Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Wspólne konto ING

Napisany przez reppson
Cześć ludzie, Mam nadzieję, że możecie mi pomóc, infolinia ING niestety nie potrafi tego zrobić, nie rozumieją, czego chcę i udzielają tylko ogólnikowych odpowiedzi. Moja żona i ja posiadamy osobne konta (konta płacowe) w ING. Nasze wspólne wydatki (raty kredytu hipotecznego, ubezpieczenia itp.) mają być pobierane z wspólnego konta, co wcześniej w Sparkasse nie stanowiło problemu. Zauważyłem, że można otworzyć darmowe 2. drugie konto, ale niestety nie można z niego bezpośrednio przelewać środków ani pobierać opłat. konto wspólne (giro) wydaje się być odpowiednim wyborem, ale dla nas istotne jest, abyśmy w naszych osobistych portalach mogli zobaczyć nasze osobiste konta oraz wspólne konto. Według infolinii ING to niemożliwe lub funkcja jest obecnie wyłączona. W Sparkasse działało to bez problemów, a jeśli ta funkcja tu nie działa, to ING chyba nie jest dla nas właściwym wyborem. Chcielibyśmy uniknąć konieczności dostępu do konta wspólnego poprzez drugie logowanie i mieć wszystko dostępne w jednym loginie. Czy ktoś może mi pomóc? Pozdrowienia Alex

Napisany przez 2titan1981
To prawdopodobnie nie zadziała, ponieważ macie dwa osobne konta, które są trudne do powiązania. Gdybyście mieli wspólne konto, to tylko jedna osoba miałaby dostęp, a druga musiałaby użyć dwóch loginów, aby dostać się do konta wspólnego. Jeśli jednak ING mówi, że to niemożliwe lub nie chce tego zrobić, trzeba to zaakceptować albo zrezygnować.

Napisany przez 2utopus
Tutaj mamy podobną sytuację z linią kredytową w ING - dla tego mamy osobne trzecie logowanie, ponieważ kredyt ten jest na nas oboje razem.

Napisany przez peer
Tak samo u nas. Każdy z nas ma osobiste konto oraz posiadamy wspólne konto w ING. Każdy ma dostęp do swojego osobistego konta oraz konta wspólnego za pomocą jednego logowania. Nie ma jednak dostępu do osobistego konta drugiej osoby. Byłoby to zapewne również problemem związanym z ochroną danych. Przecież to jest przecież konto osobiste.

Napisany przez Muenchner82
W przypadku DKB nie ma żadnego problemu z taką konstelacją. Od 2007 roku mam osobiste konto tylko na moje imię. Od 2012 roku istnieje wspólne konto z osobą B ze względu na wspólną nieruchomość. W moim bankowości internetowej widzę moje konto bieżące, moją kartę kredytową, wspólne konto oraz związane z nimi karty kredytowe oraz moje depozyty. Osoba B z kolei widzi w swojej bankowości internetowej swoje konto z jego kartą kredytową, wspólne konto z kartami kredytowymi oraz swoje depozyty. Można ustawić, kto ma widzieć konta kredytowe powiązane z kontem wspólnym. Na przykład wyłączyłem konto kredytowe osoby B, ponieważ jest ono używane jako konto oszczędnościowe i nie jest istotne dla nieruchomości. Natomiast moje konto kredytowe jest widoczne dla obojga, ponieważ służy jako konto rezerwowe.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata