Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt jest powiązany z płatnym rachunkiem bieżącym.

Napisany przez baumstamm
Cześć wszystkim, ponieważ jestem nowy, krótko o sobie, jestem Josef, mam 26 lat i pochodzę z Bawarii. Dwa tygodnie temu wziąłem kredyt na instalację fotowoltaiczną w moim Raiffeisen-Volksbank. Na moim koncie osobistym w RVB nigdy nie trafiała moja pensja, dlatego konto to pozostawało jako darmowe konto młodzieżowe, które nie było już używane. Właśnie dostałem telefon od banku, że moje konto zostanie przekształcone i teraz będę musiał płacić za nie comiesięczne opłaty. Na moje pytanie, czy mogę zamknąć konto, zostałem odesłany do kredytu, ponieważ raty będą pobierane z konta osobistego. Nie mogę także podać konta innego banku do pobrania rat. Czy postępowanie banku jest zgodne z prawem, czy mam inne możliwości. Dziękuję za pomoc. Pozdrowienia Josef

Napisany przez Marc2512
Dlaczego jako 26-latek powinieneś mieć darmowe konto młodzieżowe? Po prostu wybierz konto online (znane modele kont?) Kosztuje 2,90 EUR miesięcznie +/- X

Napisany przez kub0185
Czy w twojej umowie kredytowej jest napisane, że potrzebujesz konta bieżącego w Volksbanku?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata