- pt mar 20, 2020 9:15 am
Cześć,
Tak, masz rację, od ubiegłego roku mam grill gazowy i nie tylko znacznie szybciej się gotuje, ale jest też znacznie łatwiejszy w obsłudze.
Zawsze powinieneś stawiać na jakość, nie tylko gdy pracujesz z wybuchowym gazem, ale uwierz mi, grill gazowy jest równie prosty w obsłudze jak grill węglowy. Jest też zupełnie nieszkodliwy, ludzie często mają obawy, gdy słyszą gaz, ale to podobne do gazującej wody. Całkowicie bezpieczny.
Zatem grill gazowy nie tylko gotuje znacznie szybciej, największą zaletą jest zapewne regulowana temperatura. Tak jak w kuchni domowej, za pomocą pokrętła możesz łatwo ustawić temperaturę dokładnie, a temperatura szybko się odpowiednio reguluje. Możesz używać go do przygotowywania wszelkiego rodzaju potraw, dzięki dokładnemu regulowaniu temperatury jeszcze bardziej, grill jest także znacznie większy, ma większą powierzchnię grilla i stolik boczny, cała obsługa jest dużo czystsza, jest łatwiejszy w czyszczeniu i pielęgnacji, nie ma popiołu ani żaru. Wreszcie, jest bardziej przyjazny dla środowiska.
Jedyną wadą, jak dla mnie, jest wyższa cena zakupu. Dla niektórych może to stanowić przeszkodę, ale taki grill będzie służył ci wiele lat, jeśli będziesz go dobrze pielęgnował, nawet całe życie. Niektórzy skarżą się na aromat dymu, ten dymny smak, który rzekomo nie występuje w przypadku grillowania gazem. Powiem ci, że ten smak powstaje, gdy tłuszcz kropli na węgiel, zapala się w żarze, a potem popiół ląduje na mięsie. Zdecydowanie jest to szkodliwe dla zdrowia! W grillu gazowym wszystko ląduje w tacy zbierającej płyny, co sprawia, że czyszczenie jest znacznie łatwiejsze, jak powiedziałem wcześniej.
Grille, które można zdobyć na stronie ofen.de, są wszystkie doskonałe, to flagowe marki grilli gazowych, więc zawsze trafiasz dobrze, bez względu na model. Polecam grill gazowy Napoleon.
Sprawdź spokojnie stronę, tam znajdziesz odpowiedni grill dla swoich potrzeb, wszystkie informacje, filmy i obsługa klienta również mogą ci pomóc.
Pozdrawiam