Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Depozyt Lux Premium - opłacalny czy rezygnować?

Napisany przez Selafation

Cześć wszystkim,

Pod koniec 2017 roku założyłem z naiwnością depozyt oszczędnościowy w Baumann & Partners za pośrednictwem doradcy finansowego. Szczerze mówiąc, nigdy nie zastanawiałem się więcej nad tą kwestią, a w dobie koronawirusa znów wygrzebałem moje segregatory.

Przy mojej comiesięcznej składce oszczędnościowej w wysokości 100€, którą wpłacam od 1.1.2018 roku, wartość mojego depozytu wynosi teraz zaledwie 431€. Dlatego zaczynam poważnie podważać całą tę sprawę, także z wybranym poziomem ryzyka H.

Oto najważniejsze parametry zawartej umowy:

- Okres trwania 25 lat
- Elastyczne składki od 50€ miesięcznie
- Darmowa dynamiczność
- Możliwość zawieszenia składek
- Jednorazowe wpłaty od 2.500€; każda kolejna od 500€ możliwa
- Jednorazowe wpłaty można zawrzeć także solo
- Dostępność codzienna - Wypłaty częściowe możliwe w dowolnym momencie
- Darmowa możliwość reinwestycji osiągniętych przychodów
- Opłata manipulacyjna 5,75% (możliwa do zapłacenia całkowicie lub częściowo z góry)
- Opłata depozytowa 32,50€ rocznie
- Opłata za zarządzanie majątkiem 0,25% plus VAT z Luksemburga
- Bonus lojalnościowy wynosi do 1% średniej wartości depozytu i jest obliczany z ostatnich lat inwestycji i zaksięgowany
- Zarządzanie zakończeniowe bezpłatne i opcjonalne
- Zarządca majątku przekłada w zależności od aktualnej sytuacji rynkowej na inne strategie inwestycyjne

Co sądzicie o wiarygodności umowy?

Z góry dziękuję za waszą radę.

Z poważaniem

Re: Depozyt Lux Premium - opłacalny czy rezygnować?

Napisany przez 2titan1981
Czego chcesz w tej sprawie wiedzieć? Pod koniec 2017 roku uznałeś go za dobrego. Koszty były ci znane. Dla mnie byłoby to zbyt drogie, ponieważ zbyt wiele innych osób zarabia na twoich wpłatach, niezależnie od tego, czy giełdy idą dobrze, czy źle. Jakie są warunki umowy w przypadku jej rozwiązania, jakie koszty powstają? Jak duże jest pragnienie, czas i chęć zajmowania się samodzielnie inwestowaniem finansowym? Wtedy może się zdecydować, co robić.....

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata