Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Punkt wyjścia dla strategii kupowania i trzymania akcji

Napisany przez Cash-Flo
Hej drodzy użytkownicy forum, w skrócie: 20,000€ mają być zainwestowane w akcje według zasady kupuj i trzymaj na długą metę (25-30 lat). Oczywiście ważny jest wybór i dywersyfikacja firm, których udziały chcę nabyć. Kluczowy punkt: chcę podejmować racjonalne decyzje, a nie decydować na podstawie przeczucia, które firmy są zdrowe i fair wycenione, oraz mają długoterminowe szanse przetrwania na rynku i być może wzrostu. Czy wiecie, gdzie mogę uzyskać dobre i przydatne dla Kowalskiego informacje dotyczące wyboru akcji i ich wyceny? Przeczytałem już dwie książki o akcjach, niestety nie skupiały się one szczegółowo ani odpowiednio na właściwym wyborze akcji. Pozdrowienia Cash-Flo

Napisany przez brainy
Punkt zapalny: Chcę podejmować decyzje racjonalnie, a nie impulsywnie .... Na giełdzie jest dokładnie na odwrót.

Napisany przez 2utopus
Aby to osiągnąć, powinieneś sobie zaopatrzyć kilka małp: https://www.welt.de/finanzen/article...nvestoren.html

Napisany przez 2titan1981
Jeśli chcesz zacząć inwestować w akcje, musisz wybrać strategię, która najlepiej pasuje do Twoich potrzeb. Jedni chcą zwiększać swoje dochody poprzez dywidendę, inni poprzez zyski z kursów, a jeszcze inni używają funduszy ETF, pozwalając indeksowi samemu pracować. Możesz trzymać się zawartości indeksu MSCI World, aby objąć wszystkie branże, a następnie ocenić, które branże są Twoim zdaniem przecenione i dostosować inwestycje według własnych preferencji. Pamiętaj jednak, aby zwrócić uwagę na koszty transakcyjne i koszty utrzymania inwestycji.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata