Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy teraz zawrzeć umowę dotyczącą kredytu z możliwością przekazania dalej?

Napisany przez Frank1893
Cześć wszystkim, chciałbym skorzystać z obecnych warunków i zaciągnąć kredyt na przyszłość. Mam jednak spore obawy związane z obecnym kryzysem związanym z koronawirusem i wynikającymi z niego problemami gospodarczymi. Co się stanie, jeśli w międzyczasie stracę pracę przed ostatecznym przekazaniem nieruchomości? Czy istnieją dodatkowe czynniki, na które należy zwrócić uwagę lub które mogą stanowić ryzyko przy zawieraniu teraz kredytu na przyszłość? Pozdrowienia, Frank

Napisany przez NaTwoim13
Co się stanie, jeśli nie zaciągną Pożyczki Forward i stracą pracę?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Możesz skorzystać z obecnie korzystnego poziomu oprocentowania i zawrzeć umowę na kredyt z gwarancją kursu wymiany Forward. Możesz także rozważyć dodatkowe ubezpieczenie od utraty pracy. Jeśli teraz podpiszesz umowę na kredyt Forward, będzie to zobowiązanie obowiązujące dla obu stron (banku i Ciebie).

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Więc zamknięcie teraz nie byłoby najlepszym wyborem, co? ??

Napisany przez NaTwoim13
Nie znam prawdziwego powodu przeciwko temu, zwłaszcza że warunki moim zdaniem są wystarczająco przekonujące.

Napisany przez Frank1893
Uważam, że obecnie żaden ubezpieczyciel nie będzie oferować ubezpieczenia na wypadek utraty pracy (i ja tego też nie chcę). Z dochodu mojej żony plus 12 miesięcy świadczenia dla bezrobotnych (jeśli do tego dojdzie) plus oszczędności, powinienem być w stanie spłacić moje obecne zobowiązanie przez następne 2 lata. Ponieważ nowa stopa procentowa wyniesie wtedy tylko około 0,7%, powinno to być możliwe do zrealizowania, bo nie róbmy z igły widły.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata