Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Wypłata nadwyżki udziału w ubezpieczeniu na życie.

Napisany przez vorglueher
Cześć na forum! Mam nadzieję na pomoc w moim pytaniu. W Debeka mam dwie polisy na życie z lat 80-tych. Mają one termin wygaśnięcia w 2030 roku. Teraz Debeka napisała do mnie, oferując natychmiastową wypłatę udziału w zyskach. Do tej pory nie wiedziałem, że taka wypłata jest w ogóle możliwa, przynajmniej nie bez wypowiedzenia polisy na życie, czego wyraźnie nie chcę robić. Czy wypłata jest zalecana, skoro na końcu nikt nie może zagwarantować udziału w zyskach. Czy ktoś zna podobne oferty, czy robi to tylko Debeka? Jaka jest logika? Czy ubezpieczyciel wyzbywa się odpowiednich odsetek, a jakie są moje wady, jeśli zdecyduję się na wypłatę, zakładając, że nie wydam pieniędzy? Dziękuję za ocenę, miłej niedzieli i bądźcie zdrowi! Herbert

Napisany przez bruno68
Cześć, osoby zajmujące się wypłatami, zasadniczo odpowiedź na twoje pytania wynika z siebie! Posiadam dwa ubezpieczenia na życie w Debeka z lat 80. które będą wymagalne w 2030 roku. Niewiarygodne, że istnieje człowiek, który nie podąża za każdym trendem i trzyma się swoich umów, jednym z niewielu, którzy zrozumieli prawidłowo długoterminowe oszczędzanie, że chodzi o dekady, a nie o minuty! A) Czy wypłata jest zalecana, biorąc pod uwagę, że nikt nie może zagwarantować udziału w zyskach na końcu. B) Czy ktoś zna podobne oferty, czy robi to tylko Debeka? A) Nie, wypłata zawsze jest negatywna, ponieważ ponowna inwestycja w tamtych warunkach jest niemożliwa! Ponieważ nie ma już gwarantowanych oprocentowań! Mimo że istnieją większe szanse na zysk, zwroty z inwestycji, nie ma już gwarancji! B) Debeka była i nadal jest zamkniętym sklepem, co stanowi problem dla pośrednika. Gdzie są te korzyści? Czy ubezpieczenie uwolniło się od odpowiednich odsetek i jakie są moje wady, jeśli zdecyduję się na wypłacenie, zakładając, że nie wydam pieniędzy? Gdzie są te korzyści? Czy ubezpieczenie uwolniło się od odpowiednich odsetek i jakie są moje wady, jeśli zdecyduję się na wypłacenie, zakładając, że nie wydam pieniędzy? Kwestia ta dotyczy również obecnych wad, ze względu na ograniczoną światową opinię, większość klientów już kilka lat temu zrezygnowała z wysoko oprocentowanych inwestycji kapitałowych zgodnie z zaleceniami organizacji konsumenckich i innych. I) Gdzie leży sens? II) Czy ubezpieczenie uwolniło się od odpowiednich odsetek!!!! III) I gdzie są moje wady, III a) jeśli zdecyduję się na wypłatę, III b) zakładając, że nie wydam pieniędzy? Twoje pytanie I) jest samoistnie odpowiedzią na pytanie II)! co do III) No co zrobić, gdy posiada się 30 000 €, lub 40 000 €, będą one wydane w kolejnych latach! Oszczędności emerytalne się rozpuszczają, przekazuje się dzieciom pieniądze, Twoja bank inwestuje twoje pieniądze w fundusz z gwarantowanym zwrotem i potem wszystko to, co uważano za zamknięte zgodnie z ich życzeniami! Bezpośrednie wady? Cóż, starożytny świat zmienił się, koniec z wolnością od podatku, składki na ubezpieczenie zdrowotne i emerytalne zmniejszą zyski o 17,9%! Ponowna inwestycja wiąże się z kosztami, około 6-7% kwoty inwestycji! I częściowa strata ze względu na krótki okres inwestycji tuż przed emeryturą, tak jak teraz w marcu/kwietniu 2020 r., kiedy 40-50% zainwestowanych pieniędzy może po prostu zniknąć! Istnieją pewne produkty, które zapobiegają takim stratą w funduszach, ale wolność od podatku została stracona. Bruno68

Napisany przez Reibold
Cześć prezesie klubu wina, zgadzam się z opinią bruno68! Wypłata ma sens tylko wtedy, gdy masz doskonałą inwestycję na oku, w którą zainwestowałbyś te pieniądze. Ponieważ rezygnujesz z wysokiej i wolnej od podatku oprocentowanie z polisy na życie z lat 80.! Prawdopodobnie to właśnie jest motywacja towarzystwa ubezpieczeniowego. Mianowicie, nie płacenie już odsetek od twoich pieniędzy. Z poważaniem Alexander Reibold Wolne doradztwo finansowe Neuburg an der Donau

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata