Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Podsumowanie kredytów w jeden.

Napisany przez Bong13
Cześć wszystkim, jestem nowy tutaj i byłbym bardzo wdzięczny za jakąkolwiek radę. Chciałbym połączyć trzy istniejące kredyty (łącznie 120.000 €) w jeden. Jednak nie mogę znaleźć banku (nawet w internecie), który oferuje takie kwoty jako konsolidację. Czy mam tutaj w ogóle realistyczne szanse? Jak najlepiej postępować w tej sprawie? Dziękuję za wszelkie dobre rady.

Napisany przez BenniG
Cześć Bong, o jakie kredyty chodzi? Czy to kredyty konsumenckie czy kredyty zabezpieczone hipoteką? Pozdrowienia BenniG

Napisany przez Bong13
To są kredyty konsumenckie

Napisany przez 2tneub
120T€ kredytów konsumenckich? Kto w niebiosach przyznaje coś takiego.

Napisany przez BenniG
@tneub: Dokładnie o to chodziło. Moim zdaniem wygląda źle.

Napisany przez Bong13
Czy mam kontynuować?

Napisany przez BenniG
Jeśli jest to wykonalne. Skąd w ogóle pochodzi taka suma? Poradnictwo dla dłużników lub osobista upadłość mogą być również pomocne przy takiej kwocie.

Napisany przez Bong13
To na pewno przenośne. Myślałem tylko, że może warto byłoby zapłacić mniejszą ratę, żeby trochę zaoszczędzić. Ale dziękuję za wskazówki.

Napisany przez BenniG
Jakie są stopy procentowe? Moim zdaniem najwięcej oszczędzasz, gdy płacisz wyższą ratę. Wtedy udział spłaty kapitału w stosunku do udziału odsetek jest mniejszy.

Napisany przez Bong13
To są różne sprawy. Po prostu wyobrażałem sobie, że to powinno być możliwe, ponieważ chodzi o budżet domowy. Ale tak po prostu nie da się zrobić, nic z tym nie da się zrobić... Jeszcze raz dziękuję.

Napisany przez FloHH
Bank Santander oferuje już coś takiego w zasadzie. Także w tej skali. Jednakże z koniecznością kontaktu telefonicznego, dość wysoką stopą procentową i obowiązkowym ubezpieczeniem od niespłacenia. W razie wątpliwości bardziej rozsądne może okazać się dalsze spłacanie kredytów osobno...

Napisany przez Bong13
Ale dla oceny zdolności kredytowej Schufa byłby lepszy jeden kredyt niż trzy, prawda?

Napisany przez bruno68
Wydaje się bardzo dziwne, że udało się uzyskać taką kwotę bez zabezpieczeń! kredyty konsumpcyjne zakończą się raczej kwotą 30 000 € niż kredytem blancokredytowym! Wydaje się, że w cenie jest samochód! To, co pisze FloHH, ostatecznie będzie kosztować więcej niż obecne raty spłaty! Naprawdę zadziwia mnie, dlaczego tak bardzo zadłużony? Teraz, gdy trzeba brać pod uwagę, że własna firma może wprowadzić skrócony czas pracy! Co może skutkować nawet w połowicznym zmniejszeniu dochodu! Tym, co piszą BenniG i tneub, mogę tylko przyznać rację! Ale oznacza to, że samozrujnowali się poprzez niewinną upadłość! Ponieważ w trakcie fazy Good will każdy wierzyciel może w dowolnym momencie przerwać postępowanie, otwierając śledztwo! Sądzę, że teraz powinni skorzystać z czasu, którego teraz mają, aby móc negocjować porozumienia w związku z obecnym kryzysem z 50 do 60 % zniżką na pozostałą kwotę. Co oznacza kwotę umorzenia długu około 72 000 €! Oczywiście nie powinni w ciągu kolejnych 10 lat zaciągać żadnych długów! (Powszechny pokój prawny, ale nie ma to nic wspólnego z przedawnieniem po 3 latach!). Co oznacza, że nie powinni zaciągać żadnych większych długów przed rokiem 2036! Na temat aspektów prawnych nie będę teraz rozwodzić, bo to zbyt rozbudowany temat. Bruno68

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć bong13, jeszcze raz dziękuję, że podszedłeś do mnie wczoraj. Tutaj rozpoczęło się twoje finansowanie budowy w 2016 roku z 20-letnim okresem obowiązywania oprocentowania. Można teraz również nie spłacić istniejącego finansowania budowy o kwocie EUR 120,000 w całości jedną ratą. Konstelacja w księdze wieczystej musi być zabezpieczona kwotą EUR 120,000 tylko przez istniejący bank domowy. W przeciwnym razie oczywiście można po prostu kontynuować płatności, jeśli budżet na to pozwala. Naprawdę nie ma powodu, aby decydować się na upadłość przy twoich dochodach.

Napisany przez Bong13
Cześć, pracowniku banku, również dziękuję za wczorajszą rozmowę. Zgadzam się z Państwem w pełni. Natomiast to, co użytkownik napisał przed Pa Pańskim komentarzem, jest dla mnie totalnie niezrozumiałe, ponieważ tutaj wszystko jest pomieszane. Ale serdecznie dziękuję za Państwa fachową odpowiedź.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Bong13, 1) Jaka jest wartość domu/nieruchomości (jeśli istnieje?) 2) Który bank jest wierzycielem hipotecznym? 3) Jaka jest wartość kredytów hipotecznych?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata