Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Określ różnicę między dwoma indeksami Bloomberg Barclays euro Government.

Napisany przez MoonKid
Staram się zrozumieć różnicę między tymi dwoma indeksami:
Bloomberg Barclays euro-Aggregate: Treasury IndexBloomberg Barclays euro Treasury Bond Index

Niestety brakuje mi jednoznacznego numeru identyfikacyjnego dla obu. Indeksy te są mi znane z Zasadniczych informacji dla inwestorów dwóch ETF-ów:
Vanguard EUR Eurozone Government BondUCITS ETF (IE00BH04GL39) (PDF)SPDR Bloomberg Barclays euro Government Bond UCITS ETF (IE00B3S5XW04) (PDF)

Zgodnie z opisem w plikach PDF, oba inwestują tylko w europejskie obligacje rządowe o różnych okresach zapadalności. Warto zauważyć (dla mnie) istotną różnicę w kosztach bieżących ETF-ów (0,07 do 0,15% rocznie).

Poza konkretnym pytaniem, moim celem jest także zdolność samodzielnego zdobywania takich informacji w przyszłości. Gdzie jeszcze mogłem szukać i kopać?

Napisany przez MoonKid
Mhm... Czy moje pytanie jest może źle sformułowane? Czy podejście jest całkowicie błędne?

Napisany przez 2titan1981
What does Bloomberg Barclays say about this?

Napisany przez MoonKid
titan1981 pisze:
co sądzą Bloomberg Barclays na ten temat?

Ich ihre strona internetowa jest obszerna i pouczająca. Indeksy mają również jednoznaczne numery.
Jednak żaden z identyfikatorów nie pasuje jednoznacznie do dwóch wymienionych przeze mnie indeksów.

Przekażę pytanie dostawcom ETF-ów i zwrócę uwagę na to, że opis produktu jest niewystarczający.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata