Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: eToro - doświadczenie?

Napisany przez Konkordanz
Cześć Forum,

założyłem sobie konto demo na eTorze i szukam doświadczeń. Czy są tutaj osoby, które handlują na platformie Daytrading, Swingtrading lub czymś podobnym? Niestety nie mam jeszcze wystarczającej wiedzy, aby ocenić, czy eToro jest odpowiednią platformą. Dlatego mam kilka pytań:

1. Spread: Z tego, co wiem, spread między ceną kupna a sprzedaży to główne koszty dla mnie. W przypadku akcji powinny wynosić one 0,09% zarówno przy zakupie, jak i sprzedaży. Gdy kupię akcję i zobaczę rozwój w portfelu, zauważę tam m.in. informację o Zysk/Strata (%), która na przykład wynosi aktualnie +2%. Co także nie do końca rozumiem dzięki korzystaniu z konta demo: Czy Zysk/Strata (%) oznacza mój ostateczny zysk? Czyli czy wszystkie koszty już zostały odjęte? Czy muszę od tych 2% odjąć coś jeszcze (np. 2x0,09%)?

2. Mój plan zakłada dokonywanie dziennie 1-2 transakcji i ponoszenie odpowiednio niskich kosztów. Uważacie, że eToro jest odpowiednie w tym celu?

3. Wszelkie działania na eTorze odbywają się w dolarach amerykańskich. Aby wziąć w nich udział, muszę dokonać przelewu w euro. Przypuszczam, że konwersja EUR/USD również będzie mnie kosztować. Czy ktoś się na tym zna? Czy to dużo?

Dzięki za pomoc!

Re: eToro - doświadczenie?

Napisany przez ArthoferS
Cześć - niestety nie mam jeszcze doświadczenia - ale jestem bombardowany ich reklamami. Używam Captrader - bardzo profesjonalny i niskie opłaty.

Spread zawsze jest w porządku, przy transakcjach na 8 000 € opłata wynosi 2 € - jednak obsługa jest bardzo techniczna. Działa w €.

Ale jeśli masz doświadczenie z etoro, chętnie o tym usłyszę.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata