Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: finansowanie domu

Napisany przez Sven02
Cześć,

dostałem nieoczekiwaną ofertę zakupu domu moich dziadków. Ponieważ to było dla mnie bardzo niespodziewane, nie mam obecnie zaoszczędzonych pieniędzy i musiałbym sfinansować Dom w całości.

Aby kupić i wyremontować Dom, potrzebowałbym około 95 000 € - 100 000 €.

Moja średnia miesięczna pensja to 2000 € netto, a chciałbym wynająć mieszkanie w piwnicy domu za 300 €. W ten sposób miałbym 2300 € miesięcznie i mogłbym spłacać 800 € - 900 € miesięcznie.

Czy taki rodzaj finansowania jest możliwy? Czy muszę wziąć coś pod uwagę przy finansowaniu?

Pozdrowienia, Sven

Napisany przez ProperSoul
Cześć, cieszę się, że chcesz przejąć ten Dom. Co do indywidualnego finansowania, tylko osobista rozmowa konsultacyjna może Cię oświecić. Ale ogólnie na temat wykonalności pomoże Ci na przykład kalkulator online. Na stronie interhyp lub ING DiBa znajdziesz takie kalkulatory, które mogą Ci pomóc. Jednak rozmowa z takim kalkulatorem zazwyczaj nie zastąpi spotkania. Mam nadzieję, że to Ci trochę pomoże. Pozdrawiam

Napisany przez Sven02
Cześć,

dziękuję za odpowiedź. Zdobyłem plany domu i pójdę z nimi do banku jutro, aby dowiedzieć się, co jest możliwe.

Może ktoś jeszcze mógłby mi powiedzieć o kosztach, które czekają na mnie jako właściciela domu. Prąd, woda, podatek od nieruchomości, ubezpieczenie budynku i ubezpieczenie mienia spontanicznie przychodzą mi na myśl. Ale co jeszcze trzeba doliczyć?

Pozdrawiam
Sven02

Napisany przez ADMCI4
Cześć Sven,

Sprawdź to:

viewtopic.php?t=2257

Pozdrawiam
Valeri

Napisany przez MThiemann
Cześć Sven,

Miesięczna rata kredytu wynosi około 460 EUR (przy 1% spłaty), dzięki czemu możesz zwiększyć spłatę, jeśli Twoja preferowana rata wynosi między 800 a 900 EUR. Wysokość możliwej raty zależy także od Twojego stanu cywilnego, liczby dzieci oraz ewentualnych zobowiązań związanych z kredytami ratalnymi.

Dodatkowa uwaga dotycząca podatku od nabycia nieruchomości: Prawdopodobnie nie będziesz musiał go płacić, ponieważ chodzi o przekazanie nieruchomości w rodzinie.

Napisałem artykuł na blogu dotyczący dodatkowych kosztów (kosztów nabycia i eksploatacji nieruchomości), który znajdziesz tutaj: [Nebenkosten der eigenen Immobilie BaufiService24 - Blog](www.BaufiService24.de).

Znajdziesz w nim praktycznie wszystkie możliwe dodatkowe koszty, które powinieneś uwzględnić.

Jeśli chcesz, chętnie przygotuję dla Ciebie ofertę porównawczą finansowania po otrzymaniu oferty od Twojego banku. Skorzystaj w tym celu z formularza zapytania finansowego lub ekspertyzy finansowej na stronie: [www.BaufiService24.de](www.BaufiService24.de).

Pozdrawiam,
M. Thiemann

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata