Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: BHW - Oszczędzaj skutecznie z DispoMAXX5

Napisany przez Jan86
Cześć wszystkim, Mam stary kontrakt BHW i chciałbym zacząć go skutecznie oszczędzać. Umowa została zawarta dla mnie w 2002 roku, ale nigdy nie była oszczędzana. Oto kilka szczegółów: Data rozpoczęcia umowy: 21.02.2002 Taryfa: DX5 Stopa procentowa: 2% (według Google +2,25% stopa procentowa premii) Kwota umowy: 20.451,68 Aktualne saldo: 82,61€ Wskaźnik oceny: 0,51 Oczywiście stopa procentowa jest bardzo atrakcyjna z dzisiejszego punktu widzenia. Teraz pojawia się pytanie: Jak efektywnie oszczędzać ten kontrakt przez kolejne około 15 lat? Jakie warunki muszę spełnić, aby skorzystać z premii? Jakie błędy unikać, aby BHW nie wypowiedziało mi umowy? Z góry dziękuję!

Napisany przez C. Andreas
Po prostu oszczędzaj, najlepiej tak, abyś nie oszczędzał umowy zbyt szybko. Gdy otrzymasz oświadczenie o akceptacji przydziału, powinieneś zrezygnować z pożyczki i otrzymasz bonus.

Napisany przez Jan86
Czy istnieje tutaj maksymalna miesięczna kwota?

Napisany przez NaTwoim13
Maksymalna kwota? Chyba mają Państwo na myśli minimalny wkład, ponieważ jeśli chcą Państwo nadal dobrze oprocentowywać swoje środki, powinni wpłacać niewielkie sumy, aby umowa nie została przyznana (wtedy nadal może trwać przez kolejne 10 lat) lub suma oszczędności w ramach kredytu budowlanego jest oszczędzana.

Napisany przez Freeliner
Cześć, Mogę wpłacić maksymalnie 1024€ rocznie.... kwotę powyżej tej wartości zwrócono by mi

Napisany przez NaTwoim13
Freelancerze, bardziej interesujące jest to, ile trzeba minimalnie wpłacić, aby móc długo utrzymać umowę i skutecznie zbierać odsetki i premie odsetkowe w systemie odsetkowym. O ile nie potrzebujesz pieniędzy w najbliższym czasie.

Napisany przez Freeliner
Myślę, że to kwestia punktu widzenia Noel. Ja wolę zapłacić maksymalnie jedną kwotę za maksymalne odsetki + odsetki od odsetek w krótszym czasie. Nie policzyłem teraz, która opcja w ciągu 20 lat wypadnie lepiej na kilka euro.

Napisany przez NaTwoim13
No cóż, ale jeśli nie potrzebujesz tych pieniędzy? Wyplacisz je i zainwestujesz po stopie 0,01%, ponieważ na przykład comiesięczna wpłata 30 euro może oznaczać, że szybciej osiągniesz przydział lub sumę oszczędności na konto oszczędnościowe w planie budowy kapitału?

Napisany przez Freeliner
Znów, kwestia osobista i bardzo indywidualna. Nie wiem, jak będzie wyglądało oprocentowanie za 10 lat... osobiście nie martwi mnie to zbytnio... zobaczę to, gdy nadejdzie ten czas.

Napisany przez NaTwoim13
Freeliner pisze: Ponownie, to kwestia osobista i bardzo indywidualna. Nie wiem, gdzie będzie stopa procentowa za 10 lat... osobiście ma to niewielkie znaczenie dla mnie... zobaczę to wtedy, gdy nadejdzie odpowiedni czas.
Dlatego właśnie kwota maksymalna, ale przede wszystkim również minimalna, ponieważ beneficjentem nie powinny być tylko nowe wpłaty, lecz także znacznie większe środki zgromadzone, które cudownie rosną na lokacie.

Napisany przez kub0185
Kiedy dokonasz wpłaty kwoty oszczędnościowej, będziesz najmniej podatny na ataki. I właśnie to zrobię. Zadzwonię do BSK i zapytam, jaka jest jego wysokość.

Napisany przez NaTwoim13
kub0185 pisze: Gdy wpłaca się kwotę jednostek regulaminowych, jest się najmniej narażonym na atak. I właśnie to bym zrobił. Zadzwoniłbym do BSK i zapytał, jak duża jest ta kwota.
Przepraszam, właściwe jest zapytanie, ile minimalnie trzeba wpłacić (dla długotrwałego zachowania umowy) i ile maksymalnie można wpłacić (dla szybkiej wpłaty). Kwota jednostek regulaminowych jest nieistotna i decydująca dla jednej opcji.

Napisany przez kub0185
Zazwyczaj jest to od 3 do 5 promili kwoty oszczędzanej zgodnie z zasadami. W umowie prawie nic nie ma. Teraz chciałbym oszczędzać maksymalnie. Wtedy uda się to zrobić w ciągu 15 lat.

Napisany przez Freeliner
I kto teraz kliknąłby w taki post na link? LOL

Napisany przez NaTwoim13
Tu jest kilka Freelinerów

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata