobywania klientow w ten sposob...….

Napisany przez NaTwoim13
Finansowanie, czy chcemy paplać i sprzeczać się czy też pomóc faktami? Co do tego, CoBa ma jeszcze szansę, dobrze?

Napisany przez NaTwoim13
Ponadto żaden z Twoich wpisów - od lat - nie powstrzymał konsumentów przed skorzystaniem z mojej pomocy. Czas, żebyś również Ty wniósł sensowny i pomocny wkład, zamiast znowu martwić się mną, co jest zupełnie zbędne, ponieważ konsumenci wiedzą, co robić.

Napisany przez NaTwoim13
Finansowanie, czyli Berlin i wiele innych TE jest głupie, ok. Czy coś jeszcze mądrego? Coś sensownego, pomocnego czy rozwijającego?

Kto daje się złapać przez takiego nachalnego sprzedawcę typu Ty, ten nie ma już ratunku. Kiedy sprzedawcy widzą tylko szansę na biznes poprzez ciągłe czarowanie swoimi konkurentami, to świadczy wszystko o tych sprzedawcach, gdy co drugi post zaczyna się od Doświadczony pośrednik... bla bla bla, to wiecie, jakie to dziecko...

Napisany przez berline
finanzierung pisze: Szczerze mówiąc, czy nie zauważasz, że ktoś tu się do kogoś tak łasi ?? Noelmaxim jest tutaj jednoznacznie PROFESJONALISTĄ, przecież skrytykował już Twoich obecnych partnerów w nieskończoność, dlaczego zresztą ??? Bo ma potrzebę zdobywania klientów w ten sposób...….
Cześć, moje pytanie, kto jest profesjonalistą, a kto nie, nie dotyczył Pana Buhmanna, lecz był skierowany przeciwko mojemu obecnemu doradcy, który tutaj nie jest aktywny, tak sądzę. Dotychczas tylko nieliczni odnieśli się do mojego postu tutaj i zgłosili pytania dotyczące sytuacji wyjściowej oraz przynieśli ewentualne podejścia/myśli. Nie nazwałbym tego łaskotaniem po brzuchu. Dotychczas tylko mój obecny doradca był krytykowany, ale również tylko ze względu na swoje działania. Już na początku wyraziłem wątpliwości co do tego postępowania. Cóż, jeśli ktoś się angażuje i nawiązuje kontakt, to w porządku, istnieje wiele sposobów generowania potencjalnych klientów, a to jest jeden z kanałów. Moim zdaniem wszystko jest zgodne z zasadami. To kwestia podejścia. No więc, dużo już napisałem, jestem tutaj po to, aby omówić doświadczenia i rozwiązania, jeśli później inna osoba przeczyta ten i wiele innych postów, to chociaż trochę jej pomoże. Podsumowanie mojej procedury postępowania mogę później chętnie podzielić się tutaj.

Napisany przez NaTwoim13
Finansowanie, tak przeczytałeś, doświadczone, sprawiedliwe, kompetentne i ludzkie! Profesjonalista! Piękne jest to, że różni konsumenci oceniają to, co jest napisane, wypowiedziane, opracowane i wykonane, indywidualnie dla siebie. W ogóle nie wiem, z jakiej motywacji obrażasz tutaj konsumentów, i odmawiasz im pomocy, lub uważasz, że już wszystko mają za sobą i nie ma sensu ich dalej pomagać, zwłaszcza że nie jesteś w stanie ocenić indywidualnie, kim i kim jestem !! Znasz moją duchową matkę od lat i wiesz co? Chętnie nadal pomagam, nadal jestem profesjonalistą, nadal chętnie służę 24 godziny na dobę, a co więcej, nadal na tym zyskuję Nic nie zmieniasz swoimi aroganckimi, niemile widzianymi, niezapytanymi, nietrafionymi górnolotnymi irytującymi przelewami myśli!

Nie dostrzegasz już, o co chodzi !! Chodzi o tę nieznośną próbę przekonania potencjalnych klientów, to Kompetentny pośrednik (czyli ja, NOELMAXIM, Forenking, Influencer internetowy, Najlepszy z najlepszych) może to zrobić o wiele lepiej niż wasi zwykli doradcy...… To nieznośne schlebianie się, żeby w ogóle dotrzeć do klientów...…. Człowiek może się tylko za kogoś wstydzić......

Napisany przez NaTwoim13
finanzierung pisze: Nie dojść już do sedna sprawy !! Chodzi o te nie do zniesienia docieranie do potencjalnych klientów, to Kompetentny pośrednik (czyli ja, NOELMAXIM, Forenking, Influencer internetowy, The best of the Best) potrafi to zrobić o wiele lepiej niż wasi doradcy 08/15...…To nie do wytrzymania schlebianie sobie, aby w ogóle dotrzeć do klientów...… Można się tylko za kogoś obcy wstydzić......
Pozwól po prostu decydować konsumentowi, temu odpowiedzialnemu za wątek, poszukującemu pomocy albo po prostu nie czytaj moich postów To nie działa, co nie? Dziwne Lepiej jeszcze, zajrzyj do mnie do biura, zobacz, jak pracuję A jeśli chcesz być wielkim graczem, przeczytaj opinie, zobacz, ile razy konsument napisał coś negatywnego w ciągu 10 lat (nie jeden!!!!!). No cóż, na koniec, nie ma co się dziwić, że kredyty klientów - piszę to z pełnym przekonaniem i doświadczeniem - znalazły się także u mnie na biurku

Napisany przez berline
Cześć wszystkim, chciałem tylko szybko zaktualizować was o przebiegu mojego ostatniego i tego tygodnia oraz o wszystkim, co się wydarzyło. Po napisaniu tego postu dostałem kilka odpowiedzi i pytań dotyczących mojej sprawy. Między innymi skontaktowałem się również z Panem Buhmannem, który się postarał i podał mi dodatkowe informacje oraz możliwe następne kroki. Banki z Berlina zaproponowały oferty, ale wszystkie z okresem kredytowania przekraczającym 10 lat i oprocentowaniem powyżej 1%. Ja i moja żona zdecydowaliśmy się odrzucić oferty z zbyt wysokim oprocentowaniem, ponieważ wolelibyśmy szukać dłużej, niż zbędnie płacić za kredyt, który można uniknąć. W tym tygodniu otrzymałem kilka akceptacji! Jedna z nich była od mojego banku, ale z obecnie najgorszymi warunkami, co raczej wynikało z osoby obsługującej. Jutro dostanę więcej informacji. Najlepsza oferta wynosiła dotychczas 0,84% na 10 lat od lokalnego banku. Wszystko to mimo zapisanego wpisu do Schufy, który zostanie usunięty za 2 miesiące, ale przy bardzo dobrych warunkach. Około tygodnia i pół temu napisałem również do Schufy, prosząc o indywidualne sprawdzenie. Potem regularnie dzwoniłem, pytając o postęp prac. Dziś chciałem zrobić aktualny zrzut ekranu i oto... wpis w Schufie zniknął, a wynik punktacji wynosi prawie 99% (98,89%). To też odpowiedź. Zadzwoniłem od razu do mojego nowego finansisty (poleconego przez przyjaciela!) i właśnie podpisałem ofertę, która jest naprawdę bardzo dobra: 0,65% na 20 lat + KfW55 na 120 000 na 10 lat. Teraz mamy nadzieję na szybką obróbkę. Życzę wam miłego weekendu

Napisany przez NaTwoim13
berline pisze: Witajcie wszyscy, chciałbym wam krótko zaktualizować, jak minął mój ostatni tydzień oraz obecny i co się wszystko wydarzyło. Po opublikowaniu tego postu, otrzymałem kilka odpowiedzi i pytań dotyczących mojej sprawy. M.in. skontaktowałem się z panem Buhmannem, który był pomocny i dostarczył mi dodatkowych informacji oraz możliwe następne kroki. Potencjalne oferty były dostępne w bankach w Berlinie, ale wszystkie miały okres kredytowania wynoszący 10 lat i oprocentowanie od 1,xx%. Ja i moja żona postanowiliśmy zrezygnować z przesadnie wysokich odsetek, gdyż wolelibyśmy szukać dłużej, niż płacić zbyt wiele za unikniony kredyt. W tym tygodniu otrzymałem kilka pozytywnych odpowiedzi! Jedna z nich była od mojego banku, ale warunki były aktualnie najgorsze, co wynikało raczej z osoby, która tę sprawę zarządzała zastępczo. W środę otrzymam więcej informacji. Najlepsza oferta do wczoraj wynosiła 0,84% na 10 lat w lokalnym banku. Wszystko to przy zarejestrowanym wpisie w bazie dłużników, który zostanie usunięty za 2 miesiące. Ale warunki były bardzo korzystne. Około 1,5 tygodnia temu zarejestrowałem się również w bazie dłużników wraz z wnioskiem o indywidualną weryfikację. Następnie regularnie dzwoniłem i pytałem o postępy. Dzisiaj chciałem zrobić aktualny zrzut ekranu i o zgrozo... Wpis w bazie uległ usunięciu, a wynik mojej oceny kredytowej wyniósł prawie 99% (98,89%). To również jest odpowiedź Natychmiast skontaktowałem się z moim nowym finansistą (!Poleconym przez przyjaciela!) i podpisaliśmy niedawno ofertę, która jest naprawdę bardzo korzystna. 0,65% na 20 lat + KFW55 120 000 na 10 lat. Teraz mamy nadzieję na szybką realizację. Życzę Wam miłego weekendu
Bardzo się cieszę, gratulacje. Jeśli już wspomniano o naszym kontakcie, chciałbym dokonać poprawki, której proszę o potwierdzenie. W piątek późnym popołudniem wspomniałem, że ze względu na negatywną ocenę w bazie dłużników muszę prowadzić indywidualne rozmowy z bankami, aby uzyskać oprocentowanie poniżej 1%, co z kolei pozwoliłoby na zaproponowanie czegoś trwałego, co można by oczekiwać od doświadczonego pośrednika finansowego. Jednak do tego nie doszło, ponieważ w niedzielę zrezygnowali Państwo z wniosku, nie poznając oprocentowania ani wyników rozmów, które oczywiście nie zostały przeprowadzone. Ponadto powiedziałem Państwu, że z negatywną oceną w bazie dłużników, Coba, Wasz bank, musi być pierwszym punktem kontaktu. Ta deklaracja Potencjalne oferty były dostępne w bankach w Berlinie ale wszystkie miały okres kredytowy wynoszący 10 lat i oprocentowanie od 1,xx%. były ofertami z negatywną oceną w bazie dłużników. Ofert z oceną poprawioną w bazie dłużników nigdy nie zapytaliście o mnie, a ja nie otrzymałem od Was żadnych ofert.

Napisany przez NaTwoim13
Z czyszczoną historią kredytową zaproponowałbym Państwu tę ofertę Mittelbrandenburgische Sparkasse: 743.892,00 € / na 10 lat / nominalnie 0,58% / efektywnie 0,60% / rata odsetkowa i kapitałowa 1.599,37 € / spłata kapitału 2% / opcja dodatkowej spłaty 5,00% okres bezprowizyjny 12 miesięcy Zatem świetnie w oknie celowym. Jeśli jest zapytanie o jabłko, nie powinienem oferować gruszki

Napisany przez berline
Tak, pisali, że oprocentowanie powinno wynosić 1%! Niemiecki Mittelbrandenburgische nie poszedłby chyba dalej, gdyby nie było Schufy. Takie zapytanie zostało również wcześniej wysłane.

Napisany przez berline
noelmaxim pisze: Z czystym BIK mógłbym zaoferować Państwu tę ofertę Mittelbrandenburgische Sparkasse: 743,892,00 € / 10 lat na stałe / nominalnie 0,58% / efektywnie 0,60% / opłata odsetkowa i kapitałowa 1,599,37 € / spłata kapitału 2% / opcja dodatkowej spłaty 5,00% BZ wolny okres 12 miesięcy Więc to jest świetne w zakresie mojego celu. Jeśli ktoś pyta o jabłko, nie powinienem oferować gruszki
Zawsze zakładaliśmy okresy spłaty na 10 lat i 15 lat, tylko nasz finansista postąpił inaczej i doszliśmy do warunków dotyczących spłaty w 20 latach. Co dla nas jest oczywiście świetne! Dziękujemy wszystkim i miłego weekendu.

Napisany przez NaTwoim13
Och, na 20 lat stały?? Jaki to bank ma być? Nie potrafię zrozumieć, skąd się wzięły te warunki lub jak je odzwierciedlić!

Napisany przez NaTwoim13
Nom. 0,69 %, eff. 0,71 % na 20 lat stałe w HypoVereinsbank Region Ost. Co mnie dziwi, czy wasz nowy pośrednik finansowy pracuje bez wynagrodzenia??

Napisany przez berline
noelmaxim pisze: Ach, dla 20 lat stałych?? Jaki bank to być może? Nie potrafię wyjaśnić, skąd pochodzi ta warunki, ani jak ją obrazować!
Mam to dziś otrzymał i podpisał.

Napisany przez berline
noelmaxim pisze: Nom. 0,69 %, eff. 0,71 % na stałe na 20 lat w HypoVereinsbank Region Ost. Co mnie dziwi, czy wasz nowy pośrednik finansowy pracuje bez wynagrodzenia??
To nie jest część mojej odpowiedzialności, to musi wiedzieć finansista, jak na tym zarabia. Stoimy na 0,65% plus KFW55 (120K).

Napisany przez NaTwoim13
No cóż, o ile mogę to zrozumieć, złożyli jedynie wniosek o finansowanie. Nie powinno być problemem podanie nazwy banku, w którym teraz za pośrednictwem pośrednika złożyli wniosek o wymienione warunki na 20 lat.

Napisany przez berline
noelmaxim pisze: No cóż, o ile mogę to ogarnąć, złożyli tylko wniosek o finansowanie. Nie powinno być problemem podanie nazwy banku, w którym teraz za pośrednictwem pośrednika złożyli wniosek o wymienione warunki na 20 lat.
Zgadza się, Nie chciałem teraz rozpoczynać dyskusji. Nie mogę też zamknąć wątku, ponieważ sprawa jest zamknięta. Ale tak, złożyliśmy wniosek i odbyła się równoczesna komunikacja z bankiem. Gdy wszystko zostanie załatwione, chętnie ujawnię więcej szczegółów.

Napisany przez NaTwoim13
Myślę, że dla innych konsumentów jest ważne dowiedzieć się, gdzie można uzyskać te świetne warunki dla 94% zwrotu. Forum - w którym również szukaliście pomocy - opiera się na wzajemnej pomocy, wymianie doświadczeń i dyskusji, ale także na wiarygodnych i trwałych informacjach. Nie rozumiem dlaczego anonimowy uczestnik, który ubiega się o kredyt, nie może podać nazwy banku, który oferuje mu warunki, które wydają się dla mnie nierealne. Jest to trudne do zrozumienia, szczególnie dlatego, że warunki muszą zawierać wynagrodzenie oferującej osobie, co dodatkowo pogłębia nierealność warunków.

Napisany przez berline
noelmaxim pisze: Uważam, że dla innych konsumentów jest istotne, aby dowiedzieć się, gdzie można uzyskać te wspaniałe warunki wypłaty w wysokości 94%. Forum, w którym również szukali pomocy, opiera się na wzajemnej pomocy, wymianie doświadczeń i dyskusji, ale również na rzetelnych i trwałych informacjach. Nie rozumiem, dlaczego anonimowy uczestnik, który pisze już przy ubieganiu się o kredyt, nie poda nazwy banku, który oferuje mu warunki, które wydają mi się nierzeczywiste. Trudno zrozumieć też, dlaczego w warunkach, które wydają się nierzeczywiste, musi być uwzględnione również wynagrodzenie oferującej osoby, powinno być.
Jak już wcześniej wspominałem, nie chcę otwierać dalszej dyskusji. Inni mogą śmiało do mnie napisać, a ja przekażę kontakt dalej. Ale o to nie chodzi! Co do anonimowości, to ja nią nie jestem, ponieważ znasz moje dane. A aktualnie, z powodu koronawirusa istnieje tak czy inaczej wiele niepewności, więc warunki w przyszłym tygodniu mogą być inne, czy lepsze, czy gorsze, będą wiedzieli eksperci. Dlatego nasze informacje mogą niewiele znaczyć. Dlaczego nie udostępniam szczegółów? Bardzo prosto, ja raczej unikam konfliktów i chętnie przekazuję dokładne informacje, gdy wszystko jest załatwione. Dlatego nastąpiła aktualizacja mojego wątku (Podniesione warunki przez Schufa). Osoby poszukujące pomocy trafią tutaj i z pewnością nabiorą motywacji, aby również napisać do Schufa, prawdopodobnie jeśli warunki będą podobne do moich. W sieci jest niewiele przydatnych informacji, niestety także na tym forum, wiele dygresji, które sprawiają, że czytanie staje się zbędnie trudne. Moje pismo do Schufa (z treścią) mogę również udostępnić na życzenie, wystarczy napisać prywatną wiadomość, jeśli ktoś jest w tej samej sytuacji. A w tym wątku chodziło o Schufa i podniesione warunki, a nie o ogólne warunki kredytu. Na tym forum jest wystarczająco innych rozmów na ten temat. Nie rozumiem, dlaczego tak bardzo wątpisz w warunki? Po co miałbym teraz rozpowszechniać nierzeczywiste rzeczy? Ta firma ma ogromne doświadczenie, a doradca jest odpowiednio dobry! Jak już wspomniałem, była to osobista rekomendacja i znalazłem wiele informacji w Google i innych platformach, które również zmotywowały mnie do dalszej współpracy z doradcą. Sam pracuję w sprzedaży i jeśli moje przeczucia nie są dobre, szukam innych rozwiązań lub poszukuję różnych źródeł/doświadczeń, które ewentualnie mnie przekonają. Inny, kompetentny i doświadczony doradca, uzyskał warunki i można to zaakceptować! Nie wiem, czy grają rolę warunki w południe czy późnym wieczorem, ale i tak zaprezentowali Państwo podobną dobrą ofertę tutaj. Ja bym się na tym skończył i nie kontynuował dyskusji. Niewiele to wnosi dla konsumenta! Chętnie będę informował społeczność o postępach, gdy już będziemy mieć przyjęte zobowiązania i umowy za sobą. I każdemu powinno być jasne, że warunki zawsze mogą być różne. Życzę wszystkim udanego weekendu!

Napisany przez NaTwoim13
berline pisze: Jak już wcześniej napisałam, nie chcę kontynuować tej dyskusji. Inni mogą śmiało do mnie napisać, a ja przekażę kontakt. Ale o to nie chodzi! Jeśli chodzi o kwestię anonimowości, nie jestem anonimowa, ponieważ znasz moje dane. Obecnie z powodu pandemii koronawirusa panuje ogólnie dużo zamieszania, więc warunki w przyszłym tygodniu mogą być inne, lepsze lub gorsze, ostatecznie to eksperci to wiedzą. Dlatego nasze informacje mogą nie być bardzo przydatne. Dlaczego nie udostępniam szczegółów? Bardzo proste, jestem raczej typem osoby, która unika zbędnych konfliktów i chętnie udzielę dokładnych informacji, gdy wszystko będzie jasne. Dlatego też dokonałem aktualizacji mojego postu (Schufa zwiększyła warunki). Osoby szukające pomocy trafią tutaj i na pewno zmotywują się również napisaniem do Schufy, prawdopodobnie jeśli warunki będą podobne do moich. W sieci trudno znaleźć bardzo przydatne informacje, a niestety w tym forum widzę wiele tematów pobocznych, które tylko komplikują czytanie. Gdyby ktoś był w takiej samej sytuacji, chętnie podzielę się listem do Schufy (treść) - wystarczy napisać do mnie prywatną wiadomość, jeśli ktoś jest w podobnej sytuacji. W tym wątku chodziło o Schufę i zwiększone warunki, a nie o ogólne warunki kredytowe. Na ten temat jest wystarczająco innych rozmów tutaj. Nie rozumiem, dlaczego tak bardzo podważasz warunki? Po co miałbym teraz rozpowszechniać nierealistyczne rzeczy? Firma jest bardzo doświadczona, a doradca odpowiednio kompetentny! Jak już wspomniałem, to była prywatna rekomendacja i znajduje się wiele informacji w Google i innych platformach, które również zmotywowały mnie do dalszej współpracy z doradcą. Jestem także w sprzedaży i jeśli moje wrażenia nie są dobre, szukam innych rozwiązań lub źródeł/doświadczeń, które mogą mnie przekonać. Inny, kompetentny i doświadczony doradca uzyskał warunki i to można zaakceptować! Nie wiem, czy godziny popołudniowe i wieczorne mają znaczenie dla warunków, ale zaproponowali podobną dobrą ofertę. Warto dać temu spokój i nie prowadzić dalszych dyskusji. Niewiele to zyskuje dla konsumenta! Chętnie będę informować społeczność o postępach, gdy już uzyskamy potwierdzenia i dokonamy zawarcia umów. I każdemu powinno być jasne, że warunki zawsze mogą być różne. Życzę wszystkim udanego weekendu!
Nie mam złych intencji, wszystko ok Nie są dla mnie anonimowi, ale dla innych tak i oczywiście pozostaną nimi. Nie sugeruję, że to właśnie ty wymyśliłeś warunki, tylko je przekazujesz dalej. Jako doświadczony specjalista od finansowania nie mogę pojąć tych warunków, dlatego je podważam, nawet jeśli mogłem w pewnym zakresie generować te warunki w jednym banku (HypoVereinsbank Region Ost). Nie chodzi tu o to, że chciałbym je dalej przekazywać (bo nie ma w tym żadnej marży), chodzi o to, aby zrozumieć skąd pochodzą te warunki. Chcę to zrobić również po to, aby można było udostępnić te warunki (z niewielkim dodatkiem za wynagrodzenie) innym konsumentom i umożliwić im bezpośredni dostęp tutaj w sieci. Zaznaczam, że standardowe warunki na 20 lat przy 94% LTV nie mają nic wspólnego z warunkami, o których mówisz, zwłaszcza jeśli pośrednik również jest uwzględniony.

Napisany przez Jesper
noelmaxim pisze: Nom. 0,69 %, eff. 0,71 % na 20 lat ustalonych w HypoVereinsbank Region Ost. Co mnie dziwi, czy wasz nowy pośrednik finansowy pracuje bez wynagrodzenia??
Świetne warunki. Wydaje się, że odpowiednia kapitał własny się opłaca. Dzięki także twórcy wątku. Uważam to za bardzo interesujące i pomocne.

Napisany przez NaTwoim13
Chętnie ​​ Odpowiadający określił koszty inwestycji i swoje kapitał własny. Bez uwzględniania marży bezpieczeństwa (czyli wybierając bank, który tego nie uwzględnia), wskaźnik obciążenia kredytu wynosi 94%.

berline pisze: Co mnie zastanawia, dlaczego tak bardzo kwestionujesz warunki? Po co miałbym teraz rozpowszechniać nierealistyczne rzeczy? Firma jest niezwykle doświadczona, a doradca odpowiednio dobry!
Już wcześniej zauważyłem, jak pan Buhmann zachowuje się. Teraz desperacko szuka punktu ataku, aby uratować swoje interesy. Po prostu nie może i nie powinno się zdarzać tutaj, na forum, że ktoś jest bardziej kompetentny niż doświadczony doradca finansowy z 4.986 bankami na swoim koncie i może oferować lepsze warunki. Również nie rozumiem, dlaczego tak bardzo nalega teraz na użytkownika...... Cytat od Noelmaxim Co mnie dziwi, czy wasz nowy pośrednik finansowy pracuje bez wynagrodzenia? Wow, teraz zrobiło się ciekawie....... Może po prostu pracuje kompetentnie i zorientowany na klienta ??

Napisany przez NaTwoim13
finanzierung pisze: To już kilka razy zauważyłem, jak zachowuje się Pan Buhmann. Teraz desperacko szuka punktu ataku, aby uratować swoje interesy. To nie może się po prostu wydarzyć tutaj na forum, że ktoś bardziej kompetentny niż doświadczony makler finansowy z tłem 4.986 banków może zaoferować lepsze warunki. Nie rozumiem też, dlaczego teraz tak nęka użytkownika....... Wow, teraz to właśnie staje się interesujące....... Być może po prostu pracuje kompetentnie i zorientowany na klienta??
Finanzierung, zapisujemy sobie, 94% wygaśnięcia, 20 lat stała stopa, nominalnie 0,65% !!!! To jest więcej niż godne dyskusji Poza tym, co jest złego w tym, że pracuję za darmo, kompetentnie? Przedstawiłem najniższy start, całkowicie darmowy za moje usługi, wynoszący 0,69%, gdzie klient musi sam udać się do banku. A teraz przyleciało 0,65% za pośrednictwem pośrednika?? No way i jeśli tak się stanie, gratulacje dla TE i współczucie dla finansisty!

Napisany przez NaTwoim13
O nie! Jeśli tak sądzisz, że chcę znaleźć punkt ataku, to kurczę! A niech będzie! Jeśli takie warunki istnieją, to mogę pisać co chcę, a konsumenty to przyjmą za dobrą monetę!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata