- czw maja 07, 2020 10:44 am
Cześć wszystkim, Chcemy wkrótce złożyć wniosek o finansowanie budowy. Koszt budowy: około 320 000 €. Jako wkład własny przynosimy działkę, którą kupiliśmy za 125 000 EUR (według wartości rynkowej dostępnej bezpośrednio od gminy, do zagospodarowania w ciągu 4 lat) i opłaciliśmy z naszego kapitału własnego, wraz z notariuszem i urzędem skarbowym. Potrzebne finansowanie: około 300 000 EUR. Teraz do mojego właściwego pytania: Miałem już na początku roku bezpłatny dostęp online do Schufa na 30 dni, mój wynik podstawowy wynosił nieco ponad 98%, wyniki branżowe nie są znane, ponieważ nie są one wyświetlane online. Oprócz trwającego jeszcze kredytu, pozostała kwota: 14 000 EUR, pozostały czas trwania: 25 miesięcy, jest również zarejestrowana karta kredytowa z limitem 19 000 EUR. Karta nie ma otwartego salda. Czy sensowne jest zlikwidowanie karty przed finansowaniem budowy? A może lepiej jest dla wyniku kredytowego zachować tę kartę? Właściwie nie potrzebuję karty kredytowej. Czy więc lepiej ją zachować czy zlikwidować? Wiadomo Wam, jaki wynik branżowy jest brany pod uwagę przy finansowaniu budowy?