Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: konto zablokowane

Napisany przez mrjay
Cześć, Moje konto zostało zablokowane. Ponieważ nie otrzymuję żadnego wynagrodzenia (jestem studentem), nie istnieje żaden kwota wolna od egzekucji... Otrzymałem zwrot opłat za studia... to było 500 euro. I teraz te pieniądze mi brakują. Pan z urzędu skarbowego twierdzi, że zatrzyma te pieniądze, chociaż jego kolega (który jest rzekomo na urlopie) już potwierdził mi, że otrzymam tę kwotę. Od jutra zaczynam praktyki techniczne i potrzebuję bilety, ale nie mam ani grosza. Pan mówi, żebym udał się do pomocy społecznej, ale z tego co wiem, nie otrzymam od nich nic, ponieważ moi rodzice prowadzą własną działalność gospodarczą. (Wiekowo, mam 22 lata) (pomijając fakt, że zakładam, że będzie to męka... zwłaszcza z uwzględnieniem niezgodności godzin pracy urzędu z obowiązkami na praktykach) Dodatkowo mieszka teraz na kanapie w korytarzu u mojego taty, ponieważ niedawno zerwałem z dziewczyną. Bez konta i pieniędzy nie dostanę nawet mieszkania, ani pokoju... Ponadto potrzebuję tych 500 euro na opłaty za studia w kolejnym semestrze. To oznacza, że jeśli nie dostanę tych 500 euro lub jakichkolwiek innych pieniędzy, to nie będę mógł kontynuować moich studiów. A jeśli nie dostanę wkrótce jakiegoś miejsca do spania, to oszaleję tutaj. Mam już trochę pieniędzy od moich rodziców. Ale to nie wystarcza na czynsz (umowa najmu z byłej dziewczyny trwa jeszcze 3 miesiące), bilet (miesięczny) i cokolwiek do jedzenia. A jazda na gapę to jakaś opcja. Mam dwa prace dorywcze, ale pan z urzędu skarbowego powiedział, że gdy dostanę pieniądze, zostaną mi zabrane. Więc po co w ogóle pracować, skoro i tak zabiorą mi pieniądze?!?!? Czy ktoś ma jakiś pomysł, co mogę teraz zrobić?

Napisany przez 2Escorpio
Hej, nie powinieneś słuchać wszystkiego, co mówi Ci urząd skarbowy. 1. Powinieneś przekształcić swoje konto w konto P / bezpieczne przed zajęciem... gdzie nic nie może zostać zajęte poniżej 985,15 euro, bez względu na kwotę. Można to zrobić również wstecz! Konieczna jest interwencja banku, a jest to darmowe (ale potem mogą pojawić się miesięczne opłaty). Więcej informacji znajdziesz tutaj BMJ | Reform der Kontopfändung oraz tutaj: https://www.bmj.bund.de/files/f750de3...AQ_P-konto.pdf 2. Czy nie możesz na razie pożyczyć pieniędzy na bilet od swoich rodziców?! 3. Płacisz czynsz za mieszkanie, a potem pozwolisz, żeby Cię stamtąd wyrzucili? Przepraszam, ale na pewno nie pozwoliłbym, żeby mi tak zrobiono. Wróciłbym tam albo musisz pozostać u rodziców... w obu przypadkach musisz szukać nowego mieszkania, które będziesz mógł zajmować i opłacać po upływie 3 miesięcy. 4. Co do opłat za studia, zobaczę, czy w ogóle mogą być one zajęte. Myślę, że to na razie są najważniejsze kroki! esco

Napisany przez Ferlin83
Post pochodzi z 2009 roku!

Napisany przez 2Escorpio
Ferlin83 pisze: Ten wpis jest z 2009 roku!
żenujące *gg*

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata