Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Zapobieganie przejęciu nieruchomości przez państwo.

Napisany przez FlipFlop
Cześć wszystkim, mam następujące pytanie: Moi rodzice (74 lata) są właścicielami domu. Powiedziano mi teraz, że ważne jest, aby przepisać Dom na mnie 10 lat przed koniecznością skorzystania z domu opieki przez któregoś z nich, ponieważ wtedy Dom nie może być dotknięty przez organy administracji w celu pokrycia kosztów pobytu w domu opieki? Czy to prawda? Ponieważ mój ojciec jest teraz poważnie chory i może się zdarzyć, że nie uda się uniknąć długoterminowego pobytu w domu opieki w ciągu najbliższych 10 lat, moje pytanie brzmi: Co można zrobić, aby zabezpieczyć majątek? Kiedyś słyszałem, że można założyć spółkę rodziną, ale raczej słyszałem o tym w kontekście oszczędności podatkowych przy dziedziczeniu. Czy ktoś ma jakieś wskazówki? Gdzie mogę uzyskać informacje? Za kompetentną radę z góry dziękuję. Proszę, nie podawajcie przypuszczeń, które tylko wprowadzają w niepewność. Z góry dziękuję wszystkim za udział Pozdrowienia Olav H.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata