Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Co to jest obligacja oszczędnościowa?

Napisany przez vally
A więc jestem klientem Sparkasse. Kilka miesięcy temu została na moje konto przelana kwota ponad 15000 €. W wyciągu bankowym widnieje wpis Transakcja zgodna z umową. Obligacje oszczędnościowe xxxxxxxxx. Problem w tym, że nigdy nie miałem innego konta oprócz konta bieżącego. Nie wiem skąd pochodzi ta suma. Minęło już jednak kilka miesięcy i nie wiem, co mam zrobić. Czy możecie mi pomóc? Co to jest za obligacja oszczędnościowa i co waszym zdaniem powinienem zrobić???????????

Napisany przez StingRay68
List oszczędnościowy to produkt lokacyjny oferowany przez instytucję kredytową, który zapewnia ustaloną odsetkową stopę zwrotu. Stopa ta jest stała przez cały okres trwania lokaty i jest z góry określona. Skala okresów trwania sięga nawet dziesięciu lat. Czy to oznacza, że: - Założyłeś list oszczędnościowy i zapomniałeś? lub - Ktoś inny założył list oszczędnościowy w Twoim imieniu (może ktoś z rodziny?) lub - Bank pomylił się i przelał środki na niewłaściwe konto?

Napisany przez Der Anleger
Hahahhahaah Powiedziałbym, że zatrzymałbym pieniądze i uciekł za granicę To żart!! Wygląda na to, że ktoś wziął na siebie takie zobowiązanie w Pani przypadku!! Pozdrowienia

Napisany przez ProperSoul
Wydaje mi się, że chodzi o prezent na urodziny lub coś w tym rodzaju, na które co miesiąc wpłacano około 50 euro, a teraz to po prostu wygasło. Więc jeśli teraz miałbyś około 20 lat ... Możesz sam trochę policzyć: https://www.321versicherung.de/pages/...rmelknecht.php ... Są różne scenariusze 15 000 euro to już bardzo porządna suma Po prostu zapytaj w rodzinnym gronie. W przeciwnym wypadku zapytaj bezpośrednio w banku, skąd pochodzi ta suma i czy mogą Ci powiedzieć, na czyje imię była ta lokata.

Napisany przez JuergenB
@propersoul Cześć Panie To, czy musisz tu subtelnie zwracać uwagę na swoją komercyjną stronę finansową?

Napisany przez ADMCI4
Dziękuję Wam! :-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata